Červená pro barevné strašení.

Máte strach? Já občas ano. Čím více stárnu, tím strachu přibývá. Během života se ovšem důvody a forma mění. V dětství jsem se bál především o sebe. Jeho důvodem byla třeba špatná známka ve škole, škraloup v teplém mléce nebo zdomácnělý muflon souseda na chalupě. Nyní se bojím především o ty druhé, jako jsou naše děti, manželka nebo o společnost, která mi přirostla k srdci.

Kolem každého z nás se pohybují ovšem lidé, kteří nás straší úmyslně.  Nemyslím tím ovšem prosincové čerty, kteří nás po malém strašení obdarovávají. Na světě se pohybuje spousty pekelníků, jejichž prostředkem získání moci, majetku nebo popularity je právě strašení. Strašit se dá vším možným, třeba zbraní, hospodářskou krizí, prací, levicí nebo pravicí.   

Já napíšu tři příběhy, které právě nosím v hlavě a které měly jediný cíl zastrašit a zaříznout.

Exhejtman Šulc přišel ve městě Most v roce 2006 o moc. Slíbil, že toto  město, kde starostoval, jako hejtman zařízne, což v jeho mluvě znamenalo, že žádné dotace do Mostu již nepřijdou.

Exnáměstek hejtmanky Kouda sdělil v roce 2011 zaměstnancům dotačního programu, že pokud nezařídí dotace pro jeho vybrané projekty, tak je zařízne, což v jeho mluvě znamenalo, že zařídí, aby je vyhodili z práce.

Současný hejtman soudruh Bubeníček v roce 2014 poslal vzkaz do charity, že pokud bude v ní pracovat rebel Steiner, tak ji zařízne, což v jeho mluvě znamená totéž, jako u jeho předchůdce Šulce.

Modrooranžovorudým či jinak barevným čertům kvete pšenka pouze v prostředí, kde se daří strachu. Jak dlouho je na každém z nás?

Ačkoliv nejsem žádný Nebojsa, tak výše uvedené čerty pošlu stejně jako Vy do pekel.  

Autor: Leo Steiner | středa 15.1.2014 7:17 | karma článku: 19,64 | přečteno: 788x