Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Bitvy Davida s Goliášem.

Nedávno jsem četl výsledek jednoho průzkumu, který mi udělal radost. Čím více jsme inteligentní, tím více pochybujeme. Přiznám se Vám, že jsou situace, kdy výrazně pochybuji o své inteligenci. Tak a jsme opět na začátku. Jak z toho ven?

Boj Davida s Goliašem

Před více jak 2 lety jsem osobně pronikl pod pokličku rozdělování miliardových eurodotací místní kmotromafií. Nedělal jsem si žádné iluze, ovšem skutečnost předčila má očekávání a od té doby si říkávám, lepší leckdy nevědět.   Nebyl bych to já, abych přes pochyby nechal být, co mi rozum nebral.

Jakou šanci má úředník v kolosu Úřadu, spravujícímu a rozdělujícímu miliardy eurodotací být slyšen? Rozum , pochyby, odvaha postavit se Goliášovi? Nově vybudované sídlo vysokého úřadu, krásná fasáda, velké kanceláře, luxus aut a zázemí. Kdo však ví, že kromě nich také  tma a smrad. V duchu své životní filosofie jsem před dvěma lety veřejně vystoupil se svým zjištěním.  Ta jsem sdělil i polici a v následujících dnech je budu opakovaně před soudem. Spousty lidí mi vyjádřilo podporu. Ti, kteří stejně jako já žili ve větších či menších iluzích o drzosti a míře korupce ve společnosti  a tolerovat ji nechtějí, ale také ti, kteří pochybovali méně a raději i méně přemýšleli, když se rozhodli žít ve dvoře Goliášově . Drtivá většina ovšem z nich říkala, že je to marný boj a že si mám dát pozor. Nebýt podpory blízkých lidí a poctivé práce policie, dal bych jim asi za pravdu.

Po více jak dvou letech je pod eurodotační pokličkou ROP SZ opět více světla a méně smradu. Část lidí, kteří toto měli na svědomí, v září předstoupí před soud. Správně si říkáte, že tam nejsou všichni. Ano, nejsou, dokonce nedošlo na ty nejmocnější hlavy kmotromafie. Kdy na ně dojde? Já říkám, až aspoň polovina lidí, se kterými jsem se setkal a která mi sdělovala konkrétní zážitky a důkazy s touto chobotnici, se osmělí a sdělí je veřejnosti a policii.

Já, kdysi jeden z mnoha úředníků  a úřad ROP SZ, já jako David, stojící proti Goliášovi  se budu snažit i nadále dát naději a víru, že chci-li změnu k lepšímu, musím bojovat. A že to smysl má. Oč jsem větší či menší, silnější či slabší než kdokoliv z vás?

Má kandidatura v nadcházejících senátních volbách je vedena obdobnou snahou takovým kmotropolitikům se postavit, ačkoliv stejně jako před dvěma lety mi mnozí lidé říkají, že nemám šanci. Možná nemám, ale možná mám stejně jako v příběhu, kde David porazil Goliáše. Pokud to nevyjde? Nevadí. Aspoň jsem to zkusil, a pokud dáte důvěru někomu jinému lepšímu, bude svět ještě krásnější a pestrobarevnější. Snažme se ho takový vnímat a žít. I to chce odvahu, ale bez ní to zkrátka nejde.

Autor: Leo Steiner | úterý 2.9.2014 21:11 | karma článku: 10,16 | přečteno: 376x
  • Další články autora

Leo Steiner

Mějme rádi své kmotry!

Daní za naše úspěšné budování ateismu u nás je ztráta našich křtěných kmotrů. V historii se jednalo o velmi důležitou událost, která měla vliv na budoucnost pokřtěného. Výstupem takového obřadu byl nejenom dárek do kolébky křtěného, ale rovněž veřejné prohlášení podpory a ochrany pokřtěnému, včetně zápisu do církevních knih, kdyby někdo nikdy zapomněl.

1.9.2014 v 7:17 | Karma: 10,81 | Přečteno: 372x | Diskuse| Ostatní

Leo Steiner

Červená pro barevné strašení.

Máte strach? Já občas ano. Čím více stárnu, tím strachu přibývá. Během života se ovšem důvody a forma mění. V dětství jsem se bál především o sebe. Jeho důvodem byla třeba špatná známka ve škole, škraloup v teplém mléce nebo zdomácnělý muflon souseda na chalupě. Nyní se bojím především o ty druhé, jako jsou naše děti, manželka nebo o společnost, která mi přirostla k srdci.

15.1.2014 v 7:17 | Karma: 19,64 | Přečteno: 788x | Diskuse| Ostatní

Leo Steiner

Ano, jsme Udavači pane poslanče Foldyno.

Pane poslanče Foldyno, dovolte, abychom vám poděkovali, že jste nás občany, kteří se nechtějí nechat pást jako ovce, označil jako udavače.

12.1.2014 v 13:55 | Karma: 21,24 | Přečteno: 1693x | Diskuse| Ostatní

Leo Steiner

Toxičtí přátelé našich prezidentů dynastie Narcisů.

Tak jsem si po víkendu zapnul notebook a v očekávání spouštím internetový prohlížeč. Co je nového doma a ve světě? Slovensko zvolilo župany, Banskou Bystrici ovládl neonacista Kotleba. Slováci se zbláznili? Otevírám další odkaz Krejčíře zadržela v JAR policie, viní ho z pokusu o vraždu a únosu a na konec zkouším odkaz na facebooku od svého „obdivovatele“ Adama B. Bartoše (dále jen p. Bartoš) s názvem Poslední slova Romana Housky. Po přečtení si uvědomuji, že v srdci Evropy leží ráj mafiánů a extrémistů s názvem Československo. Přikládám návrh zaměřit naší proexportní politiku na vývoz našich mafiánů. Myslím, že i Pentagon a Moskva by měla zájem o tuto zbraň hromadného ničení.

25.11.2013 v 7:47 | Karma: 9,09 | Přečteno: 640x | Diskuse| Ostatní

Leo Steiner

Loutkopolitici a jejich kmotři nám říkají: „Vyhnít! Zapomeňte!“

Tak si jedu u nás po tankodromu, vlastně dálnici, a přemýšlím, jaké pocity má při stejné cestě exministr Řebíček a Drábek, expremiér a současný prezident Zeman, exposlanec Aubrecht, exhejtman Šulc nebo exprimátor Bém. Nejspíš si nedovedeme vůbec představit ty jejich starosti, jako jsou výkony Slavie, klesající cena zlata a stříbra, údržba jachty nebo jak vyprat úplatky a umlčet šťouraly.

17.11.2013 v 7:17 | Karma: 18,58 | Přečteno: 738x | Diskuse| Ostatní
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Vláda schválila důchodovou reformu. Do penze má pustit mladší lidi později

30. dubna 2024  6:09,  aktualizováno  12:35

Přímý přenos Vláda Petra Fialy schválila svůj návrh důchodové reformy. Bez reformy by nebyl systém udržitelný,...

V Londýně útočil muž s mečem, napadl kolemjdoucí a policisty

30. dubna 2024  11:25,  aktualizováno  12:19

Britská policie dnes zadržela muže s mečem, který v severovýchodním Londýně zřejmě zaútočil na lidi...

Kamion na Rozvadovské spojce skončil ve svodidlech, vyprošťovali ho jeřábem

30. dubna 2024  11:59

Pražští hasiči v úterý v noci vyprošťovali kamion, který na Rozvadovské spojce na západě Prahy...

Měl jsem dát do stanov TOP 09 právo zakladatele ji rozpustit, píše Kalousek

30. dubna 2024  11:12,  aktualizováno  11:57

Zakladatel TOP 09 Miroslav Kalousek, tvrdě zkritizoval vedení strany a na sociální síti X dokonce...

  • Počet článků 41
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 838x
Jsem obyčejný občan, kterému není lhostejný, kde a jak žije. Jelikož nejsem spokojený se současným stavem společnosti, tak se snažím být aktivní - dát lidem Víru, Naději, Lásku a Radost. Velkou oporou mi je rodina a spousty přátel, kteří smýšlejí podobně.

Můj přístup k životu je, že se máme tak, jak si zasloužíme. Mé současné heslo je "Občané Nejsou ovce!"

Seznam rubrik