Nadměrný hluk motorek stát stále v terénu neřeší....

Článek z roku 2001, nyní je rok 2016, uplynulo skoro 5 let a policie zřejmě stále nevlastní v článku slíbené (přibližně za 2 roky) mobilní stanice technické kontroly.

Cituji: "Obyvatelé vesnic, které leží na oblíbených motorkářských trasách, trpí hlukem z "nadupaných" strojů. Na víkendové siesty na zahradě mohou zapomenout a nepomůže jim ani policie nebo hygienici. Problém vyřeší až pojízdné technické kontroly."
    "Poukazuje tak na problém, který trápí mnoho obyvatel Česka: hluk motorek nebo čtyřkolek, před nímž se není jak bránit."
    "Každá motorka tak "pouze" musí dodržet hlukový limit uvedený v jejím technickém průkazu. Majitelé silných strojů však často výfuky svých motorek ještě upravují tak, že nezřídka burácí až sto decibely, což je hluk srovnatelný s motorovou pilou nebo sbíječkou.
    "Je to pro nás adrenalin, chceme být vidět a slyšet," popisuje anonymně jeden z motorkářů, který zmíněnou silnici využívá, a přiznává, že na jednom ze svých strojů upravený výfuk má. Pokud však motorkáře zastaví policie, na rozdíl od překročení rychlosti je pro policisty náročné motorkářům takovéto úpravy prokázat."
    "Problém by mohl v budoucnu vyřešit nový projekt ministerstva – mobilní stanice technické kontroly. Půjde o přestavěné kamiony, které budou vybaveny například přístroji na měření emisí. "Rádi bychom, aby tam byla i kontrola hlučnosti zastavených vozů," říká šéf dopravní policie Leoš Tržil. Ministerstvo odhaduje, že by policisté první takto vybavené kamiony mohli začít využívat přibližně za dva roky."

Zajímalo by mě, jestli premiér Sobotka, ministr vnitra Chovanec a další politici slyší řev motorek, které jezdí po silnicích a hlavně ve městech, kde někteří motorkáři akcelerují, což je neslušnost a na takové lidi platí pouze represe... Až bolí bubínky.... Země česká se tváří, že neslyší... Ptám se proč? Že by motorkáři měli silnou lobby, protože motorky vlastní i politici, podnikatelé? Technický průkaz uvádí povolenou míru intenzitu hluku, kterou motorka nesmí překročí, jenže zřejmě policisté stále nemají k dispozici mobilní zařízení na měření intenzity hluku v terénu, o kterém se píše v článku z roku 2011, dle článku ministerstvo odhaduje, že by policisté první takto vybavené kamiony mohli začít využívat přibližně za dva roky, tj. v roce 2013.  
 
Bez pojízdné technické kontroly na měření intenzity hluku totiž nemohou policisté motorkáři dokázat, že intenzita hluku překročila limit stanovený technickým průkazem. Kdy jdou motorkáři na STK, tak si údajně někteří upraví motorku na intenzitu hluku, aby odpovídala technickému průkazu a poté ji opět upraví na vyšší nepovolenou intenzitu hluku.
Proto lidé poslouchají ve městech ohromný řev motorek, který škodí zdraví, když někteří motorkáři ještě k tomu zcela bezohledně ve městech akcelerují.
Nechápu, že stát dávno nezasáhl. Je to totální selhání ministerstva vnitra, který nezajistil policii mobilní zařízení technické kontroly k měření intenzity hluku.

Není pravda, že lidem to nevadí, naopak dlouhodobě opakovaně čtu na internetu, že to lidem hodně vadí, ale jsou bezmocní. Ministerstvo vnitra dostává více peněz a není schopno mobilní zařízení pořídit?
"Pomáhat a chránit" také znamená před nadměrnou intenzitou hluku škodící zdraví.....

    Zdroj: http://zpravy.idnes.cz/hluk-z-nadupanych-motorek-omezi-az-pojizdne-kontroly-pdw-/domaci.aspx?c=A111023_195405_domaci_abr

   

Autor: Zdeněk Steinbauer | neděle 28.8.2016 17:06 | karma článku: 25,50 | přečteno: 805x