Ministerstvo financí je spoluzodpovědné za černý trh s alkoholem...

V souvislosti s kauzou otráveného alkoholu se dozvídáme šokující informace, že prý je černý trh s alkoholem 20-50%..... Takže se to běžně ví. 50% je prý přehnané. I kdyby to bylo těch 20%, tak je to děsivé číslo.

Proto se ptám, co dělala celní správa, která má v náplni práce hlídat a vybírat spotřební daň za alkohol, co dělaly finanční úřady, které mají v náplni práce odhalovat šedou ekonomiku, tj. to co se neobjeví v účetnictví firem. Tyto státní orgány spadají pod ministerstvo financí, které řídí Kalousek z TOP09.

Ptám se, byl to šlendrián z nečinnosti anebo dokonce organizovaný zločin pomocí státních úředníků? Přece není možné, aby tak rozsáhlý černý trh s alkoholem mohl fungovat, aniž si toho příslušné státní orgány všimnou. Ptám se, jak byly celní správa a finanční úřady aktivní v odhalování černého trhu s alkoholem nebo jen pasívně přihlížely a čekaly až se náhodou něco provalí? Tyto orgány mají v náplni práce AKTIVNĚ vyhledávat daňové úniky, tedy i v souvislosti s černým trhem alkoholu. A v ostatních oblastech to bude zřejmě podobné, tedy pasivita státních orgánů.

Ministertvo financí má pod sebou celní správu a finanční úřady. Je tedy zodpovědné za jejich činnost. Ministerstvo financi řídí ministr Kalousek již mnoho let. Neměly by se orgány činné v trestním řízení zabývat tím, že ministerstvo financí selhává v dozoru nad černým trhem alkoholu a proč se tomu tak děje? Zda je tam nedbalost či dokonce záměr?

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zdeněk Steinbauer | čtvrtek 13.9.2012 13:15 | karma článku: 37,60 | přečteno: 2554x