Komise pro kontrolu odposlechů Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky se v roce 2015 prý dozvěděla, že policie koupila v roce 2010 software, jehož používání má komise povinnost dle zákona kontrolovat... K čemu je komise?

Prý 47 sledovaných počítačů za 5 let, prý se souhlasem soudce, sdělil ředitel Útvaru zvláštních činností Police České republiky Šibor komisi pro kontrolu odposlechů atp. Poslanecké sněmovny. 

Jedná se o použití tajného sledovacího hackerského softwaru.

Myslíte si, že když policie zaplatila mnoho miliónů a o existenci softwaru nevěděla dle jejího vyjádření zřejmě ani komise, která to měla kontrolovat, že policie použila software cca. ani u deseti počítačů za rok? Když ji umožnil zcela ovládnout počítač určené osoby? Kdyby nehackli dodavatele sftwaru, lidé by se to nikdy nedozvěděli. Prostřednictvím softwaru policie mohla zcela ovládat přes počítače společnost a mohla si s každým s kým chtěla, udělat co chtěla, aniž by o tom měl kdokoliv tušení. Pokušení bylo příliš velké než aby ho zřejmě používala vyjímečně prý až v nejzaších případech, jak řekl ředitel Šibor a opakoval to předseda komise Korte.

Software byl zcela bez kontroly Parlamentem i když měl pod ní být a sledování počítačů měl povolat soudce. Proč policie nesdělila komisi, že používá tento software, když bylo dle policie vše v pořádku a sledování počítačů schvaloval soudce? Proč se o tomto softwaru dozvěděla komise až po skandálu, který vznikl hacknutím italské firmy Hacking Team, který software vyráběl a informace se objevily na Wikileaks a na základě těchto skutečností si komise pozvala ředitele Útvaru zvláštních činností Policie České republiky Šibora, aby informoval komisi? Proč sledování počítačů policie obecně tajila, když odposlechy telefonů a prostorové odposlechy obecně netají, že je provádí? Proč se sledování počítačů, které bylo údajně schváleno soudcem, za 5 let neobjevilo jako důkaz v soudní síni jako např. odposlechy telefonů? když se jedná o podobný policejní úkon, dle policie legální a schvalovaný soudcem?  

Zdroj informací o tajném sledovacím hackerském software... 

http://zpravy.aktualne.cz/domaci/policie-smirovala-diky-tajnemu-programu-pocitace-i-telefony/r~c8c80202254511e5ae1b002590604f2e/ 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Zdeněk Steinbauer | neděle 19.7.2015 19:05 | karma článku: 18,87 | přečteno: 438x