Kevin De Bruyne a Cristiano Ronaldo, šálek mé fotbalové kávy......

Přál jsem titul mistrů Evropy Portugalsku kvůli záludnému faulu na Ronalda, kterému ve finále Payet dojel stojnou nohu v koleni. Neříkám, že ho snad chtěl zranit, ale účel byl atakovat Ronalda tvrdou hrou. 

Tím Francouzi ztratili mé sympatie, fotbalový Pán Bůh je spravedlivě potrestal. Jízlivé poznámky vůči Ronaldovi během šampionátu ve studiu ČT Sport od některých bývalých  českých fotbalových hvězd považuji za nemístné. Kvůli takovým fotbalistům políbeným genialitou lidé sledují fotbal.

Pro mě bylo největšími fotbalovými zážitky při šampionátu sledovat Belgičana Kevina De Bruyneho, který mě nadchl především přímočarostí v ofenzívě a Cristiana Ronalda s jeho skvělou technikou a rychlostí.

Šampionát se vyznačoval přiliš defenzívní taktickou hrou a proto si vážím týmů, které hrály ofenzívně. Pro mě je šampionem Belgie s ofenzívním atraktivním fotbalem. Bohužel před šampionátem a v průběhu ztratila celou obranu (zranění kapitána Companyho, další zranění, žluté karty), na což ve črvrtfinále s Walsem doplatila. Wales hrál na Belgii i dobře takticky a Belgii to utkání vůbec nevyšlo. Přesto je to tým, který u mě zanechal v průběhu šampionátu nejlepší dojem. Moc se m líbili v semifinále Němci, bohužel prohráli kvůli nesmyslné ruce Schweinsteigera a následné penaltě. Šampionát ukázal velkou vyrovnanost týmů v Evropě. 

Autor: Zdeněk Steinbauer | pondělí 11.7.2016 14:14 | karma článku: 22,34 | přečteno: 604x