David Rath je obětním beránkem.......

Kauza poslance a středočeského hejtmana MUDr. Davida Ratha je dle mého názoru klíčovou kauzou současné doby v České republice. Vyvolala otázky, zda orgány činné v trestním řízení postupují vůči všem stejně a férově. A můj názor je že NE!.

Dle mého názoru má tato kauza politický podtext. Proč? Protože přes půl roku policie pod dohledem státního zastupitelství tzv. pracovalo na panu Rathovi a jeho okolí. Nasadilo sledování osob, odposlechy telekomunikačních zařízení a prostorové odposlechy, policejní informátory, kauze se věnovali stále 2-4 policisté, při závěrečné akci cca. 100 policistů. Tedy policie vyvinula enormní úsilí.
Ptám se, zda by se tím vůbec policie zabývala, natož aby vyvinula tak maximální úsilí jako v případě pana Ratha. Tedy kdyby se jednalo o Klause, Nečase, Kalouska, Drábka, Drobila, Vondru, Šnajdra atp. Má odpověď zní NE!
Z tohoto důvodu považuji kauza za zpolitizovanou, na politický impuls. Další věc je, zda pan Rath spáchal trestný čin či ne. To se ukáže u soudu.
Ptám se, mají orgány činné v trestním řízení fungovat selektivně, tedy čekat na politické zadání a schválení? Není vrcholně podezřelé, že to právě byl neformální lídr levicové opozice, který vládním politkům neuvěřitelně vadil svojí inteligencí, skvělou rétorikou, který říkal to, co si jiní pouze myslí a bojí se to říct nahlas? Je to náhoda? Není to náhoda.
Likvidace nepohodlného politika potěšila vládní strany, ale i část sociální demokracie. Pan Rath byl v kolektivu neoblíben. Ale ptám se v jakém kolektivu? V kolektivu spořádaném, poctivém anebo v kolektivu podvodnickém a korupčním? Pokud pan Rath přijal úplatek a já si myslím, že zřejmě ano, tak se zachoval jako velká většina těch, kteří se v tomto politicko podnikatelském prostředí pohybují. Generál tajné služby Randák prý řekl, že kdyby odposlouchávali půl roku jiné politiky, že by skončili stejně jako Rath. Senátorka Dernerová řekla včera v Tahu s dámou, že by takto skončila 80% politiků, i na místní úrovni, tedy v obcích, krajích atp. V tomtéž pořadu paní Marvanová řekla, že je to bohužel běžná praxe rozkrádat a korumpovat u veřejných zakázek. Veřejné zakázky se prý zvyšují cca. až o 30%, aby se těch 30% mohlo rozkrást.
Dokonce bych řekl, že se pan Rath choval jako amatér, který v tom není sběhlý, protože ti co to dělají opakovaně to různě vyvádí přes firmy, např. přes firmy s anonymními akciemi na majitele. Paní Wagnerová i paní Marvanová řekly, že poslanci současných vládních stran v Poslanecké sněmovně zamítli návrh, který nařizoval, aby firmy, které dostávají tzv. subzakázky od firmy, která vyhrála výběrové řízení na veřejnou zakázku, nesměly být vlastněny anonymními akciemi na majitele. Těmi tzv. subzakázkami se prý vyvádí ty peníze. Tím, že to zamítli, prý podpořili pokračování rozkrádání peněz z veřejných zakázek.
Ptám se tedy, kdo je vinen? Jsou to ti, kdo úmyslně přijímají takové zákony, které umožňují to rozkrádání?
Na základě výše uvedených skutečností je evidentní, že pan David Rath je obětním beránkem, kterého se kolektiv chtěl zbavit....
Stál v cestě pohádkovému byznysu ve zdravotnictví a v dalších oblastech. Nestál na straně korporací, zbohatlíků, ale hájil zájmy méně majetných lidí a to se neodpouští..... Byl tak výraznou osobností, že pravicové politiky doslova roznášel na kopytech.....
Zneužívání policie v politickém boji a kriminalizace levice patří k fašizujícím prvkům. Doufám, že toto nebyl začátek této etapy...
Až naše hvězda zhasne haudy haudy hej
pak štěstím se lůza brodí..........

Autor: Zdeněk Steinbauer | neděle 20.5.2012 12:33 | karma článku: 37,46 | přečteno: 3464x