Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

petrhajek.blog.idnes.cz

25. 5. 2010 10:50
hezky napsane

a asi je to pravda. jedine mozne reseni je neuplatnitelne - aby meli lidi rozum a neskakali nacionalistum (a ethnonacistum) na spek. Jenze to je asi opravdu utopie :-/.

Karma R^

0 0
možnosti
JP

johnpeters

24. 5. 2010 17:23
Mein Gott,

Když chcete něco soudit,nebo dokonce odsuzovat,přečtěte si něco z historie,vážení!Umělé útvary, vzniklé po 1.sv.válce,jako Ceskoslovensko,či osekané Madarsko,pod diktátem Francie,byly utvořeny proti vůli tam žijících menšin,a proto se děje ještě dnes to,co kritizujete.Představte si slováky bez poddunajské nížiny!Co by papali?Tak se nějak ptal pan Edward Beneš.A 3 mliony německémenšiny,prakticky nezastoupené v parlamentu CSR?! A těraz mudruj,babo!

0 0
možnosti
V

Vikina2

25. 5. 2010 2:19
Re: Mein Gott,

Tak s tím Maďarskem máte pravdu, tam totiž historické hranice nikdy neexistovaly, byly proto vytvořeny uměle, a to bohužel na úkor Maďarů, kteří tam měli etnickou převahu (pokud tam vůbec nějací Slováci žili) už tisíc let.

To české království své historické hranice mělo, sporná byla jen území kolem Těšína a Hlučínska. Sedmisetletá přítomnost Němců uvnitř české kotliny se nicméně přehlédnout nedá, ti však byli od Říše odděleni hradbou hor a připojení k Německu by je hospodářsky zničilo. Řešením by byl nějaký kantonální systém, čemuž ale nepřála Francie (ostatně ani otcové zakladatelé). Němci nicméně v parlamentu zastoupeni byli, byť v poněkud znevýhodněném poměru.

0 0
možnosti
K

kevinbb

24. 5. 2010 16:57
Myslim,

ze jste to sepsal velmi dobre. A souhlasim, ze to tak funguje, bohuzel vetsinou proti pravoplatnym majitelum.

A jak jste spravne napsal, zacne to uplne nevine, ale pozdeji az se mensina trosku posili, tak teprve potom se zacne vic a vic narokovat a urcovat si vlastni cestu bez ohledu ke kteremu statu nalezeji. Oni zkratka jsou ti "utlacovani", presto, ze jim kdysi bylo nabidnuto vse co jako emigranti mohli chtit. Zit v miru a bezpeci pod zastitou hostitelskeho statu.

Kosovo je Serbija.

R^

0 0
možnosti
ŠB

stařec bez moře

24. 5. 2010 15:53
To se divím, že to neměli Maďaři už dřív.

Znal jsem jednoho Maďara. Bydlel ve Švédsku a pracoval pro IKEA. Měl dva pasy. Když přijížděl do socialismu, vytahoval maďarský a v kapitalistické Evropě švédský. Před dvaceti lety.

0 0
možnosti
H

hafusak2

24. 5. 2010 15:45
Ještě to chtělo připomenout

věčně a se vším nespokojené Slováky do r. 1993.

0 0
možnosti
AA

Saša

24. 5. 2010 15:22
Protože Stalin nedovolil odsun Maďarů,

mají dnes Slováci problémy.

Kdybychom neodsunuli Němce, měli bychom stejné problémy - či spíše větší. A měli bychom je dřív, asi to do roka po vplynutí NDR do SRN.

0 0
možnosti