Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

rezjir rezjir

9. 8. 2010 6:09
Tak tento příklad kulhá

"Totalitní moc vytvořila  fikci protistátního spiknutí organizovaného ze zahraničí. které údajně  usilovalo o násilné svržení nejspravedlivějšího společenského uspořádání".

Pacner (upraveno a kráceno) :Pražský puč vyvolal vlnu šoků ve Washingtonu,“ napsal vysoký důstojník tajné služby OSS a pak CIA Harry Rositzke v knize The CIA's Secret Operations. „Americké bombardéry přeletěly na britská letiště a vojenské přípravy v okupovaném Německu se urychlily.“Podplukovník  Katek, bývalý vojenský atašé v Praze, dostal za úkol zformovat v západním Německu organizaci, která by získávala zpravodajské informace. Za pomoci uprchlýchvysokých štábních důstojníků,i, dal dohromady skupiny kurýrů a vyzvědačů z řad mladých uprchlíků žhavých proti komunistům bojovat. Stejný nápad měl i generál Sergej Ingr.. Nakonec vznikly pod patronací tří velmocí výzvědné organizace, které v průběhu devíti let vyslaly do Československa 5 až 10 tisíc lidí jako agenty-chodce.  Můžeme hovořit o třetím zahraničním odboji.

0 0
možnosti

Deleter

9. 8. 2010 8:52
Re: Tak tento příklad kulhá

To si jako fakt myslíte, že Brežněv neměl zelenou z Bílýho domu a riskoval konflikt kvůli nějakýmu Československu?

0 0
možnosti

markyz.Gero

9. 8. 2010 8:59
Re: Tak tento příklad kulhá

jaký konflikt, oni jen naznačili že se budou přesunovat vojska aby NATO nebylo zbytečně nervozní, proč by západu na nás, socialistické zemi, mělo záležet, my jsme deklarovali NATO jako nepřítele a naše armáda stále připravena proti nim

0 0
možnosti

Deleter

9. 8. 2010 9:30
Re: Tak tento příklad kulhá

Píšu snad něco jiného?

0 0
možnosti
  • Počet článků 50
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1928x
Jsem ,,človek", jenž chce žít v míru a toleranci s ostatními. ,,Chci toho tolik !?"