Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

#13

8. 11. 2007 19:49
Odmítám uvěřit

Odmítám uvěřit, že MHD je ztrátové. Jezdím dennodenně metrem na trase B a tramvají. Všechno je natřískané, že se tam už nic víc nevejde. Nechápu, jak za takové situace může nastat ztráta. To asi DPP něce někdo pěkně kazí, nebo si přihrává peníze do kapsy!

0 0
možnosti

černá pasažérka

8. 11. 2007 19:10
Zdražení

MHD dělá vše pro to,aby cestování bylo komplikovanější a provoz ztrátovější.Jízdenky se rozdělily na přestupní a nepřestupní,omezené časově.Z toho plyne,že turisti,neznalí Prahy neví,jaký si lístek si koupit(jak dlouho bude cesta trvat,musí zjišťovat,kolik pojedou stanic),a i plno Pražáků bez předplatního kupónu toto znechutí natolik,že si nekoupí žádný.Podnik je ztrátový,věřím,MHD chce proto ceny vytáhnout na úroveň jiných evropských měst.Jako obyčejný cestující se ovšem nehodlám smířit s faktem,že poměr průměrné mzdy cestujících jinde v Evropě k jejich cenám MHD je propastně rozdílný,než u nás.V evropských velkoměstech je pravidlem,že cena měsíčního kupónu je 10násobkem jednotlivé jízdenky,roční pak 10násobkem měsíční.Ne tak u nás.

Rozumné řešení by bylo zdražit veškeré jízdenky na 30Kč(turisté si mohou sáhnout hlouběji do kapsy) a zlevnit předplatní kupóny.Za 3000Kč jsem ochotna si koupit roční a předpokládám,že i spousta dalších neplatičů(kteří to neberou jako adrenalinový sport).

0 0
možnosti

tvrdá a malá a šikovná

8. 11. 2007 18:07
Brian Boitano

s jedním n

0 0
možnosti
  • Počet článků 134
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1907x
Před pár lety ještě student vysoké školy, teď už jen a pouze pracující. Horal, do Prahy za prací migrující, nikoli však navždy emigrující. Provozovatel vlastního nezávislého serveru Štefkův zápisník a webu Léto v Krkonoších.

https://twitter.com/JiriStefek

Seznam rubrik