Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
O

ortles

9. 10. 2009 10:04
není to tak

dokud je 40000 volných míst,po kterých ti nezaměstnaní neskočili jako slepice po flusu,není to asi tak hrozné.Oni ti nezaměstnaní ve velké většině(mimo romů)pracují načerno.

0 0
možnosti
ŠS

vlči@ce

9. 10. 2009 10:12
Re: není to tak

problém není jen na straně nezaměstnaných.Jsou flákači a těm se dělat nechce. Ale jsou lidé, kteří chtějí dělat, ale bylo by dobré, si někdy přečíst i požadavky firem na místo.

0 0
možnosti
MZ

Cavaliere

9. 10. 2009 8:44
Hm

Tolik nezaměstnaných, ale sehnat aspoň trošku dobrýho řemeslníka je velké umění. A těm po škole zapomněli říct, že se do práce chodí pracovat, minimálně na osm hodin a každej den, a že si do práce nechodí jen pro peníze. Jo takhle práci na černo, přividělat si k podpoře, to je jiná.:-)

0 0
možnosti
P

praveverka

9. 10. 2009 9:04
Re: Hm

Tak se běžte vyučit a ukážte nám to. Uvidíme, jak douho vydržíte dělat na stavbě ;-D

0 0
možnosti
PK

repanak

8. 10. 2009 23:56
jak to bylo v 1933

Jirko, docela na Tvé mládí dobré. Vždycky mě napadá - když jsem byl tak mlád jako Ty  tak jsme se ve škole učili, že v r.1932 bylo v tehdejší  "ČSR"  jeden milion nezaměatnaných - samozřejmě včetně Slovenska a Zakarpatské Ukrajiny.

My jsme ve škole doslova plakali nad tou hrůzou a přísahali jsme , že už nikdy nikdy se nesmí taková hrůza opakovat... Dnes je samozřejmě jiná doba ale v podstatě počet  Arbeitslose je stejný ...

0 0
možnosti
LL

Blbec z Xenemunde

8. 10. 2009 22:01
lol

macuch.blog.iDNES.cz

.

to je to za sevřenou prdelku co se bojí otevřít diskusi - měl asi frustrované dětství hošíček Rv

0 0
možnosti
RK

romualda

8. 10. 2009 21:52
Pro Pepana

Dovolím si upozornit, že většina absolventů žádnou podporu nedostane, pokud nemají odpracovaný rok a se sociálními dávkami je to tak, že např. opět u mladých se úřednice zeptá, kolik vydělávají rodiče a i když jejich příjem třeba přesáhne jen 17 tisíc, tak bohužel, nemáte nárok. Tito lidé se asi práci vyhýbat neboudou. V mém kraji Zlínském je o práci velký zájem, na místo za 10 tis. hrubého se přihlásilo 6 lidí a o tu práci měli fakt zájem, nechtěli jen razítko. A když jsem si já sám hledal práci, tak jsem také viděl, že na každé pracovní místo je nával.

0 0
možnosti
P

praveverka

8. 10. 2009 22:02
Re: Pro Pepana

O jaké místo se ucházeli? jen není obvyklé, aby se na místo s 10tis platem bojovalo?

0 0
možnosti
JJ

Jay6

8. 10. 2009 20:53
Ideální zaměstnanec pro personalisty!

Kvalitní zaměstnanec se hledá skutečně těžce.Ideál pro personalistu je zaměstnanec vzdělaný.Tedy jedna až dvě vysoké školy.Poté zaměstnanec s dostatečnou praxí.Stačilo by tak 15 až 20 let na požadované nebo vyšší pozici.Samozřejmostí je jazyková vybavenost stačí znalost 3-5 jazyků.K tomu řidičský průkaz.A k tomu je třeba dodat,aby byl schopný pracovat za minimální mzdu nebo ještě lépe zadarmo!

0 0
možnosti
RP

radim36

8. 10. 2009 21:30
Re: Ideální zaměstnanec pro personalisty!

Ideální uchazeč pro personalisty je přesně takový, jaký požaduje jejich zákazník neboli firma, co od personální agentury kupuje nového zaměstnance.  Když zákazník chce absolventa, tak vyberou absolventa. Když zákazník chce někoho s dvou až pětiletou praxí v konkurenční firmě, tak takového taky dostane. Když zákazník chce jako nového zaměstnance ženu ve věku mezi 40 a 50 lety, tak takovou taky dostane. Ostatní uchazeči, co odpovědí na inzerát, sesmolí motivační dopis a pošlou CV, ostrouhají.  Obvykle ani nedostanou odmítavou odpověď, protože často by se pravdivá odpověď psala velice špatně.  Bez ohledu na to, jaké mají neúspěšní uchazeči vzdělání, praxi a osobnostní předpoklady pro vykonávání té práce.  A když má člověk v životopisu nějaké neobvyklosti, exotickou práci, kterou personalista nezná nebo dokonce díru, pár měsíců na úřadě práce, taj je tím tuplem zvýběrových řízení vyhazován.

0 0
možnosti
PA

Pepan A2

8. 10. 2009 20:04
Máte dost zcestnou představu

že každý nezaměstnaný má snahu co nejdřív se zapojit do pracovního procesu a proto je ochoten obrážet firmy a doslova škemrat o práci.

Bohužel,  realita je někde úplně jinde. Celá řada dlouhodobě nezaměstnaných jen obráží firmy za účelem získání razítka že tam byli a práci se vyhýbají širokým obloukem. Náš sociální systém jim ostatně pomáhá přežít s minimální námahou a pokud se v něm někdo naučí orientovat, může si přijít dlohodobě na celkem slušné peníze. Jak by jinak bylo možné, aby matce spolužačky mého syna sociálka přispěla na nákup nové kuchyňské linky, přičemž dotyčná je dnes už dvanáct let vedena jako nezaměstnaná a navzdory tomu, že absolvovala celou řadu kurzů, dlohodobě se úspěšně vyhýbá práci..

0 0
možnosti
RO

opeth

8. 10. 2009 20:13
Re: Máte dost zcestnou představu

bohuzel mate naprostou pravdu. ke mne chodi zadatele o misto. 90 % y nich chce jen razitko. prvni na co se ptam je: a jste tady proto ze chcete skutecne pracovat??? usetri to spoustu casu...

0 0
možnosti
RO

opeth

8. 10. 2009 19:58
ona ta krize

muze pusobit ozdravne i v teto oblasti. prave ti propusteni lide si uvedomi, ze asi byli z pracovniho kolektivu nejmene produktivni. mozna si uvedomi, ze v praci uz nestaci jenom sedet a byt tam, jako to stacilo za komunizmu. mozna se dokonce nekteri naucit makat, az najdou novou praci a budou si ji vazit.

0 0
možnosti
P

praveverka

8. 10. 2009 20:25
Re: ona ta krize

Pokud vím, tak nejdřív vyhazujou brigádníky, potom starší a až pak zkušený zaměstnance. Melete nesmysly! ;-D Ti co se flákají personalisti okamžitě poznají!

0 0
možnosti
KA

krabi

8. 10. 2009 19:39
nezaměstnaní a nezaměstnatelní

těch nezaměstnaných stále není moc a vcelku rychle znova práci najdou. Díky různým úplatkům od socanů ale roste počet nezaměstnatelných.

Zkuste si dnes v době nezaměstnanosti objednat třeba na opravu domku nějakého řemeslníka či někoho na práci.....

0 0
možnosti
P

praveverka

8. 10. 2009 19:37
absolventi vysokých škol

 jsou a budou žádaným zbožím. Budou prostě a jednoduše vytlačovat maturanty. O jejich život bych se nebál. Nechápu, proč se lidé hrnou n ÚP. Podnikat dneska může každý ;-)

0 0
možnosti