Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JL

Kolombo

4. 1. 2008 15:44
nojo konečně

Už jsem se chystal napsat blog s nadpisem: Jiří Štefek zapomíná psát! Co se děje?

0 0
možnosti

Glock

4. 1. 2008 12:01
Kdyby = chyby

Pane Štefku, kdyby jsou často chyby.

Daň = platba do státního rozpočtu, která je neekvivalentní, neadresná, povinná

Daň je VŽDY dána zákonem (tedy povinná), za odvedenou daň nedostanete ekvivalent (není ekvivalentní), poplatník neurčuje, na co bude vybraná daň určena (neadresnost).

Proto mi Vaše: "A co kdyby chtěli daňoví poplatníci zpět od ministerstev neutracené peníze, kvůli kterým se třeba zvyšovaly daně či schodek státního rozpočtu? Je to sice utopická myšlenka..." nepřijde jako utopické, ale jako naivní myšlenka právního nevzdělance.

Myslím, že toto nemáte za potřebí. Hezký den

0 0
možnosti

Asi jsme naivní :-(

4. 1. 2008 12:47
Re: Kdyby = chyby

Já jsem také asi naivní právní nevzdělanec. Myslím si totiž, že daňová zátěž je opravdu hodně vysoká a že státu odvádím na daních a pojištění opravdu dost. Určitě bych byl pro to, když by stát zjistil, že potřebuje méně peněz vybraných z daní, aby se například na další rok snížila daňová zátěž, podobně jako se na každý rok propočítává průměrná mzda nebo vyměřovací základy, stejně flexibilně by se mohly propočítávat daně.

Nebylo by mi líto těch peněz, které ve stresu a potu vydělávám, kdyby byly opravdu použity smysluplně, ale jednání mnoha státních institucí mi jako smysluplné nepřijde. Zvláště, podíváme-li se na výsledky a přebujelý stav úředníků. Btw, proč je u nás daňová zátěž o polovinu vyšší než v USA? Nemá to nááááhodou nějakou spojitost s výkonností naší ekonomiky, která za USA výrazně zaostává?? (Upozorňuji, že nejsem příznivce USA, ale rozhodně nejsem příznivce hry na to, kdy jedni makají a druzí to pak "někam" přidělují...)

0 0
možnosti
  • Počet článků 134
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1907x
Před pár lety ještě student vysoké školy, teď už jen a pouze pracující. Horal, do Prahy za prací migrující, nikoli však navždy emigrující. Provozovatel vlastního nezávislého serveru Štefkův zápisník a webu Léto v Krkonoších.

https://twitter.com/JiriStefek

Seznam rubrik