Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

o vaše názory nestojíme

22. 7. 2011 19:02
Nebylo by lepší vrátit se do ČR?

Furt tady jenom kvílíte, jak je v USA všechno špatně, protože je to jinak než v ČR. S takovým přístupem tam budete nešťastná jak šafářův dvoreček. Radši to otočte domů, kde je všechno tak, jak jste zvyklá.

0 0
možnosti

Andri

13. 7. 2011 18:36
no jo, ale bez auta

se tady proste neobejdem! a co kdyz lidi nechodi, prave proto, ze nejsou chodniky, takze nemaji po cem? ja ziju na "venkove": zadna verejna doprava tady neni, do obchodu to mam nejmin 15 autem. Tak co mam jako delat? Joooo, chozeni mi chybi, ale holt se chuzi nikam nedostanu!

0 0
možnosti

AnetaSt

13. 7. 2011 14:13
Za tak kriticky to nevidím

Amerika rozhodně je veliká země a naprosto souhlasím s tím, že Američané vidí vzdálenosti trochu jinak. Na otázku "Jak je to daleko?" dostanu obvykle odpověď "20 minut. Autem." Nikdy jsem ale na pravém americkém venkově nežila, takže si netroufám popisovat, jak to chodí tam. Tento blog se týká rezidenčního komplexu hodinu a půl od Manhattanu, kde žije asi 2000 lidí. Auta jsou pro ně prostředkem komunikace, nezbytným pomocníkem, protože vše je tu skutečně roztahané, do nákupního centra se jinak než autem (maximálně autobusem, ale o tom jsem tu už také psala) nedostanete. Tím jsem myslela tu kulturu, nikoliv tím, že by Američané byli špatní řidiči. Naopak mi přijde, že jsou ohleduplnější a v řízení obecně jistější, protože zkrátka musejí být.

0 0
možnosti

captain cook

13. 7. 2011 8:37
auta v Americe

to mi pripomina jeden stary vtip z totality.

Do esese-ser prijede na pratelskou navstevu podnikatel a majitel tovarny v USA. Vezmou ho na exkurze a mezi nimi do tovarny. Jeji reditel hosta pysne provede po tovarne a nakonec do sve kancelare, ktera ma vyhled na dvur se zaparkovanym autem. Komu patri tovarna? pta se American. Vsem delnikum, kteri v ni pracuji, odpovi hrde Rus. Ci je to auto? pta se American. Moje, odpovi rusky reditel.

Po roce prijede pro zmenu rusky reditel na navstevu do USA a jde take navstivit americkeho znameho. Pred branami tovarny je velke parkoviste plne aut. Rusky reditel se po prohlidce tovarny zepta Americana: Komu patri tovarna? Mne, odpovi American. Komu patri ta auta? pta se Rus. Mym delnikum, odpovi American.

1 0
možnosti

Serotonin

13. 7. 2011 8:01
ty auta jsou tam nutnost

vic nez v Evrope. Mozna ani tak ne ve velkomestech jako NY, ale kdekoliv na venkove. Nemaji tam takovou infrastrukturu, jsou tam velke vzdalenosti. BTW: Work and Travel muzu jen zavidet. Ja jsem byl behem skoly v USA 3x, dnes uz bohuzel pracuju

1 0
možnosti

Gašpo

13. 7. 2011 7:54
Do přilehlého supermarketu?

Ja som získal úplne iný dojem. A skutočne si myslím, že bez auta je tam existencia v podstate nemožná. Všetko je rozťahané, obytné zóny nemajú žiadny obchod ani krámek a do komerčnej zóny sa peši niekedy nedostanete ani ak by ste chcela. Jednoducho napríklad preto, že most nemá žiadny chodník. :-P

Je len pár miest, ktoré majú európsky strih niekde v centre, hlavne pre turistov. Inak je to z pohľadu európana rozťahaná nuda.

0 0
možnosti

petr.n_22

13. 7. 2011 6:29
Pár drobností.

Amerika je velká země. Když mi američan řekne, "je to kousek" už vím, že pojedu minimálně 30 kilometrů.

Některé věci se ale upřít nedají - silnice jsou perfektní, i to řízení je tak nějak víc "v pohodě". Zablikáte, pustí vás, nechávají velké rozestupy. Také se mě líbila jejich interpretace stopky - zastavíš, a pak jedeš v pořadí, v jekém si přijel - umíte si představit, jak by to vypadalo u nás :-) ?

1 0
možnosti
  • Počet článků 14
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2053x
Studuji třetí ročník pražské žurnalistiky. Kromě psaní, hudby, toulání se po Praze, posedávání v kavárničkách, miluji cestování.

Seznam rubrik