Ubohost politiků strefovat se do slušných lidí

Během jednoho týdne dva hulvátské útoky na starostu Prahy 7, Jana Čižinského, mne a mé přátele ze sedmičky zvedly ze židle. Úroveň některých politiků klesá do bahna víc a víc. Etika, či slušnost upadá v zapomnění, sprostota vede.

Jeden článek vyšel v Právu hned na titulní straně a druhý na stránkách Primy. Nejenže se spousta politiků vyjadřuje, jako by vystudovali pouze základní školu, ale v disciplíně urážení a pomlouvání ostatních si přímo chrochtají. 

Bohužel média vládnou světu a spousta lidí si říká, že co je napsané, je určitě pravda. Kolegyně v práci mi říká: "Ale kdo jej nezná, neví, že to je poctivý a slušný člověk." Proto jsem se rozhodla o menší obhajobu, můžeme-li to tak nazvat. 

Moje první setkání s Janem Čižinským bylo v době, kdy ještě nebyl starostou. Stál poblíž Ortenova náměstí a rozdával letáčky, kde uváděl plány původního vedení, postavit novou radnici za miliardu, a že to tak vůbec nemusí být. Že záleží na nás, na lidech, jestli to dopustíme. Byl iniciátorem celé záležitosti, který upozornil na plán postavit předraženou radnici a  slíbil zasadit se o to, aby byla nová radnice postavena za polovinu. A... povedlo se. 

Jana Čižinského známe téměř všichni z Prahy 7, hlavně z Letné a Holešovic, kde jej potkáváme na ulici, na setkáních, akcích pro děti. Je to zodpovědný táta a milý kluk (jak by řekla moje babička), který si s Vámi popovídá o tom, jak se máte, když kolem Vás projede na kole, na pozdrav odpoví úsměvem a fičí do práce na úřad. Arogance, manýry, nabubřelost, tyhle vlastnosti u něj nenajdete. Ano, je to trapné, ale opravdu jsme za něj rádi, a to velmi. V médiích si z nás - obyvatel "Sedmičky" utahovali, že máme kult Čižinského. Ať si.  A co se týče volby primátora Prahy, já mám rozhodnuto. 

Vzkaz pro pana administrátora: S panem Čižinským na pivo nechodím a netuší, že tento příspěvek píšu. Nejedná se o žádnou reklamu, ale k napsání mě vedlo mé rozhořčení nad jinými politiky, kteří se strefují do slušných lidí.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Iva Štefančíková | úterý 20.9.2022 13:00 | karma článku: 17,28 | přečteno: 773x