PŘEKVAPENÍ PRO BRANKÁŘE VACLÍKA?

Původně jsem chtěla článek nazvat: "Proč se nic neděje s Tomášem Vaclíkem?". Záhy jsem ale zjistila, že kolem našeho českého fotbalového brankáře, který nyní chytá za švýcarský klub FC Basel 1893, se toho děje docela dost.

Oficiální cestou se zatím k Vaclíkovi žádná informace nedostala. Přitom už 9. 10. 2016 Fotbalový Insider zveřejnil zprávu na Twitteru, že se Chelsea o Vaclíka z FC Basilej zajímá a je ochotná za něj nabídnout kolem 10 miliónů EUR!

A co na to Vaclík říká? "Už odmala jsem měl sen, si zahrát v anglické lize. Na Anglii se mi líbí všechno - fanoušci, atmosféra na stadionech i mimo ně, tempo a intenzita zápasů. Podle mne je i nejtěžší pro brankáře a chtěl bych si zkusit, jestli bych na to měl. Není to ale tak, že bych chtěl z Basileje utíkat, jsem nadšený jak já, tak moje rodina a vůbec nic nám tady nechybí. Za dva a půl roku jsem posbíral spoustu zkušeností, zahrál si Ligu mistrů UEFA 2014/15, Evropskou ligu... Určitě jsem se posunul i brankářsky, mám nejlepšího trenéra brankářů, co jsem kdy měl."

Opět 4. ledna o sobě mohl číst - pro změnu na webových stránkách fotbalovavidea.cz s názvem: "Nabídka snů! Využije Tomáš Vaclík nabídku evropského giganta?". Autor v článku píše, že se Vaclíkovi již dostala nabídka přímo na stůl! Dále, že podle španělských médií se o něj začala zajímat Sevilla a zveřejňuje vyjádření vedení Basileje, že Tomáš je oporou jejich zadních řad a také, že udělají vše proto, aby si jej zavázali i na nejbližší roky. Údajně se pro něj chystá nová dlouholetá smlouva, což není zas tak divu, jelikož je spokojenost na obou stranách.

A jestli by Vaclík tuto nabídku přijal? "Rozhodně bych ji zvažoval. Sevilla je v posledních letech velice úspěšná, vyhrála třikrát v řadě Evropskou ligu, ve Španělsku drží krok s těmi nejlepšími. Byl by to určitě krok dopředu," říká.

Přesto, že to původně vítkovický hráč dotáhl přes FK Viktoria Žižkov a AC Sparta Praha až sem, nemusí to znamenat, že výzvy skončily. Třeba jeho manažer konečně odhalí to novoroční překvapení a my budeme sledovat další úspěchy současné reprezentační jedničky.

Autor: Iva Štefančíková | pondělí 9.1.2017 16:00 | karma článku: 14,19 | přečteno: 667x