Janovo rodinné štěstí?

Říkejme mu třeba Jan. Má krásnu malou dcerku a pro něho i krásnou ženu. Ta je doma s dítětem na mateřské dovolené a on pilně vydělává, aby svou rodinku uživil a aby měli na hypoteční splátky svého hnízdečka lásky. A tím se dá říct veškerá idylka končí.

Jeho manželka Petra denně vysedává u počítače a přemýšlí jak zabýt čas v mezičasech, kdy se nemusí pilně věnovat své dcerce. A tak po různých diskuzích komunikuje se spoustou znuděných mužů v práci, kteří sedí u firemního počítače a vytváření na něm nějaké hodnoty.

Protože je Petra koketka občas přiloží do konverzace nějakou svou pikantní fotografii kterou svému protějšku pošle mailem nebo přes elektronického kecálka. Byť počítačový laik, tyhle věci se naučila vcelku rychle a snadno.

Občas je vyrušena zlobícím děckem vyžadující si pozornost maminky ale ta umí své dítko vždy řádně okřiknout a sjednat na chvilku klid.

Den uteče jako voda a neboť za chvilku přijede manžílek z práce, spěšně oblékne dcerku a vyrazí s ní ven kolem baráku, aby se malá také trochu nadechla čerstvého vzduchu. A tak po půl hodině je šťastná trojice spatřena cestou z autobusové zastávky. Jak idylická rodinka povzdechne vzdálený pozorovatel.

Tatínek Jan byť unaven stresujícím kolotočem pracovních povinností v práci se doma rychle oklepe, vezme malou a jde si s ní hrát, pak i vykoupe, společně nakrmí a uloží ke spánku. Neboť je jeho žena viditelně unavená celodenní péčí o rostoucí dítko, rád za ní převezme žehlení a jiné domácí povinnosti na které přes den kvůli péči není čas.

Na sex v pozdních hodinách už opravdu nezbývá energie. Škoda, ženuška by ráda. A už delší dobu. Než usne tak nad tímto tématem dlouze přemýšlí. Co s tím? Ten můj je tak neschopnej. Tento týden to bylo pouze jednou! Budu to muset zítra probrat s kámoškama na pískovišti, uvidím, co mi na to řeknou a poradí. To musím nějak pořešit. Do tmy se ozývá klidné oddychování spícího muže.

 

Příběh pokračuje.

Autor: Josef Štědronský | středa 27.6.2007 10:02 | karma článku: 7,88 | přečteno: 501x
  • Další články autora

Josef Štědronský

Ryba smrdí od KDU-ČSL

9.8.2007 v 20:15 | Karma: 18,67

Josef Štědronský

Rambo je zpátky - hurá!

17.7.2007 v 12:56 | Karma: 9,41

Josef Štědronský

Je těžké se ovládat

13.7.2007 v 9:55 | Karma: 12,98