Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PH

petrph

10. 5. 2010 9:36
ve skutečnosti

Ovšem výběrové řízení, ve kterém není vybrána ta nejlepší (nejlevnější, nejkvalitnější) nabídka nemá logiku. Je to asi jako kdyby po sportovním závodu nestál na stupínku ten co doběhl první (doskočil , hodil nejdál, dal nejvíc košů , branek, atd..), ale někdo jiný koho by dle nějakého subjektivního řízení vybrala jmenovaná komis. Co by se asi  na hřišti dělo, si dovedou představit leda  někteří již davem inzultovaní rozhodčí .

Takže, první a jediný bod řešení korupce je transparennost výběrového řízení. Možna ne na internetu, ale aby podrobné zdůvodnění dostali aspoň všichni nabízející, plus nějaký kontrolní orgán, plus třeba na vyžádání kdokoli - byla vybrána tato nabídka protože byla o tolik a tolik % levnější, bude hotova o tolik a tolik měsíců dříve, zatímco druhá nabídka nevyhověla protože......A šmitec. Když by někdo našel švindl, mohl by se v určené lhůtě lhůtě, s patřičným zdůvodněním  odvolat .

0 0
možnosti
VB

velky bratr

10. 5. 2010 2:46
Populismus

Resenim je omezeni statnich zakazek na nutne minimum, omezeni moci statu na vymahatele prava. Cim je stta mocnejsi, tim vice je korumpovan a kosmetika pro hlupaky na tom nic nezmeni.

0 0
možnosti
P9

pavel 99

10. 5. 2010 1:47
Takže Kyperská (Maltská) společnost

s "nominée" akcionářem na jméno (či česká společnost vlastněné touto Kyperskou.....společností) vyřazena nebude, i když je to to samé, že?

Je to hloupost? Nebo úmysl?;-D

0 0
možnosti
VB

velky bratr

10. 5. 2010 2:48
Re: Takže Kyperská (Maltská) společnost

Umysl, pochopitelne. Nikomu nejde o zefektivnnei statnich zakazek, ale o populismus - ukazat plebsu, ze s eneco dela - aby se mohlo krast dale ve stejnem duchu. Vitej v realnem fasismu!

0 0
možnosti
K

kaktusak

10. 5. 2010 1:14
Svěřovat státní zakázky jen státním podnikům,

to by bylo úplně nejlepší. Stát, tak jako každý jiný majitel, by měl mít právo rozhodnout o tom, kam přijdou jeho peníze.

0 0
možnosti
  • Počet článků 16
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 481x
Profesně se zajímám o hospodaření státu. Také mě zajímá problematika jednotlivých odvětví ekonomiky a světová ekonomika. Ráda vařím.