Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
P

pehavecm

28. 12. 2010 13:12
velehloupost

České ani evropské právo nezná "hromadnou výpověď" a to ani u lékařů,ani u jiného zaměstnání. Tolik k tomu blábolu o "legitimním právu"...

0 0
možnosti
H

hlava222

26. 12. 2010 19:25
Hloupá demagogie

srovnávat doktory OSVČ a zaměstnance, OSVČ je placena za výkony kdežto zaměstnanec je placen za "odsloužené" hodiny což můžou být také hodiny prolelkované.

Až budou zaměstnanci v nemocnicích odvádět ty výkony co ty OSVČ a až se zřeknou zákoníku práce tak tady budeme mít podmínky abychom mohli mluvit o tom že by zaměstnanci měli mít stejně jako OSVČ.  

0 0
možnosti
HKB

hárka kultivátor brány

28. 12. 2010 10:59
Re: Hloupá demagogie

Promiňte, ale asi vůbec netušíte jak se řádově liší odměna OSVČ a zaměstnanců nemocnic.  

autorka článka;-(

0 0
možnosti
PZ

Rájec

26. 12. 2010 19:01
etika

ROH lékařů (Revoluční Odborové Hnutí) zavelelo k hromadným výpovědím a některé "osobnosti" pod heslem "náš exodus váš exitus" podají organizovanou výpověd. Proč ne. Jen ta forma je poněkud divná. Zřejmě nekteří nedokáží jednat sami za sebe. Potřebují k tomu ROH. Ale tím vůbec nezpochybnuji to, co autorka nazývá legitimitou a právem. Tragicky legitimní je ovšem ono marketingové heslo stavící na hrozbě exitu. Pokud je lékař schopen se eticky s tímto heslem ztotožnit, je lépe pro pacienty, jejich zákazníky, když odejdou a to hodně daleko i s jejich legitimním právem.

0 0
možnosti
R

rozbor

23. 12. 2010 12:37
je to pravda

Ano, jak bylo napsáno pisatelkou, hájí své právo, ale na co?LOK rozjelo kampaň, kterou nemůže ustát.Je zajímavé, že nejvíce odbojných lékařů je z regionů a nemocnic, které jsou tak trochu mimo.To že se k nim ze solidarity přidao pár lékařů z Prahy, kteří mimochodem určitě pochází z Moravy, tak to není nic zvláštního.Zvláštní je však to, co si ti lékaři myslí o jejich budoucnosti v cizině.Vše převádí na peníze, což je v pořádku, ale jaksi mi schází také pohled nějakého Německého lékaře, který by řekl, jak dlouho mu trvalo, než se dostal ke svému platu a za jakých podmínek.Naopak bych přál, aby ti lékaři odešli a pracovali v Německu, nebo jinde.Příjdou Slovenští lékaři, kteří si, jak je u Slováků běžné, vezmou sebou do Čech i své přímé a i vzdálené příbuzné a tak nebudou obsazeny ne jen lékařské posty, ale i ostatní místa.Většinou na ministerstvech.Ať berou lékaři plat, ale na druhou stranu ať za ten plat odvádí práci běžnou na západě od našich hranic (neposuzuji odbornost)

0 0
možnosti
R

rozbor

23. 12. 2010 12:42
Re: je to pravda

Jsem zvědav na lékaře z Opavy, kterak bude pracovat v Mnichově mezi lékaři, kteří si tam budují kariéru.V Opavě to je jiná, tam je vážený, jeho příbuzní jsou rozházeni ve všech funkcích v kraji, ale co tam v té cizině bude dělat?Češi nedrží spolu, tak ho tam předběhnou Poláci, kteří na rozdíl od Čechů drží spolu.Po třech letech práce se vrátí domů, tam mu mezi tím zruší jeho milovanou nemocnici, do soukromé praxe ho nepustí VZP a co dál?Do toho se mladší kolegové budou dívat jako na zkrachovalce, který se ani neuměl prosadit v cizině.No nic.Přeji všem odcházejícím lékařům hodně úspěchu, hodně peněz, malé nájmy, malou režii,levnou dopravu v té cizině.

0 0
možnosti
Z

zemanka01

22. 12. 2010 23:18
Vážená VELICE hloupá a ulhaná dámo,

nevím,co máte proti slovenským lékařům! Letos v březnu jsem byla na těžké operaci srdce na kardiochirurgii v Praze-Vinohrady. Operoval mě slovenský chirurg,můj ošetřující lékař po operaci byl taky slovák. Dokonce i lékařka,která mě pak měla na starosti v lázních v Poděbradech,sem před několika lety přišla ze Slovenska. Na rozdíl od některých našich velmi arogantních doktorů,se ti slovenští chovají skvěle a jsou velmi milí a profesionální. Tak nevím,co si to tady vymýšlíte. Jestli máte s cizími lékaři problém,tak se s těmi našimi umělci můžete odstěhovat do ciziny,ale ty slovenské prosím neurážejte-to se nedělá. Je to nízké a ubohé!!! RvRvRv

0 0
možnosti
BV

Betula verrucosa

28. 12. 2010 14:09
Re: Vážená VELICE hloupá a ulhaná dámo,

Dobrý den, omlouvám se,ale v textu jsem se měla jednodušeji vyjádřit, abych byla pochopena. Věta o slovenských lékařích měla ten smysl, že slovenští lékaři mohou plně nahradit naše lékaře, kterým tímto zanikne možnost se na svá místa vrátit, s čímž možná počítají.

Ještě k Vašemu vyjadřování v nadpisu příspěvku. Prosím,přečtětesi lépe text, kde nebylo nic napsáno o kvalitě slovenských lékařů, o kterým si osobně myslím jen to nejlepší.  Je mi z Vás smutno.  

0 0
možnosti
HW

Horst W

22. 12. 2010 16:57
Diskuze na téma zdravotnictví

Myslím si, že by pro všechny nemocniční lékaře mělo být povinné přečíst si diskuze k tématům, které se jich týkají. Jako v každé profesi jsou pracovníci kvalitní, ale najdou se samozřejmě i ti horší. Poslední diskuze na téma zdravotnictví však všechny házejí do jednoho pytle, považují je za lenochy, budižkničemy, v horším případě za zloděje či vrahy. Myslím si, že každý nemocniční lékař, který pracoval 20-30let, každý měsíc 300 a víc hodin, byl v neustálem kontaktu z různými infekčními smrtelnými chorobami, by se měl ptát, jestli to co dělal a dělá mělo nějaký smysl. Pokud má veřejnost takový  šokující pohled na zdravotníky, měli by se ptát, jestli by nebylo lépe čas strávený přesčasy věnovat něčemu, co jim přinese alespoň trochu radosti.

0 0
možnosti
MS

majkl1

22. 12. 2010 18:42
Re: Diskuze na téma zdravotnictví

S tímto se nedá než souhlasit. Jen ty přesčasy si nemohou volit, to je šikovně ošetřeno pracovní dohodou.

Dnes se ošem udála zajímavá věc, viz: http://zpravy.idnes.cz/ostravska-nemocnice-hleda-lekare-dostane-mene-nez-soustruznik-p7w-/domaci.asp?c=A101222_155748_domaci_taj

Jakým nedopatřením byl článek zveřejněn, to nevím. A zdaleka neplatí jen pro Ostravu, ale pro všechna nesoukromá ZZ. Tam všude platí tyto mzdové tabulky MZ.

A bublina 50ti a více tisícových platů praskla.A to zmíněné "osobní hodnocení" je velká kulišárna. Nejen, že se nepočítá do náhrad, ale hlavně a zcela závisí na zaměstnavateli. Jinak řečeno - pokud nedá, tak nedá. Opravný prostředek neexistuje.

0 0
možnosti
V

VašekIV

22. 12. 2010 15:11
profesně zajímáte o ekonomiku?

Takže, pokud je lékař nespokojen se svým platem, dá výpověď a půjde do soukromého sektoru, nebo si založí svoji osobní praxi. Pomůže tím sobě i pacientům. A neprosperující státní organizace nechť zaniknou ( prosperující nechť fungují dál) Jako vedlejší produkt asi vznikne určitá skupina nezměstnaných doktorů, klesne po nich poptávka, a tím se sníží platy lékařů i v soukromém sektoru. Skuteční odborníci si o práci starosti dělat nemusejí.

0 0
možnosti
VTK

Více takových Kožených

22. 12. 2010 17:28
Re: profesně zajímáte o ekonomiku?

Ale on si soukromou praxi založit nemůže, pojišťovna s ním neuzavře smlouvu. :-)

0 0
možnosti
P

pěnice

22. 12. 2010 15:10
Nevím,proč jste ten článek napsala.

Vy souhlasíte,aby lékaři už dost dlouho tady vytvářeli paniku,souhlasíte,že mají právo odejít do zahraničí za lepší plat.Tak potud tomu rozumím.Horší už je to dál.Ti slovenští na to stejné nesmí pomyslet a nedej bože to využít?

0 0
možnosti
M

martin5.3

22. 12. 2010 14:47
vtip?

Proč by uvolněných míst nesměli využít doktoři ze Slovenska?

Každý má právo dát výpověď, ale doktoři výpověď stále nepodali a protože se bojí, že je opravdu vyhodí, tak jich většina výpověď ani dát nechce.

0 0
možnosti
M

martin5.3

22. 12. 2010 14:52
Re: vtip?

Tak jsem si zjistil, že jste ve straně zelených... Asi vám odpadla šlupka a odkrylo se rudé jádro.:-/

0 0
možnosti