Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KL

ja bych to tak tragicky nevidel, je na kazdem, jak si tu prehrsel informaci pretridi a co si z toho vezme. zjistit si z domova v kolik jede vlak aniz by clovek musel na nadrazi ci zvedat telefon je fajn a jednou za cas se to hodi. sledovat kazdy prd (riznuti do prstu) svych znamych a pribuznych na facebooku muze ten, kdo na to ma cas, resp. jehoz ostatni priority jsou nizsi nez tato (a ma na FB ucet). pokud rodice nemaji cas na sve deti nebo si vychovu ulehcuji zapnutim televize ci PC, delaji jim tim do budoucna tak trochu medvedi sluzbu.

0 0
možnosti
Foto

Hmm...a kam se při tomhle vidění světa poděla...mladá žena s duší šestnáctky?:)

1 0
možnosti
MC

Rychlost je bezesporu motorem užitku a k úspěchu. Jsem rád, že je doba taková. Je lepší. Bohatší. Selský rozum zůstává intelektu vždy připraven ke zpětné vazbě mezi generacemi.:-)

0 1
možnosti
Foto

J32a88n 56R38ý58z88n40a50r

18. 5. 2014 20:18

R^!

Mlčím, souhlasím a děkuji. Také občas ťukám do klávesnice ... místo toho abych zašel do večerky pro mouku. Krásné "podobenství".

0 0
možnosti
Foto

A38d18a 95P12e48t10r54o19v24á

17. 5. 2014 19:24

..až na to, že poslouchat babičku nešlo ani předtím než jsme tady měli smartphony..:D

0 0
možnosti
ML

Ještě k té době mne napadá: Jestli ona ta doba neprodukuje i povrchnost, lajdáckost, vše si ulehčit, "vyguglit". Třeba jak se o tom i dost mluví, celkově ubývá matematické dovednosti u žáků ZŠ i SŠ. Když to porovnám se sebou: Matematika byla pro mne na průmyslovce pouze osina v zadku, nikoliv zásadní problém, Přitom jsme probírali i kapitoly z matematické analýzy (limity, derivace, průběhy funkce a integrály), už v druhém ročníku jsme měli komplexní čísla ( v elektrotechnice bez nich daleko nedojdete), a také jsme projeli komplet analytickou geometrií. Můj syn na gymplu měl z toho všeho jen zlomek.

Není se potom čemu divit že mladí hledají co nejlehčí studium v nějakém humanitním oboru, protože matiku na technice nedají.

Přitom, pro mne byla matika na VŠ těžkej zabírák, kdo studoval EF ví, že jsou to samé věty a důkazy. Ale přitlačil jsem na sebe a vyplatilo se. Dnes můj syn jen hledá jak s co nejmenší námahou proplout VŠ (humanitního směru)

0 0
možnosti
ML

Potěšila jste mne tím článkem, aspoň vidím že ty věci nevidím jen sám takhle. A věci, které jsem pracně nabyl, si skutečně mnohem více cením.

A popravdě, dobrých 70% všech nahrávek co mám, jsem kdysi nahrál na magneťák. Z netu to stáhnout - nevím, nemá to žádné kouzlo.

A kdysi jsem se o kvalitu aparatury musel i přičinit, třeba občas vyčistit hlavy magnetofonu nebo otřít hadříkem jehlu gramofonu. Dnes je vše zdánlivě nechutně dokonalé a já jako někdejší Hi-Fi fanoušek jsem ztratil smysl všeho snažení.

Přitom ale vidím, jaké šmejdy se prodávají (zejména v oblasti audio techniky) a ani se nedozvíte žádné parametry třeba přijímače co chcete koupit. Kdysi šlo koupit špičkový tuner zvlášť, zesilovač, CD přehrávač nebo 3-pásmové reprosoustavy. A vše vydrželo i 20 - 30 let. Dnes koupíte jen neznámé šmejdy s blikajícím displejem, který nevydrží ani záruční lhůtu. Je mi z toho všeho na zblití.

Ale to už jsem asi trochu obočil od hlavní myšlenky vašeho blogu. Jen jsem si jako technik a fanda Hi-Fi postesknul

0 0
možnosti
PS

Dovolím si nesouhlasit,nemám sice vysokou školu a komplexní čísla neznám,ale jako fanda hifi a hlavně poslechu hudby v dobré kvalitě tvrdím,že dnes naopak je spousta možností,jak se vybavit kvalitní HIGH END technikou,Ignorujte "neznámé šmejdy s blikajícím displejem" a porozhlédněte se ve specializovaných studiích (já tedy nakupuji většinou z druhé ruky) a HLAVNĚ - neotírejte hrot v přenosce HADŘÍKEM, inženýre, zničíte ho!!!!

Pokud by vás zajímalo, používám gramofon Thorens TD 2010 s MC přenoskou Dynavector 10X5, CD přehrávač Accuphase DP 55,integrovaný zesilovač Pass int30A a reprosoustavy Harbeth ompact 7 ES3.Sestava střední kvality - všechny komponenty se snadno seženou na českém trhu a samozřejmě i s komplet technickými daty - tak rovnicím a integrálám zdar,inžo.

0 0
možnosti
PV

Se clankem souhlas, ale nejak mi nepasuje, ze v jedne vete si postesknete, ze

"Možná jsem opravdu starej kus, protože této době nerozumím.".

Ale pritom "Můj bratranec z Kanady ví např. o tom, že jsem se včera řízla do prstu. Nafotila jsem to totiž a vyvěsila na facebook.".

Proste pokud se mi tato doba a odcizovani lidi nelibi, tak se prece nebudu chovat stadovite a kazdou kravinu lepit na socialni site...

2 0
možnosti
JS

Pane Petře, tu větu s bratrancem, kterého mimochodem v Kanadě nemám, jsem napsala "ich" formou, abych přesně vystihla co chce říct. "Bolestínské" statusy  na facebook opravdu nedávám :) Mějte hezký den a díky za postřeh!

1 0
možnosti
AK

A47n38d72r87e67j 26K59r29á47l

16. 5. 2014 10:37

Moc moc moc hezky napsany. Prinutilo me to zamyslet se.

A ted to jdu, s dovolenim, sdilet ;-)

1 0
možnosti
MN

Nicotné potíže, kdyby byly jenom takové.

1 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 811x
Jsem žena, s duší šestnáctky, co ráda háže hnůj, protože sledovat v něm čirý ruch velkoměsta brouků je setsakramentsky zábavné!

Seznam rubrik