Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DH

D32a36v71i98d 91H46r79b31e68k

12. 4. 2014 20:30

Asi jste trochu mimo. Smysl umění nějak není předvádět krásné a oku lahodící věci. A pokud se vám moderní umění nelíbí (váš divný popis by se hodil i na Muncha), tak se na něj nedívejte.

3 0
možnosti
MK

To co je krásné a co odpuzující je pouze subjektivní dojem každého člověka. Uměním může být i to, co někteří považují jako hnus. Prostě každý člověk má jiná kriteria. Co to vzít tak, když se mi něco nelíbí, tak to ignorovat? To co je umění totiž nejde definovat. Pokoušeli se o to nacisté a komunisté a skončilo to tragicky. Jak pro tvůrce, tak pro jejich obdivovatele.

3 0
možnosti
Foto

Otázkou je, zda smyslem umění je vzbudit emoce jako takové a nebo vzbudit pouze kladné emoce. Odpověď bude asi individuální...

1 0
možnosti
JN

J81o15s21e91f 76N95o36v79a96k

12. 4. 2014 16:18

umeni, ktere zobrazuje hnus je tzv. "moderni umeni" , reflektuje jen uroven svych autoru stejne jako uroven svych autoru feflektovala gotika nebo baroko. nejlepsim lekem na "moderni umeni" je galerie s timto "umenim" nenavstevovat a obrazy tam nekupovat.

0 0
možnosti
MK

Ano, ale to každé umělecké vyjádření reflektuje osobnost, kulturní a sociální úroveň autora. Protože autor do svého díla dává to, jak to, či ono vidí. Navíc, když se podíváte na historii umění, tak hodně umělců bylo a jsou z lékařského hlediska psychicky labilní a indisponovaní lidé anebo geniální tvůrci, pracující s téměř neuvěřitelnou precizností.

2 0
možnosti
AK

Všechno zbytečné tlachy plky. Jestli někdo "namaluje", řekněme ženskou, zapíchnutou do půl těla v jámě s fekáliemi,  s hubou otevřenou,  kde si taky na kusu pochutnává,  kalvou krvavě rozpolcenou, článkovaní červi jí padají z očí a pod., je to neskutečná, odporná scéna. V každém případě a nic jiného. Možná, že to někdo za umění považuje. Je ovšem otázka, jestli tito příznivci se s tou figurou podvědomě  neztotožňují a byl by pro ně  třeba vrchol sexuálního uspokojení, takovou nějakou situaci spoluprožívat.

1 0
možnosti
Foto

V umění nejde pouze o krásu, to byste musela zavrhnout třeba i Goyu nebo Bacona....

5 0
možnosti
Foto

Neni hnus jako hnus ...

3 0
možnosti
JH

Ne, že bych chtěl obhajovat někoho konkrétního, ale obecně k tomu, co píšete, si nelze nevzpomenout, jak se lidem před pěknou řádkou let zvedal kufr ze Zdechliny Charlese Baudelaira... a vida, dneska se o ní učí na školách.

6 0
možnosti
Foto

Hieronymus Bosch, byl ve své době také těžko stravitelný

4 0
možnosti
JM

A tak se nedívám na některé TV programy,potažmo herce.

2 0
možnosti
  • Počet článků 67
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 811x
Jsem žena, s duší šestnáctky, co ráda háže hnůj, protože sledovat v něm čirý ruch velkoměsta brouků je setsakramentsky zábavné!

Seznam rubrik