Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nebo jak někdo nedávno v diskuzi navrhoval, zvyšme minimální mzdu na 150tis. měsíčně, ať se všichni mají ještě lépe. Na tomhle příkladu už je ta absurdnost návrhu patrnější nebo ne?

Není nejdůležitější jaký máte plat, ale i jaké jsou ceny. Neúměrné zvýšení minimální mzdy by mohlo vést ke zdražení i k propouštění, takže by na tom ti lidé s minimální mzdou byli stejně nebo možná hůře.

Nejlepším řešením by bylo rozhýbat pracovní trh. Zrušit minimální mzdu, snížit odvody, omezit sociální podporu a především přestat zasahovat do vztahu mezi zaměstnancem a zaměstnavatelem. Zaměstnavatel má v současné době tolik povinností, že se v nich těžko vyzná. Zaměstnanec má tolik práv, že je strach někoho vůbec zaměstnat, protože se ho zaměstnavatel pak těžko zbavuje. Zjednodušeně se dá říct, že většina problémů na pracovním trhu je zaviněna neustálým zpřísňováním pravidel.

2 0
možnosti
VF

V prodejně aut:.....a hodinová sazba na tento vůz je XXX Kč.

Otec zákazníka - vidíš, ty v nemocnici máš na hodinu jen XXY Kč.

Tatínek měl pravdu, ale neuvědomil si, že soukromá opravna má drahé diagnostické přístroje, nářadí, v dílně topí, svítí, dává zaměstnancům pracovní oblečení, obuv, mzdy, potřebuje i administrativu, uklizečky.......

a tak dál.

Nesrovnávám práci lékaře a automechanika, ale to, jak je jednoduché hodnotit nízké, či vysoké mzdy.

0 0
možnosti
Foto

Nechodím do práce jen kvůli penězům,ale také proto, že mě baví a nemohla bych být dlouho doma, jen v domácnosti. Z toho by mi brzy hráblo, stačila mateřská.

Co vidím, tak spoustě lidem se spíš nechce makat. Jasně, když si spočítají, že na podpoře mají o malinko méně a nemusí hnout zadkem, tak jsou radši doma. jenže podpora je jen na 5 měsíců. Co pak?

0 0
možnosti

Já taky nechápu ty, co nechodí do práce. Být dlouho doma je únavné. Nepatřím sice k těm, co se nudí, dokáži se sama zaměstnat nějakou domácí prací, ale jde i o ty kontakty s lidmi. A jak se říká, kdo pracovat chce - práci si najde! Horší je to, že pro spoustu lidí honorovaná jen minimální mzdou. Když je stanovená minimální mzda, měla by být i maximální mzda!

0 0
možnosti
MS

Zadarmo ----> zadarmiko

2 0
možnosti

jj je to tak, ale titulek má zaujmout. Prý!

0 0
možnosti
JJ

Dojíždím do práce a ráno do autobusu na jedné zastávce přistupují zaměstnanci co jedou z noční. Nejedená se o mladé matky, které mají malé děti. Ono se to s malými dětmi dělat nedá. A zaráží mě tam další věc. Kromě cizinců, je tam třeba paní, která je z Nového Boru a dojíždí až do firmy cca 6 km za Prahou každý den. Asi je to lepší, než být na podpoře. Autobus z její strany tam nestaví, musí do Prahy a potom příměstským. Z práce jde v šest ráno, doma je po desáté. Vím to, protože paní je hlasitá a ráno po šesté v rozespalém autobuse se to rozléhá a člověk se dozví i to co nechce.

Práce nedává lidem jen výdělek. Aspoň mě ne. Na své práci nemám ráda jen dojíždění - trvá moc dlouho. Jinak mě to baví. Ráda bych, aby i jiné práce bavila. Život by byl příjemnější. Když ve službách narazíte na někoho kdo pracuje jen pro peníze, je to něco hrozného. Beru, že práce s lidmi znamená větší možnost vyhoření, ale myslíte, že by tím měli trpět lidi, co pracují sotva 3 měsíce a už koukají otráveně na zákazníka a po očku sledují hodiny, kdy už bude padla?

1 0
možnosti
AK

Myslím si, že bez ohledu na politické názory jsou základní preference všech voličů stejné:

chtějí žít v míru,

mít práci se kterou je spojené společenské uznání a ze které se dá důstojně vyžít

a chtějí se cítit bezpečně ve své zemi a ve svém domě.

Smůlu vidím v tom, že tohle jim v dnešní době může slíbit jen naprostý populista...

1 0
možnosti
AK

Asi 100 tisíc zaměstnanců (hlavně jsou to ženy, tedy zaměstnankyně) pracuje za minimální mzdu.

Vzhledem k tomu, že z ní nelze uhradit životní náklady, mají nárok na nejrůznější sociální dávky a příplatky.

Bohužel už neplatí, že kdo má práci, je za vodou.

Diskuze o zvýšení minimální mzdy vždy vedou ke sdělením, že potom bude třeba celou řadu firem zavřít a jejich majitele postavit do fronty na pracovní úřad.

Kdyby tomu tak skutečně bylo, musíme konstatovat, že u nás existují stovky firem, jejichž naprosto soukromé a zcela tržní podnikání je založeno na tom, že stát dotuje jejich mizerně placené zaměstnance.

Nevidím nic divného, že se tihle zaměstnanci pohoršují nad nezaměstnanými. To jsou sice stejní chudáci jako oni, ale na rozdíl od nich samých, pracovat nemusí...

0 0
možnosti

Ne, že nemusí - leckdy nechtějí. A o to je to horší. Že nechtějí pracovat a k penězům se dostanou...

0 0
možnosti
JT

Lepsi by asi bylo jit cestou snizeni davek. A narok na ne by byl, az by clovek nemel nic. Dokud ma televizi a auto, tak ma, co prodat, takze neni nutne mu platit podporu.

0 0
možnosti
AK

I snížení dávek již bylo v zahraničí vyzkoušeno.

Jeho výsledkem bylo jen zvýšení kriminality a nikoliv pokles nezaměstnanosti.

0 0
možnosti
Foto

nejsem sice ekonom, ale mzda je cenou práce.

A nelze vyplácet vyšší mzdu, než je cena práce, to potom podnik zkrachuje.

2 0
možnosti
AK

Cena práce je problematický termín.

Produktivita práce je u nás na 2/3 produktivity německé.

Ovšem mzdy jsou na 40 % německých mezd.

A těchto 26 procentních bodů rozdílu je základem skvělých zisků, které u nás německé firmy (jejich dceřiné firmy) dosahují.

A je to také současně velký prostor pro zvyšování mezd.

Čemu si myslíte, že firma dá přednost?

Strčí raději víc peněz do kapsy svým vlastníkům, nebo svým zaměstnancům?

0 0
možnosti
EC

Milá paní, jestli sedíte na pokladně v obchodě za 10K, tak se dá Vaše naštvanost pochopit. Ale pokud by stát nakázal zvýšit Vám plat na 20K, tak majitel nejspíš vyhodí všechny pokladní a nakoupí automatické pokladny.

1 0
možnosti
JH

J18a79n 57H74u95r29k95a

2. 3. 2016 9:48

a zbankrotuje protože když to udělá většina obchodníků sníží se paradoxně kupní diversita protože aby nekdo koupil musí si na to také vydělat máli ale obchodník 16 náměstků s platem kolem půl milionu spočítejte kolik by stačilo na plat těch pokladních při snížení půlky platu jednoho náměstka nebo několika propuštěných...nemluvě o tom kolik by si ty pokladní za ty zvýšené peníze u zaměstnavatele nakoupili takže kde je ekonomická návratnost tedy rozvaha přiměřenosti ...

0 0
možnosti
Foto

Odborný název pro minimální mzdu... ?;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 394
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 883x
Kdo jsem? Obyčejná ženská, co téměř šedesát let hlavně vnímá svět kolem sebe a občas má pocit vyjádřit se k situaci ze svého pohledu.

Seznam rubrik