Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

Pochopím, že se člověk jednou splete. Ale samoživitelka se čtyřmi dětmi? Ono stačí se dvěma. I tak je to zvláštní.

0 0
možnosti
JK

K tomu jednosměnnému provozu. One je to problém, pokud ve firmě není pouze jednosměnný provoz. Tm, kde je vícesměnný, tak přece nemůže po někom jiném chtít, aby chodil celých např. 5 let jen na odpolední, jen proto, že musí svou ranní směnu uvolnit samoživitelkám.

0 0
možnosti
Foto

Aha, tak vy tvrdíte, že nejste hloupacatá a přitom problém množení parazitů, kteří jsou přisátí na státní rozpočet byste ještě více rozšířila. ;-D

Moje máma živila sama 4 děti, zvládala to a naučila nás, že nám nikdo nic nedá zadarmo a že se musíme umět o sebe postarat. Pracovala ne v třísměnném provozu, ale často pracovala 16 hodin denně a po večerech ještě šila. Nepotřebovala babičku na hlídání. Ohlídala si nás sama a když nemohla ona, hlídali jsme se navzájem.

Chcete -li někomu dělat babičku, čiňte tak ze solidarity nebo za úplatu od toho, kdo vašich služeb využije, ale nechtějte aby vám za to platil někdo jiný ze svých daní.

0 0
možnosti
Foto

R^ Oni to nedomyslili... Ale oni to věděli, leč na to kašlali. Každý tam hrabal sám pro sebe a po mně potopa. Jinak, jsem zastáncem toho, aby rodina byla co nejblíže u sebe. Na to ovšem taky kašlali a zrušili podniky a vzali lidem práci, takže mladí byli nuceni stěhovat se za ní stovky kilometrů. Přesto i v chudších oblastech se dá žít - sice skromněji, zato šťastněji, ve svém domácím prostředí, se svými zvyky, se svými lidmi. Nejdříve potřebují pomoc mladí od rodičů, pak je to naopak.

0 0
možnosti
Foto

J21a79n84a 18M47a54j78o29v32á

12. 8. 2016 21:21

No, ony ani tak nechybí babičky (ty nebyly ani dřív - sice se chodilo dřív do důchodu, ale taky dřív rodilo), ale chybí ty úplné rodiny, kde se péče o děti dělí... babičky a dědečkové ji pak "jen" (a je to hrozně důležité) doplňují.

V žádné rodině nelze nahradit tátu babičkou...ta má taky mít svůj život, své krásné starosti padesátnice, ne běhat kolem dětí.

5 0
možnosti
MP

To je složitější problém. Mladí dnes mnohdy nebydlí v původním bydlišti, odstěhují se za prací. Babička tak může vypomoci jen občas, třeba v době nemoci dítěte apod.

Snacha nastoupila do práce v červenci, tak všelijak látáme ty prázdniny, než děti půjdou do školky. Na mne tak vyšly tři prázdninové týdny, ostatní řeší druzí prarodiče a syn si bere dovolenou. Máme to k sobě 80km, takže to není úplně jednoduché.

Já to mám specifické třeba zase v tom, že manžel začal v důchodu vyvíjet aktivity jako rozsáhlé včelaření a mnoho dalšího a pořád mne potřebuje a úkoluje, takže taky nemohu být pořád k dispozici a už je toho na mne někdy moc. To si prostě člověk nevybere.

Problém samoživitelek se moc nevyřeší dostupností babiček, ale to by bylo jiné téma.

2 0
možnosti
  • Počet článků 394
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 888x
Kdo jsem? Obyčejná ženská, co téměř šedesát let hlavně vnímá svět kolem sebe a občas má pocit vyjádřit se k situaci ze svého pohledu.

Seznam rubrik