Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Zkrátka: Marksová již přesluhuje 35 měsíců!!!

4 0
možnosti
LB

Diletantismus kvete na všech úrovních, nejen na té ministerské, ale bohužel i na obecní. Zvolení politici (často) rozhodují o věcech, o nichž nemají ani ánunk, a mnohdy ani netuší, že politici mají dělat rozhodnutí politická a ta odborná by měli nechat na kompetentních odbornících.

Ovšem minulý týden mi svou neznalostí vyrazila dech, právě zmiňovaná ministryně práce a soc. věcí v pořadu Máte slovo na ČT1, který "řešil", zda má stát platit výživné za neplatící otce. Na studentku lamentující nad tím, jak má studovat, když otec nechce platit, kontroval jiný přítomný tvrzením, že investice do vzdělání je investicí jako každá jiná a dodal, že v Rakousku, Německu, Francii a dalších zemích končí vyživovací povinnost rodičů k dětem úderem 18. narozenin. Paní ministryně nad tím nevěřícně kroutila hlavou, tvrdila, že to není možné, protože to jsou země s vysokou životní úrovní. Jenže tak to funguje i ve Skandinávii; školství sice mají bezplatné, ale není zvykem, aby rodiče (i ti vysloveně bohatí) živili děti po dovršení 18 let, takže studenti si běžně berou výhodné studentské půjčky, které pak léta splácejí.

V Itálii jsme zase potkali studentky z dobře situovaných rodin, které si na každý další ročník studia vydělávaly o letních prázdninách v turistických letoviscích.

Takže paní ministryně evidentně není schopná si zjistit ani základní informace, jak v Evropě sociální systémy fungují.

3 0
možnosti
PV

Hezky jste to napsala, tak nějak po soudružsku... Všechny jste pozurážela, ale fakta jaksi chybí.... Jinak doufám, že doba, kdy zemi řídily "kádry" z praxe bez vzdělání je pryč...

0 4
možnosti
MS

Doufáte špatně.Ta doba totiž nikdy neskončila.Kádry jsou sice s tituly,ale bez vzdělání a bez praxe.Ale umí dobře podržet.....tašku.

5 0
možnosti
  • Počet článků 394
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 888x
Kdo jsem? Obyčejná ženská, co téměř šedesát let hlavně vnímá svět kolem sebe a občas má pocit vyjádřit se k situaci ze svého pohledu.

Seznam rubrik