Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Buďte v klidu. ve válce jsme už pěkně dlouho, jen vás to zatím nebolelo, protože fronta je daleko.

1 0
možnosti
MS

Podle mne má každá rodina zásoby jídla nejméně na 10 dní. Vzpomínám si, že když u nás byly v roce 1997 záplavy a několik dní jsme byli bez el.proudu, byli jsme nuceni zkonzumovat vše, co bylo v mražáku, aby se to nezkazilo. Plyn šel naštěstí pořád, tak jsme smažili a vařili o sto šest. Tolik řízků za tak krátké období jsem od té doby už nikdy nesnědl. :-)

1 0
možnosti

Jsou i lidé, co mají chladničku s jogurtem a oschlým salátem a v mrazáku leží akorát led do pití.

1 0
možnosti
DT

Okurková sezona...

Tyhle seznamy byly kdysi v každém telefonním seznamu (na posledních stránkách) a nikdo kvůli nim neočekával válku.

Někdo prostě potřebuje odvést pozornost od něčeho důležitého. Co se asi zase potichu v Německu rozhoduje? :-/

1 1
možnosti

Samozřejmě, že je možný ozbrojený konflikt v Evropě. Zrovnatak je možný rozsáhlý výpadek zásobování - třeba kvůli blackoutu, ať je způsobený technickým selháním přetížených sítí nebo útokem.

Nikdo Vás nenutí hystericky ječet ani vykupovat obchody. Jem je to taková pobídka, abyste trochu myslela.

-

A dost mne udivuje, že jsou mezi námi nejspíš lidé, kteří si představují, že se svou kartou vždycky zaplatí a že hypersuper bude mít vždycky zboží a vždycky bude schopen ho prodat.

0 0
možnosti
MN

Lidé, kteří si myslí, že svou kartou vždy zaplatí..... A proč se tedy v nejedné zemi EU uvažuje o zrušení hotovostního styku (např. Švédsko)? ;-D

1 0
možnosti
JL

Hm, chudáci Němci, když chronologicky shrnu, co jim jejich vláda za poslední rok poslala za vzkazy, tak to bylo asi následující:

1. Přijmeme chudáky běžence z rozvrácených zemí. Jejich počet není problém. Budou nám vděční a rádi se integrují.

2. Je jich nějak moc a integrovat se nechtějí. Zkusíme je rozdělit do ostatních evropských zemí.

3. Evropské země je nechtějí, státy V4 to odmítly rovnou, ostatní sice byly pro, ale stejně si nakonec žádné imigranty nevzaly.

4. Zkusíme se domluvit s Tureckem. Je to náš demokratický spojenec a v této krizi nám pomůže

5. V Turecku byl puč, Turecko s námi jedná z pozice síly, Turecko podporuje islamisty, Turecko más u nás více informátorů než měla NDR.

6. Objevily se první útoky, evropské státy nám nepomůžou, na Turecko se nedá spolehnout a imigranti stále přicházejí. Připravte se na válku.:-/

5 0
možnosti
SN

:-).....Rozpoutat válku v Evropě je cílem zámořské zbrojařské lobby. Trh se nasytil, ještě se prodávají auta, díky neskutečně zpřísněným technickým prohlídkám,(bohužel, nikde se nedočtete, kolik nehod bylo způsobeno špatným technickým stavem), nehody vznikají hlavně blbostí řidičů.

Čili....posledním zdrojem zisku jsou zbraně. Pokud se týká zásob na 10 dní, tak to bude každému prd platné, protože konflikt může vyústit ve válku atomovou,(zoufalí lidé dělají zoufalé činy), a je vymalováno. Válčit se bude v Evropě ! R^R^R^

3 1
možnosti
MN

Bohužel bude to Evropa. A bude to válka občanská. Rozpoutat konvenční válku v Asii (Čína, Indie) nedává žádný smysl. Nejsou tam ani suroviny, není tam ani sociálně vyspělý systém, který by stálo za to rozvrátit a odsunout tam nějaké "neřešitelné" problémy vlivových skupin. Navíc Čína má uzavřený vojenský pakt s Ruskem - Shanghai Treatment (o tom se moc nemluví) a Ruská technika spolu s masou Čínských vojáků - To by byl nerozlousknutelný oříšek i pro NATO. S pátou kolonou v týlu (miliony Číňanů v USA) by to byla sebevražda.

Zásoby si člověk může vytvořit jen v některých druzích potravin. A vyvstává otázka, jak je postupně obměňovat, když by se nakoupily jednorázově a jednorázově by jim pak nastával konec životnosti. A kde je skladovat v malých bytech ve městech? Co takové zásoby pitné vody na 10 dní pro 4člennou rodinu? 2 litry na osobu a den, znamená 55 lahví balené vody po 1,5 litru ;-)

1 0
možnosti
MN

Včera jsem sledovala na ČT2 celovečerní dokumenty o událostech srpna 1968. A zavzpomínala na vyprávění rodičů, jak si pořizovali hned zásoby potravin. A o údajně velmi vyprodaných obchodech.

Bohužel jsem si při sledování těch dokumentů taky uvědomila riziko možnosti paralely tehdejší agrese a dnešních podmínek - A to je faktum zneužití ideologicky ohloupnutých cizích ozbrojenců ochotných střílet do občanů státu, kam jsou vysláni.

A tím nemyslím jen muslimy potencionální nebo faktické "vojáky" Islámského státu (nebo jakékoliv jiné militantní muslimské organizace), tím myslím včerejší volání premiéra Sobotky po společném vojenském uskupení států EU. Něco jako Varšavská smlouva..... Rv

2 1
možnosti

Při německé důkladnosti toto upozornění občanům, aby si udělali nejméně na 10 dní zásoby není samo sebou a má určitě opodstatněný důvod, ale my ho neznáme. Kdo je připraven, není překvapen.

3 0
možnosti
  • Počet článků 394
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 888x
Kdo jsem? Obyčejná ženská, co téměř šedesát let hlavně vnímá svět kolem sebe a občas má pocit vyjádřit se k situaci ze svého pohledu.

Seznam rubrik