Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Tak jsem si početla. Hezký ping pong. Prosím, nechcete vzít někdo tu nemocnou holčičku třeba k moři a naučit ji tam se sprchovat a čistit si zoubky? Třeba by ji i rodiče pustili.. nebo obě?

Nebo si myslíte, že je tam vezmou rodiče za ten obolos, co obdrží za natáčení?

0 0
možnosti
Foto

Když jsem si přečetl váš blog, nedalo mi to a ještě v noci jsem se kouk na tu Výměnu. Jo, těch dvou holek mi je docela líto. Ale s tou sociálkou vám dávám plně za pravdu. Co je komu do toho, jak kdo vychovává své děti. Holky žijí v mizerných podmínkách, ale možná mají s rodiči mnohem lepší vztah než mají se svými dětmi mnozí z těch mravokárců, kteří se pohoršují nad špínou v bytě, ale že mají špínu sami v sobě už nevidí. Nad plesnivým jídlem v lednici se všichni ošklíbají když to vidí v televizi, ale věřím, že kdybychom nahlédli všem do jejich lednic, tak tam u většiny taky najdem něco na vyhození. Hygienické návyky ... opět, co je komu do toho? Já si zuby nečistil po většinu svého dětství a mám zdravější zuby než většina populace. Když se někdo nemeje, je to jeho věc. A kouření? Ano, na tak malým prostoru je to děs zvláště když ani nevyvětraj. U nás se kouřilo pořád, ale taky bylo pořád ve dne v noci otevřeno po celý rok okno. Dětství jsem tak přežil a kupodivu to na mém zdraví nezanechalo téměř žádný vliv. S bratrem lékaře téměř neznáme. 

Ti co volají po odebrání dětí sociálkou by se v prvé řadě měli starat sami o sebe a podívat se do vlastního svědomí, jak a v čem vychovávají své děti.

2 0
možnosti

Máte pravdu, také mě neustále zaráží, jaké množství diskutujících "VÍ" , kdy je potřeba děti odebrat a kdy je to nepřiměřené....To že kouří dětem pod nos je i pro mě nepřijatelné, ale uvědomuji si, že kouřit není nezákonné ! A mnoho diskutujících u případu M., používá argument, nebyli odsouzeni - mají být vráceni....

1 0
možnosti

Já naopak konstatuji,že jste si ten díl měla nejdřív  shlédnout,než jste napsala takový blábol.Dítě,které má prokazatelně dlouhodobý zánět průdušek a je nucené žít v kuřáckém prostředí, si zaslouží lepší rodinu .To vám doufám jako matce nemusím dlouze vysvětlovat,jak může být zánět horních cest dýchacích nebezpečný pro takto malé děti.Rv Srovnávat tuto kauzu s kauzou michalákových je nehorázná drzost,pokud uvážím prokazatelné porušování zákona ze strany norského úřadu.Rv

1 2
možnosti

Nesrovnávám dvě kauzy - ty spolu nesouvisí. Srovnávám reakce lidí. V jednom případě jsou hromadně pro navrácení dětí - v druhém případě hromadně jako jeden muž pro odebrání dětí. Jestli to není pochopitelné, tak se omlouvám. V obou případech ty davy lidí ví jen kousínek a přesně ví, co má být a jak to má být - v tom je mé srovnání  - v přístupu a názoru na situaci!

Jinak několik let zpátky se běžně v rodinách i před dětmi kouřilo.  A nedělám si iluze, že dnes je tomu jinak. V některých rodinách je to naprosto běžné.

1 0
možnosti

takze zijete v necem podobnem?

0 1
možnosti

Za celý svůj život jsem nevykouřila ani jednu cigaretu. Nelíbí se mi to. Nepřijde mi to nijak atraktivní. Mám ráda čerstvý vzduch a hodně pokojovek všude...Ono se všude píše, že kouření škodí zdraví, ale zákazáno kouřit je jen v učených místech... Když jsem dospívala, kouřili dospěláci všude, v kancelářích, dokonce i lékaři v ordinacích. Podívejte se na filmy ze sedmdesátých let - každý má v ruce cigaretu. Bylo to in, běžné, normální...a jak si myslíte, že do vypadalo v  některých rodinách?

Já kouření neschvaluji, ale každý si zodpovídáme za své zdraví sám. Smutné je, že tak malé děti se nemohou bránit a říci, aby jim doma nekouřili. Ale to už je o ohleduplnosti...

1 0
možnosti

A94d31a90m 42R74y93c51h17l24ý

28. 5. 2015 13:08

je v pořádku, že ta žena poslala dopis na sociálku. To přeci hned neznamená, že jim ty děti odeberou, ale třeba těm rodičům řeknou, jaké jsou základní hygienické návyky....

6 1
možnosti
Foto

Co jsou to základní hygienické návyky? Kdo to určuje a které jsou ty správné? Ty vaše, ty mé?

0 0
možnosti

Je neskutečné, jaké bahno dokážou naše TV vysílat. A ještě otřesnější je, kolik lidí se na to dokáže dívat.

1 0
možnosti

Slušní lidé takové pořady nesledují.

1 0
možnosti

A31n55n41a 98R94a73d36o42v57á

28. 5. 2015 12:25

Budu hádat...takoví aktivně vyhledávají diskuse o těch pořadech a v nich moralizují a mínusují...Trefa, že?:-P

3 0
možnosti

? Milá paní, viděla jsem sice jen cca 15 minut, ale nejspíš zásadních, protože hulit v minibytečku dětem celý den pod nos - ještě když vědí, že menší dítě od malička trpí na průdušky (navíc v době natáčení na ATB), absence základních hygienyckých návyků u dětí (mýt si ruce po použití WC, čistit si pravidelně zuby), je celkem pádný důvod pro intervenci sociálky - min. na kontroly a práci s rodinou. Rodiče nejspíš vyrůstali v něčem podobném, tak netuší jak by to asi mělo fungovat, jedou dle "vzoru"... Odebírání je samosebou přehnané, ale takovým poznámkám ve vzteku, v diskusi, se nedivím.

Nevím co do toho motáte Michalákovy, to je úplně jiný level.

8 1
možnosti

Ke kauze Michalákových jsem se vyjádřila výše...

Opravdu jste přesvědčená o tom že sociálka učí (nebo naučí) lidi správným hygienickým návykům?

Já se někdy nestačím divit tomu, když už někde potřebuji na toaletu (třeba i v prestižním hotelu), kolik rádoby dam vyleze z kabinky, aniž by si umylo ruce... To tedy pak mám problém rozdejchat zase já!

Takže si nedělejte iluze, že 99% zvládá hygienické návyky. 

Jinak já jsem pověstná tím, že stále hlásám: "Umyjte si ruce, už jste si umyli ruce atd. Umýt se, vyčisti si zuby a spát." A nejenom, že to hlásám dohlídnu na to, aby tomu tak bylo. Takže tak trochu prudím...

1 0
možnosti

Nejděsivější na tom ale je, že takto žije docela dost dětí v chudších regionech.

3 0
možnosti
  • Počet článků 394
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 888x
Kdo jsem? Obyčejná ženská, co téměř šedesát let hlavně vnímá svět kolem sebe a občas má pocit vyjádřit se k situaci ze svého pohledu.

Seznam rubrik