Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

M66a74r95t46i20n 44R75a21m

7. 9. 2016 19:35

Pánbůh stvořil muže a ženu. Zapomněl si to dát patentovat a tak každý, i blbec, může udělat totéž!

0 0
možnosti
Foto

Článek jsem sice nedočetla, nicméně v jedné věci se Laďko, velmi pletete. Ano, MĚLO by to být tak, že za děti odpovídají rodiče. Tak to má být a rodinou se mají táhnout její zvyky a hodnoty, rodina má dětem tvořit zázemí. Morální, dovednostní, ekonomické. Rodina má být tím celkem, který si pomáhá.

Jenže není. Do všeho ten náš tááákhle moc sociální stát zasahuje a o všem rozhoduje natoli, že rodina jako instutuce je v podstatě v troskách. Ona to v životě totiž není vždycky otázka chtít se domluvit, ale taky MUSET. Nejen chtít se starat, ale i MUSET. A to je zcela pryč.

To se podílí na rozvodovosti a rozpadu vztahů. Nechceš do práce? dotaneš sociální dávku. Nechceš žít s manželem? Dostaneš sociální dávku (brzy i sociální byt), výživné na děti. Chceš mít děti u sebe a partner to chce jinak? Soud to rozhodne. Dokonce od asi 12 let rozhodují v zásadě samy děti (a to si pišet, že ne vždy ve svůj reálný prospěch). Neumíš se postarat o své blízké? Stát, stát, stát...A jak už to tak s podporou státu bývá, často je neefektivní, neúčinná a drahá.

Mezi sociology se o tom hodně diskutuje, názor, že likvidaci rodinných vztahů působí právě sociální politika státu je v zásadě jednoznačný. A jak nám ubývá povinností (třeba uživit sebe a své děti), tak nám společně s tím ubývá práv (třeba rozhodovat o svém životě.)

Věřte, že mnoho lidí by se v krizových situacích v rodině chovalo jinak, kdyby je MUSELI vyřešit sami. A bylo by to tak správné.

0 0
možnosti
Foto

Shodou okolností jsem právě narazila na blog, který mi v tomto mluví z duše. Tady je: http://danielakovarova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=550199

0 0
možnosti
ZS

Vidím to velmi podobně jako Vy.

0 0
možnosti
OP

Souhlasím s vámi v tom, že rodiče mají vstupovat do rodičovské role připraveni a s vůlí být dobrými rodiči. Jenže společnost na dívky cílí především tak, že mají být krásné, hubené, sexy oblečené, ambiciozní, atd a na kluky tak, že takové holky jsou správňačky, takže pak není divu, že mladí jsou připraveni na blbosti a nikoliv na péči o děti. Pokud se nezmění společenské klima, nic se nevyřeší. A zakázat plodit děti nepřipraveným by vedlo pouze k postupnému vymření a uvolnění prostoru pro koho asi?

0 0
možnosti

Souhlas. Vidím to podobně, ne-li stejně. Odpovědnost rodičů je upozaděna v dnešní době i co se výchovy týká. Prostě se o tom, že výchova mnohde nefunguje nemluví, a hledají se zástupní viníci za nevychované dítě.

0 0
možnosti
TD

OK, za všechno mohou rodiče - a dál? Výhradní péče je špatně, střídavá péče je špatně, tak snad zbývá jen zakázat rozvody a otěhotnění povolit jen na základě psychotestů, jak naznačujete?

Mně přísné požadavky na osvojení dítěte absurdní neprijdou, holt je rozdíl něco dostat a něco si vlastními silami "vyrobit", s tím nic nenaděláte.

Máte kromě predsudků nějakou konkrétní zkušenost se střídavou péčí? Já to zažil - v "light" verzi. Měl jsem dvě postele, dvoje klíče od bytu, dvě skříně s oblečením, jen školu jsem měl jednu (rodiče bydleli ve stejném městě). Žádný "chaos v dětské dušičce" se nekonal, domovy jsem měl dva - to opravdu není nic, co by dítě nedokázalo pochopit.

3 0
možnosti
VF

Tak to jste měl štěstí a rozumné rodiče.

Jak by se Vám líbily dvě postele 250 km od sebe a silně rozhádaní rodiče. To není, že bych dělala chytrou, myslím, že autorka článku píše o dětech, co rozumné a odpovědné rodiče nemají.

1 0
možnosti
  • Počet článků 394
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 888x
Kdo jsem? Obyčejná ženská, co téměř šedesát let hlavně vnímá svět kolem sebe a občas má pocit vyjádřit se k situaci ze svého pohledu.

Seznam rubrik