Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

Baba za volantem... No, já nevím - možná trochu zevšeobecňujete a nebo to já vnímám jinak. Řekl bych, že ten kdo takto posuzuje ženy za volantem je většinou nějaký zastydlý namachrovaný puberťák, který jezdí jako kus hovězího a myslí si, že je nepřekonatelným mistrem volantu. Je pravdou, že pokud na silnici potkám někoho, kdo jede defenzívně a až přehnaně opatrně a pomalu, tak je to častěji žena a pokud narazím na nějakého agresivního a bezohledného magora, tak je to většinou chlap. Není to však nějaké železné pravidlo a nedávno se mi například stalo, že mne v nepřehledném úseku s omezenou rychlostí předjela nějaká dáma - přes plnou čáru a s mobilem u ucha. Domnívám se, že pokud se jedná o odlišný styl jízdy (u žen a mužů), je to mnohdy možná dáno tím, že ženy asi neřídí tak často a na tak velké vzdálenosti a nejsou tak "vyježděné" a nejspíš je pravdou i to, že muže většinou řízení baví, kdežto ženy k řízení přistupují jako k nutnému zlu.. Já osobně bych za řidičskou slabinu dam považoval spíš poněkud bezradný přístup k technickým záležitostem - vypozoroval jsem, že si mnohdy nevědí rady s nějakou banální závadou, kterou lze odstranit svépomocí a během chvilky. Jo a já manželce auto klidně půjčím (když má třeba vlastní v servisu), jelikož řídí velmi dobře. :-)

0 0
možnosti
Foto

moje zkušenost je, že žena je buď vynikající řidička, nebo kopyto.

Ale, na rozdíl od mužů, nic mezi tím.

0 0
možnosti
JC

Co myslíte, že dostane moje dvouletá vnučka k narozeninám? No autíčko. Jo a tohle je problém naší generace, dcera a její vrstevnice prostě jezdí a na podobné "kecy" neslyší. Ostatně dnes jezdit prostě musí.

0 0
možnosti
DP

D81a45d45a40k 11P59e98t90r

30. 1. 2016 10:45

Autorko, to povytažené obočí můžete spustit zpět. Těch méněcenných mužských je za volantem nejméně pětinásobek.Používám jiný výraz. Bacha, bába za volantem a blíží se k přechodu pro chodce. Prchejte.

1 0
možnosti
Foto

Jo to je jejich specialita, pokud se mě někdo na přechodu snaží zabít, tak je to z 90 procent ženská a ještě zrovna v tu chvíli náhodou kontroluje v zrcátku něco na úplně jiný straně než jsem já.

1 0
možnosti
JJ

Souhlasím s panem Poláškem,že jsem asi měl být ženská a PánBůh si to na poslední chvíli rozmyslel...Adrenalin za volantem je strašný rádce,kolik lidí už připravil o život! Třicet let jsem jezdil jako řidič z povolání - raději nebudu líčit,jaké situace jsem za ta léta zažil kvůli adrenalinu jiných,mužských šoférů.Článek je výborný!R^:-)

1 0
možnosti
Foto

Jo! Na zaparkování je potřeba dost místa. Ono se to auto vždycky nějak nafoukne, když ho mám nacpat do mezery.;-)

0 0
možnosti
PP

Někde jsem četl, že ženy v průměru skutečně jezdí bezpečněji, s jednou výjimkou. A to jsou ženy-podnikatelky, manažerky atd. Prostě ženy na vysokých pracovních řídících (sic!) pozicích, které jsou prý za volantem ještě agresivnější, než průměrný muž.

0 0
možnosti
Foto

Tam se mohou všechny rozdíly setřít. Manažeři jsou ve vysokém procentu psychopati.

0 0
možnosti
Foto

Samozřejmě znám šikovné řidičky, a pousty blbů na obou stranách řidičského spektra. Avšak tato statistika je zavádějící - srovnejme počty přestupkujících a vybodovaných řidičů a řidiček taky s množstvím ujetých kilometrů a pak teprve můžeme mluvit o relevantnosti takové statistiky...

2 1
možnosti
Foto

Nemyslím. Proč si myslíte, že ženy najezdí méně kilometrů? Myslím, že "úspěšnost" mužů v této statistice autorka popsala docela trefně. Řídím denně a s agresivitou žen se setkávám zřídka....

0 1
možnosti
Foto

Nevím jakými lidmi jste obklopená, ale já takovými pro něž je řízení auta naprosto běžná věc a adrenalin si vyplavujeme zcela jinde. No a další varianta může být, že já i moji kamarádi jsme vlastně průměrné ženské.

1 0
možnosti
  • Počet článků 394
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 888x
Kdo jsem? Obyčejná ženská, co téměř šedesát let hlavně vnímá svět kolem sebe a občas má pocit vyjádřit se k situaci ze svého pohledu.

Seznam rubrik