Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MD

Uz na to mate obe penize? Nemate? A KOMU je tedy vezmete?

2 0
možnosti
Foto

A víte, že si skoro ve všem protiřečíte? Už tvrzením, že děti nejsou státu, ale pořizují si je rodiče a ti by měli být schopni se o ně postarat. (Tady bez problémů souhlasím.) A celým článkem prochází, co všechno má udělat stát. Zlevnit, zajistit, upřednostnit, zvýhodnit. Už teď jsou rodiny a děti doslova "majetkem" státu. Vy byste k tomu ještě notně přidala a zestátnila i rodiče. Za mne - hodně síla a hodně nepromyšlené.

2 0
možnosti
FD

Stejné bláboly jako Marxová.

1 0
možnosti
Foto

Dobrý den,

čekal jsem revoluční návrh ve stylu "vykupujem kužky, kůže" a opravdu jsem se nespletl. Sociální demokracie zase naleje do nepřehledného sociálního systému další peníze, ale co je na tom revolučního? To už dělali komančové. Ještě že už děti máme. Je to opravdu trapné obíhat úředníky, schovávat si stvrzenky, shánět razítka, odporné posudky a hlavně si nechat nahlížet do soukromí všemi státními úředníky. Proč chce stát kontrolovat rovnost platů mezi mužem a ženou? Proč nezavede pro zaměstnavatele matek úlevu na dani, aby pro něj byly finančně zajímavé? Proč se stát nesnaží o to, aby měli zaměstnaní tolik peněz, aby u něj nemuseli žebrat?

Protože mu jde jen o děti a je mu jedno, kde se vezmou. Státu nevadí, že to budou děti od pobíračů dávek ve velkém nebo od cizinců z rozvojových zemí. Všeúčelem tohoto snažení je roztáčení zatuhlých koleček ekonomiky, teď a tady, na povídačky o potřebě dětí na důchody nevěřte.

4 0
možnosti

Ani omylem mě nenapadlo myslet na to, že tady bude "pracující" generace, která bude vydělávat na své předky. Více jak čtvrtstoletí je pohodlnější totiž skoro nepracovat a čerpat dávky, které jsou stále ještě štědré....Dokud nebude razantní rozdíl mezi minimální mzdou a životním minimem nebude motivace k tomu hledat si práci. Proč taky, že? Dělat za pár kaček a půlku toho schlamstne doprava, to si taky raději doma postím a prosedím den u telky, když mi stát MUSÍ vyplatit to, co mi náleží. Když chceme zvýšit porodnost musíme nabídnout jistoty v zaměstnání, v bydlení a daňově rodiny zvýhodnit. Zvyšování dávek ekonomiku nenastartuje! Ale co, na všechny koncepce přece máme odborníky na slovo vzaté!

Já se spíše děsím toho, že ač budu do zaměstnání chodit více jak 45 let a budu odvádět peníze do důchodového systému, budu mít jednou důchod stejný, jako ten, kdo skoro nic neodpracoval a pobíral dávky, protože na důchody za deset let nebude a všichni dostaneme jednotnou almužnu!:-(

2 0
možnosti
MR

M24a28r91t52i88n 41R96a60m

3. 11. 2016 21:50

Karma!

Myslím, že byste si mohla vyměnit místo s tou paní z ministerstva! Ale nemyslím si, že bych chtěl číst její blog!

Vaše čtu rád.

1 0
možnosti
  • Počet článků 394
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 888x
Kdo jsem? Obyčejná ženská, co téměř šedesát let hlavně vnímá svět kolem sebe a občas má pocit vyjádřit se k situaci ze svého pohledu.

Seznam rubrik