Diskuse

Divnej handl

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Tak na jedné straně paní píše,že jsme darmožroutí, kteří vydělávají na neštěstí dětí, zdruhé strany píše o zodpovědnosti, péči, kterou na sebe ne všichni chtějí vzít. Tak se rozhodněte, je to zodpovědná práce na 24 hod., nebo peníze bereme zadarmo? Je mi líto, že ležíme v žaludku mnoha lidí, ale třeba takový exekutor, který mnohdy neprávem způsobí těžké problémy rodinám,už tak nevadí. Ono je jednodušší sedět doma na zadku a kritizovat, než udělat něco, co by mohlo  někomu pomoc! A to vím o čem píšu. Mám doma dvě děti, které kojeňákem prošly a následky si stále nesou. Přála bych paní autorce vidět, když do rodiny předáváme spokojené a pohodové dítě (samozřejmě po adaptačním procesu) bez deprivace a jiných ústavních sr..ek.

0 0
možnosti

K74a37r20e71l 44B48o27č30e62k

19. 1. 2014 20:25

A jak jsou na tom ty děti, když musejí po zvykání si na pohodové pěstouny přejít do adoptivní rodiny a znovu si zvykat? Jen tak se ptám. Neberte si to tak osobně, je spousta lidí, jejichž motivace vážně není pomoc, ale skryté problémy, které si řeší coby pěstouni.

1 0
možnosti

K74a73r23e81l 96B19o22č78e74k

16. 1. 2014 22:37

Jo, vidím to podobně. Divnej handl. Pevně doufám, že tohle obchodování nedopadne jako v cizině. Všichni kvičí, že děcáky se musí zrušit, ale ono všechno není černobílý. Karma

1 0
možnosti
Foto

RvTak tady jste šlápla hodně vedle! Profesionální pěstouni dávají dočasně domov dětem, o jejichž osudu se dále rozhoduje. Dětem, které by se v dohledné době měly vrátit buď do biologické rodiny nebo přejít do rodiny adoptivní. Pro Vás možná není rozdíl mezi dětským domovem a pěstounskou péčí, ale pro ty děti ano!!! Ony mají díky profesionálním pěstounům toho "svého dospělého", kterého by v dětském domově zkrátka neměly. Profesionální pěstouni nejsou žádní handlíři, ale lidé, kteří si zaslouží obdiv. Darují celé své srdce dítěti, které jim po určité době stejně někdo odvede. A že za to dostávají plat? No a? Proč by to podle vás tak nemělo být? Učitelky v mateřských školách a dětských domovech jej také dostávají a loučení s těmi malými bytostmi pro ně není zdaleka tak bolestné.

4 0
možnosti

Ovšem to jádro jste pominula - že profi pěstounů je u nás zoufale málo a stát hodlá snížit na ty nově najímané nároky, což je děs.

Ještě pořád mám v paměti případ ze Slovenska, kdy devatenáctiletému odchovanci děcáku bez maturity svěřila sociálka dokonce dvě děti a on jedno z toho, batole, zabil ...

3 0
možnosti

Tak to opravdu nechápu - co se vám na tom nezdá? Vždyť to nikdo nikomu nevnucuje - stejně jako můžete odmítnou jít dělat svářeče, když na to nemáte - můžete odmítnout jít dělat pěstouna. A odpovědnost - copak pečovatelka v děcáku tu odpovědnost nemá? A dokonce za víc než jedno dítě? Navíc podle dnešního zákona je spousta pěstounů, kteří mají dítě maximálně na 1 rok - než se mu najde skutečná rodina.Prostě vám zavolají, že si v pondělí odvezete z porodnice týdenní miminko - a víte, že se o něj můžete starat třeba 2 měsíce, třeba déle - ale max. rok. A pak zas nějakou dobu čekáte - za chvíli máte další miminko...já to považuju za moc hezkou práci

4 0
možnosti
  • Počet článků 394
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 888x
Kdo jsem? Obyčejná ženská, co téměř šedesát let hlavně vnímá svět kolem sebe a občas má pocit vyjádřit se k situaci ze svého pohledu.

Seznam rubrik