Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MS

Oni i rodiče, kteří dítě zplodili a míní ho vychovávat dostanou křehkou a zranitelnou dušičku. A co když si počínají jako slon v porcelánu? Co s tím dělat?

Myslím, že pěstoun nemusí být snůška všech cností. Nakonec rodiče také nejsou.

0 0
možnosti
KB

K46a19r83e41l 52B74o14č63e52k

22. 1. 2014 15:37

Ono těch divnejch handlů ještě přibyde, počkejte si až Češi zkopírují náhradní mateřství, kupování vajec a spermatu a pečení v cizí troubě...Nemusíte být profesoři, užívejte selskej rozum a nekopírujte cizí země bez ladu a skladu. Je to citlivá záležitost.

1 0
možnosti
MZ

Jak správně máte pod fotografií napsáno: píšete to, co vás zrovna napadne :-)

Je to vidět. Je vidět, že píšete i o tom, o čem nevíte nic a ani jste se neobtěžovala zjistit skutečnosti... nejdte pěstoun dlouhodobý ani přechodný, ale víte o NRP mnoho... ach jo.

0 0
možnosti
Foto

Jsem ráda, že píšete. Alespoň si člověk řekne Díkybohu za lidi, které mám okolo sebe.

0 0
možnosti
BK

Vážená paní, já jsem dítko doma rok měla, předávala jsem je novým rodičům a věřte nebo ne, toto dítko po čtrnácti dnech intenzivního adaptačního procesu, přešlo do nové láskyplné náruče bez té zas..né deprivace, kterou děti v kojeňáku mají. S dítkem jsem se pak po nějaké době sešal a bylo to nádherné vidět, jak se v té rodině dál rozvíjí. A pokud si myslíte, že to dělám pro prachy tak se pletete. Já jsem ve své práci měla podstatně vyšší plat ale práce, kterou jsem dělala mně absolutně nenaplňovala. Podle Vás asi v tom případě budu nějaký přiblblý jedinec, ale já jsem šťastná, že nás blbců je víc. Jen je mi líto, že takoví inteligenti jako vy, nám stále něco vyčítají. Žeby nějaké mindráky.....?

1 0
možnosti
KB

K15a58r41e59l 14B65o85č52e39k

22. 1. 2014 15:34

Jasně 14 dní udělalo rozdíl...co ta psychika dítěte, proč si má zvykat na pár dní na někoho jinýho, proč nemůže jít rovnou k novým rodičům?

1 0
možnosti
Foto

Když dítě "nemá" k dispozici své rodiče, vždy jde o divnej handl :) Nicméně některé handly jsou divnější více a jiné méně :) Pěstounství patří k té druhé skupině imho :)

2 0
možnosti
Foto

Vzhledem k tomu, že pan profesor se k této problematice vyjádřit nemůže, přijde mi alibistické a nekorektní, používat v této souvislosti jako záštitu jeho jméno na základě vaší domněnky, že by měl podobný názor....

3 0
možnosti
Foto

Pro vaši úvahu a k zamyšlení: Úmrtnost dětí v kojeneckých ústavech činí téměř sedminásobek průměru v populaci. V roce 2012 zemřelo v kojeneckých ústavech 14 dětí (celkově prošlo kojeneckými ústavy 1940 dětí, úmrtnost tedy činí 7,2 ‰, v roce 2011 to bylo 8 dětí, tj. 3,6 ‰, v roce 2010 17 dětí, tj. 8,1‰). V běžné populaci je tento poměr výrazně nižší mezi 1 – 2 ‰.

0 2
možnosti
Foto

Prosím vás, neberte si pana Matějčka do úst, protože právě on byl jedním z těch, který bojoval proti ústavní péči už za komunistů, a řada jeho kritických textů, odsuzujících tento druh péče a popusujících nevratné škody na dětech byla uveřejněna až po roce 1989.

5 1
možnosti

Jsou pouze dvě možnosti, jak se postarat o děti, které nelze (zatím) adoptovat. Nechat je v děcáku - nebo je dát do přechodné péče pěstounovi. Ve všech zemích založených na západních křesťanských hodnotách došli odborníci na výchovu a psychologii k názoru, že pro dítě je jednoznačně lepší druhá možnost...Nebo se domníváte, že je lepší nechat díte v domově, kde je na jednu pečovatelku10, 20 dětí?

4 0
možnosti
Foto

Když ono se o cizích dětech rozhoduje tak snadno...

1 1
možnosti