Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AH

nyny.

29. 4. 2009 12:42
hmm

nevím, jak jinde, ale u nás se pod pojmem investigativní žurnalistika skrývá naprosto katastrofální povrchní a podprůměrná žurnalistika. Tím myslím, to, co se tak nazývá a jako takové se objevuje v mainstreamu. Naopka opravdovou kvalitu, řemeslo, dřinu, ověřování, pátrání (například rozplétání kauzy s topnými oleji apod.) nikde nenajdete, dokonce ani anotaci na knihu od autorky. Jako informace to proběhlo jen tak na okraji nějakého pořadu kdysi na ČT2.

0 0
možnosti
V

veskawesi

29. 4. 2009 11:33
Paradox veku informaci

paradox dnesniho informacniho veku je v tom, ze pres zdanlive nejlepsi pristup k informacim, jsme stale mene informovani. Informacni inflace je obrovska. Internet sice prinesl nekonecne moznosti, ovsem data  z netu jsou neoveritelna. Novinari by meli byt ti, kteri se v proudu informaci vyznaji a vytahuji to nejdulezitejsi a overene. Mene je nekdy vice.

S clankem souhlasim

0 0
možnosti
LH

zdeseny obcan

29. 4. 2009 12:26
Re: Paradox veku informaci

Zato drive nam provereny soudruh nebo jinak nazyvany pan poskytoval to nejlepsi a zarucene overene.

Novinari si navykli bezostysne manipulovat ctenarstvem a to je, diky technologiim pryc. Neni treba toho litovat stejne jako dnes netesknime po inkvizici nebo gestapu.

0 0
možnosti
O

o.kostal

29. 4. 2009 11:29
Titulek jsem nepochopil,

nebo nechapu, co ma zanik tistenych novim a presun do elektronicke podoby spolecneho s krizi. Navic elektronicka podoba je globalizacni (nelimitni), tudiz jedna firma dokaze uspokojit klidne vsechny obyvatele planety. Jinak receno: kdyz platili fyzikalni zakony a pro uspokojeni poptavky bylo treba milion firem na vydavani novin, dnes staci jedna pro cely svet. (Tim padem logicky zaniknout novinove firmy, tiskarny, rozesilaci firmy, ...). Mne to prijde docela logicke (evoluce). Spise se divim, ze nezaniklo vice firem. Ale zanikne. Mlada generace jiz papirovou formu komunikace nepouziva a mnoho veci, na ktere bylo treba v minulosti mnoho lidi dnes udela efektivita prace diky globalizaci a automatizaci (robotum). Ja rikam ze krize neni, krize jeste jen prijde.

0 0
možnosti
R

RostaStary

29. 4. 2009 14:30
Re: Titulek jsem nepochopil,

pokud bude jedna firma mit pod palcem media na cele planete, tak to bude znamenat zanik demokracie. media nejsou nikdy zcela nestranna.

jinak s nazorem, ze mlada generace nevyuziva vubec tistena media rovnez nesouhlasim - proc se tedy stale vydavaji casopisy pro deti nebo teenagery? kdo je kupuje?

0 0
možnosti
MJ

Michal Josephy

29. 4. 2009 11:22
Po dlouhe dobe konecne zajimavy clanek.

0 0
možnosti
MJ

Michal Josephy

29. 4. 2009 11:23
Re: Po dlouhe dobe konecne zajimavy clanek.

Myslim tim zejmena na nosniku "nebulvarizovaneho" blogu.

0 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1119x
PR konzultant. Absolvent sociologie na FSV UK. Více v profilu na LinkedIn
Pravidelněji píšu na svůj marketingový blog
Sledovat mne můžete i na Twitteru