Účtenková loterie = předvolební kampaň od ANO?

V účtenkové loterii mohou od poloviny příštího roku získat sběratelé účtenek ceny od dvaceti tisíc do milionu korun nebo dokonce auto. Dohromady za 65 miliónů. Zní to jako fajn nápad, až na to, že se rozhazuje z peněz nás všech.

„Loterie má zákazníky motivovat k přebírání účtenek a tím zvýšit efektivitu systému evidence tržeb a podpořit řádný výběr daní,“ řekl Michal Žurovec, vedoucí oddělení Vnějších vztahů a komunikace Ministerstva financí ČR.

Jde o další nehorázný Babišův počin, kdy podnikatelé zaplatí provoz této účtenkové loterie, odvedou co nevvyšší daně státu a nebudou z toho všeho mít vůbec nic. Tyto miliony od podnikatelů se rozdají v této pofiderní loterii zákazníkům. Proč ale potřebuje Babiš rozdávat 65 miliónů jen tak? Vždyť přece neustále zdůrazňuje, jak údajně hospodárně pracuje s rozpočtem...

Odpověď je jednoduchá. Jsou pro to minimálně 2 pádné důvody. Prvním z nich je fakt, že v příštím roce jsou volby. Není lepšího nápadu, než jak si za cizí peníze udělat předvolební kampaň a koupit si voliče. Občan to v daních zaplatí a Babiš na to nemusí dát ani korunu. Bravo.

Druhým důvodem je udržet rozkol mezi podnikateli a živnostníky na straně jedné a mezi ostatními lidmi na straně druhé. Neustále udržovat závist a nepřejícnost a motivovat k tomu, aby neustále bonzovali a drtili podnikatele neustálou buzerací. V zápalu tohoto boje se pak snadno přehlédnou další jiné kroky, které povedou k dalším a dalším utahováním šroubů.

Pevně doufám, že to potrvá maximálně do příštího roku a po volbách to příští vláda zruší. Sám za sebe musím říct, že by mi hanba musela nafackovat, kdybych si vzal takovou účtenku. Prosím, odmítejte je také, nenechte se zatáhnout do tohoto špinavého systému závisti a udavačství.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Vítězslav Stanovský | pátek 16.12.2016 20:40 | karma článku: 29,22 | přečteno: 729x