Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

mamina2

13. 10. 2011 15:40
Kdo se obléká jako muž?

To jako kdo není odbarvená blondýna a nosí kalhotový kostým, ten vypadá jako muž?

0 0
možnosti
K

Kimmy

13. 10. 2011 11:17
Zeny nedrzi pohromade, muzi ano

To, ze muzi chteji vladnout, neni nic noveho. Muzi se v touze vladnout radi obklopuji jinymi muzi. Zeny se neumi nebo nechteji dohodnout a stejne tak tahnout za jeden provaz. Prilis mnoho zen radeji vidi v politice muze nez zeny... a protoze muzi plus cast zen rovna se vetsina, vysledkem je muzsky svet. Jsou vyjimecne zeny, ktere se prosadi v muzskem svete. Ale polovina populace jsou zeny - nemelo by to byt zdaleka tak vyjimecne.

Ale zkuste zacit hovorit o kvotach - pusti se do vas muzi i zeny stejnou merou...

Dokud zeny samy nepochopi, ze musi byt zajedno, musi podporovat jedna druhou, tak jako to delaji muzi, politika se nezmeni - a vysoky management taky ne...

2 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

13. 10. 2011 11:50
Re: Zeny nedrzi pohromade, muzi ano

když nedrží žena pohromadě.....musí jednotlivé komponenty k sobě lépe připevnit;-D

0 0
možnosti
Q

QQ.

13. 10. 2011 11:01
Kdyz uz zenu,

tak bych si dal takovou Alzbetu, kralovnu Anglie, dceru Henricha VIII. a Anny Boleynove. Ta dokazala vladnout...:-):-)

1 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

13. 10. 2011 10:44
ženy musí přitvrdit nebo vypadnout

Zní to tvrdě? Nikoliv. To je realita. Mohu říci, že obecně nemám vůbec nic proti ženám v politice, dokonce jsem schopen i souhlasit s tím, že by to politice v lecčems pomohlo.

1. Musí se tam ale dostat samy! Žádné kvóty. I na tu kandidátku se musí proboxovat. Ti muži taky tvrdě zápasí, aby se tam nacpali. Proč by to měly mít dámy jiné. Jde o moc a po té je poptávka.

2. Když už tam jsou, tak si nesmí stěžovat, že jim muži nedávají galantně přednost, jak gentleman lady v kavárně....je to boj o moc a ten vyžaduje tvrdou ruku. Pokud na to ale nejsou dost tvrdé, je mi líto, pak tam nemají co dělat.

P.S.: proti nějaké české verzi M.Thatcher bych vůbec nebyl, ale křehulinky by měly jít dělat raději do květinářství;-) Zdar a sílu ženám v politice;-)

1 0
možnosti
DP

Daniel P.

13. 10. 2011 10:57
Re: ženy musí přitvrdit nebo vypadnout

"Proč by to měly mít dámy jiné. "

Na to je jednoduchá odpověď - většina bojovnic za lepší svět pro ženy se drží staré dobré atavistické cesty "Něco potřebuješ? Řvi na chlapy, ať ti to zařídí." Tohle je paradox, který mě nepřestává fascinovat.

Ono to není "dejte nám to a to", milé bojovnice. Ono to je "půjdu a zařídím si vlastními silami a přičiněním".

Celý ten problém spočívá v tom, že někdo nakukal submisivním povahám, že musí být dominantní, a ony to nezvládají. Skutečná dominantní a schopná ženská se nedoprošuje nějakých výhod, ta je prostě zvyklá si to co chce obstarat - stejně jako dominantní a schopný chlap. Ale submisivní typy, kterým by to víc svědčilo u ploten a v postelích, zpracované ideologií a na ni vázanou propagandou, soudí, že když přijmou pro ně přirozené submisivní postavení (ne proto, že jsou ženy, ale proto, že mají submisivní povahu), tak se tím degradují, protože "se to nehodí". A to bývají ty největší kazatelky. Protože jim nezbývá nic jiného.

0 0
možnosti
DP

Daniel P.

13. 10. 2011 9:40
nejsou?

"Ženy nejsou v politice vítány"

Jak které a jak kdy. To máte stejné, jako s muži. Nebo jste opravdu, niterně, přesvědčená, že Tymošenkovou a Radičovou odstranili z nějakých sexistických předsudků? To je docela naivní.

0 0
možnosti
MB

Azereth

13. 10. 2011 10:08
Re: nejsou?

Ale není naivní to, že ženy jsou daleko větším terčem nechutných ubohých útoků můžů. To je totiž fakt.

0 0
možnosti
RK

Renatus Karmín

13. 10. 2011 9:40
No už aby

těch žen bylo v politice více a mohly se odstřelovat navzájem, jinak to bude bude pořád vypadat, že je zlí muži nemají rádi.

0 0
možnosti
DP

Daniel P.

13. 10. 2011 9:42
Re: No už aby

Tak se zase najde nějaký jiný důvod, proč to hrát na výčitky. Výčitky a obviňování fungovaly na mužské generacím ženských, není důvod, proč to nedělat dál. :)

0 0
možnosti
Q

QQ.

13. 10. 2011 9:23
To je zas hloupost

Kdyz si zena prosadi, ze bude vojakem, tak se nemuzete divit, ze ji nekdo zastreli. Kdyz je pouze politikem tak ji nekdo pouze sestreli zas dolu. To je politicky boj. Jak muzete psat takoveto hovadiny.8-o Tymosenkova je hezka, ale o tezkych lobbistickych tlacich firem na Ukrajine, kde jde o miliardy nikdo z nas nic nevi... Kolik premieru slo nahoru a dolu - zde napriklad Topolanek.... Politika je boj o moc, o koryto....

0 0
možnosti
R

roman36c

13. 10. 2011 6:42
Vy jste ale hloupej tvor.

To že v místě kde žijí především důchodci a starší dělníci vyhrává levice je snad normální. S tím už jsme se jaksi smířili všichni. Nemůžete očekávat že se tam prosadí pravicová politička. U nás v obdobných vesnicích vyhrává ČSSD, nebo dokonce KSČM. Politika je velmi tvrdý boj. Všude na světě. A jeden se vždycky snaží odstřelit druhého. Doopravdy to není problém jen žen. Klaus, Topolánek, Zeman (volba prezidenta), exministr Fuksa, Bárta a další by mohli vyprávět. V politice jde o politiku. Né o to co má kdo mezi nohama. To vy ale sotva kdy pochopíte.

0 0
možnosti
LH

Lady Humussprey

13. 10. 2011 1:11
Nedělejte ostudu. Inteligentní žena pozitivní šovinismus

nepotřebuje. Jinými slovy, nehrajte si na Kabrhelovou. Ta si také ze svého výučního listu švadleny a ženského pohlaví udělala živobytí.

2 0
možnosti
MF

falm

13. 10. 2011 5:19
Re: Nedělejte ostudu. Inteligentní žena pozitivní šovinismus

R^;-D

0 0
možnosti
  • Počet článků 33
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1057x
V podpatcích se cítím nad věcí.