Diskuse

Závislý svět

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AH

alex hart

22. 3. 2010 12:23
ÁVISLOST JE SVINSTVO!!!

Pokud potkáváte hodně lidí, kteří mluví o seriálech v televizi, měla byste si položit zásadní otázku:  Do jaké kategorie občanů vlastně patřím, že obcuji s lidmi, kteří takové kraviny mají zapotřebí řešit?

.

Jinak s Vámi souhlasím, že všichni jsme vlastně nějak ávislí? Já jsem například zcela fatálně ávilsý, na vzduchu (dýchání), vodě, a potravinách. A také na penězích, které vydělám. Ať dělám co dělám, neznám na to odvykací kůru.  Taky jsem dost ávislý na své rodině, ač jako její živitel. Taky jsem ávislý na svých zálibách, že už ani nemám čas kouřit, chlastat, natož fetovat. Prostě celý život je jedna velká ávislost.  Zkrátka a dobře:

.

ÁVISLOST JE HROZNÝ SVINSTVO !!!

0 0
možnosti
JA

Jacobo Arbenz

22. 3. 2010 11:31
Second Life

Ke konci jste zmínila fenomén, který mě docela děsí. Začalo to s Tamagoči, nyní jsme celý problém dotáhli k dokonalosti a vytvořili Second Life. Je to jistě každého věc a právě proto s podobnými virtuálními záležitostmi nechci mít nic společného a raději budu žít svůj Real Life. Civilizace prostě zhovadila a namísto skutečných zážitků, nebo chcete-li starostí, krmí občané virtuální zvířatka a posílají své plyšáky na dovolenou. Cožpak o to, proti gustu žádný dišputát; ale jak jste správně naznačila, nezúčastněný člověk začíná být silně out, je "nějakej divnej" a pak už stačí jen krůček k tomu, aby byl takový antikonzument označen režimem jako osoba e-e.!!

0 0
možnosti
AH

alex hart

22. 3. 2010 12:35
Re: Second Life

Mám takový dojem, že takto vyhraněně to vnímají mladí lidé, kteří mají strašně velký problém s tím, že se neustále ňamtají v tom, jak je kdekdo vnímá. Ne, že by každý člověk neměl mít rozumnou zpětnou vazbu a přiměřenou míru seberflexe. Ale všeho moc škodí. Takže slabinou mladých je to, že se někdy snaží zavděčit kdejakýmu hovadu, co jim za to vlastně vůbec nestojí, potažmo ve ztrátě klasických hodnot. A v tom vidím větší problém, nebo spíše příčinu toho jevu, který popisujete. Jinak mají mladí proti nám starším spousty výhod, takže by je mohli využívat a nebát se stále, zda např. kvůli značce bot, kalhot nebo kvůli virtuálním zvířátkům nebudou náhodou out. 

.

On někdy stačí pouhý selský rozum a trocha vůle nepodléhat hned každé hovadině a davové psychóze.  Ono se sice nedoporučuje močit proti větru, jenže někdy holt si člověk musí vybrat, co je menší zlo. :-)

0 0
možnosti