Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

jarinka

10. 6. 2011 12:08
Dala jsem karmu,

protože ten článek je výborný. R^R^R^

0 0
možnosti
NN

sisemen@centrum.cz

10. 6. 2011 15:59
Re: Dala jsem karmu,

hezky napsané R^

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

10. 6. 2011 0:33
ten umí to a ne zas tohle...a všichni dohromady udělají moc

;-D trochu budovatelské......na druhou stranu oceňuji vcelku laskavý tón. Jako zástupce zločinných živnostníků, co má tu drzost dýchat vzduch, když se neživí výkopovými pracemi...jsem sice karmu nedal.

Ale nehomu říci, že by to bylo úplně špatné.;-D Hezký den.

0 0
možnosti
VV

SYETEY-KOTZOUR

10. 6. 2011 0:34
Re: ten umí to a ne zas tohle...a všichni dohromady udělají moc

nemohu......huš se mi pletou písmena....jdu na kutě

0 0
možnosti
PH

petrhajek.bigbloger.lidovky.cz

9. 6. 2011 22:40
zkuste to domyslet do důsledků

např: ty dluhy se nevynořily teď. Ty dluhy způsobil stát. který neměl na výdaje, když přišla světová krize. A proč neměl na výdaje? Protože jiné vlády (strany, které jsou teď v opozici a jen kříčí) předtím udělaly takové zákony, že táhly celý rozpočet ke dnu. Dluh zvyšuje třeba nutnost splácení jiného dluhu, který vygenerovala strana, která teď není ve vládě, ale nejvíc řve, v době, kdy byla světová konjuktura a růst.

Dále - odbory do toho nemají co kecat. Není to jejich starost (článek na to téma mi vyjde tu na iDnes zitra po deváté).

On ten Kalousek dost možná ví, co mluví - za dluh si totiž z ohromné míry můžeme sami. Hlavně ty, co volili onu stranu, co v rámci plnění alespoň části svých velkohubých slibů zada zemi na krk toto závaží.

Říkáte, že jiné nehodnotíte, ale přitom to děláte. Každý to dělá - tak si přiznejte pravdu do očí :-).

0 0
možnosti
R

rudaz

10. 6. 2011 0:25
Re: zkuste to domyslet do důsledků

Již nyní se opatrně mluví o tom, že u nás vlastně žádná krize nebyla. Třeba farmaceutický průmysl, měl nějakou? A že stát neměl na výdaje souvisí s neschopností reagovat včas na demigrafický vývoj, např. u důchodců. A kdo že byl neschopný? Přeci současní bezmocní mocní chlapci, kteří nutně odstoupí, nemají totiž na to, aby nás z krize vyvedli. Protože nás jen do ní přivedli. Ve firmě, která krachuje, taky nevymění vrátného, ale GŘ, že?

No a pan Kalousek byl přeci u toho, když se uvazovalo závaží. Co dělal, upozorňoval na to? Že si za dluh můžeme sami mě připomíná stav, kdy Zetor Brno v r.1990 exportoval do 80ti zemí světa a bác, po zbabrané privatizaci zkrachoval. Naivkové říkali - zetoráci si za to mohou sami. Jak měl nářaďovák ovlivnit výběr nového, špatného majitele? Kdo byl či bude za krach proslulé značky Zetor potrestán?

Ale bude líp.R^

0 0
možnosti
PP

ippokorny

9. 6. 2011 22:11
Dnešní věci jsou dělané tak, aby se spíše neopravovaly,

třeba varnou konvici bych vřele nedoporučoval opravovat, stačí malá dírka a horká pára muže spálit. P.P:

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

9. 6. 2011 18:15
Jenže kdyby neexistovala

"sociálka", padl by argument uvedený autorem - totiž "za tyhle prachy dělat nebudu, radši se přihlásím na sociálku a budu se válet doma". Navíc autorovo tvrzení je demagogie jako Brno - pokud by se mnoha pekařům zdálo, že za takový prachy vstávat nebudou, pak by lidem nezbylo než ráno chroupat knäckebrot nebo včerejší pizzu nebo si připlatit - na větší platy pekařů. Pokud se housky stále pečou a to v dostatečném množství - asi jsou platy vysoké dost. Totiž ani platy těch, co "vystudovali"  se neodvíjí od toho kolik by chtěli  nebo od důstojnosti jejich titulu ale podle toho co dovedou a jakým jsou přínosem pro svou firmu. No a lidi, kteří třeba i umí, ale činnosti které se za týden naučí každý budou vždycky brát relativně málo. Mimochodem, na tu "sociálku", na kterou je možno si lehnout a kroutit palci platí formou odvodů hlavně ti, co umí něco co se platí dobře. Takže "nízkopříjmový" žije z práce vysokopříjmového a ještě má, naočkován nenávistnou propagandou, na svého živitele vztek.

0 0
možnosti
KD

Zbloudilý

9. 6. 2011 18:54
Re: Jenže kdyby neexistovala

Argument se "sociálkou" byl použit z vyjádření jednoho vysokopříjmového občana. On totiž například ten seřizovač do práce chodí. Nehlásí se na "sociálce". Doslovně onen "vysokopříjmový" prohlásil: "Za tyhle prachy bych nevstal, to je lepší sociálka! A ve čtyři? No to ani náhodou..." Konec citátu. Krásný den přeji.

0 0
možnosti
KK

monarxa

9. 6. 2011 16:12
Karma jak BRNO

R^R^R^

0 0
možnosti
N

nucleus4

9. 6. 2011 14:56
Od zdi ke zdi

Je pravda, že to je od zdi ke zdi. Lidé se zbytečně hádají a jsou na sebe nevraživí, protože si nedovedou vážit jiných typů práce než práce své. A platí to na obě strany. Jak pro práci fyzickou, tak práci duševní. Často se setkáváme až s pohrdáním tou spoustou užitečné a důležité manuální práce. Od rohlíků a jídla, přes zedníky a opraváře, až po uklízečky. A i taková uklízečka může svou práci dělat pečlivě, s radostí a všichni ti manažeři by velmi brzy poznali, kdyby na 14 vynechala a přestala vynášet odpadky.

Jenomže... ono to platí i naopak. Kolikrát se setkáte s názorem, že "kdo nemaká rukama, tak napracuje" nebo, že "politici, manažeři, vědci (zvláště ti v základním výzkumu), sociologové, webdesigneři, P.R.číci) netvoří žádné hodnoty a své platy si nezaslouží".

Toto pohrdání "sockami" a "dělňasy" na jedné straně a nenávist k "manažerům", "spekulantům", "politikům" na straně druhé jsou smutné a zbytečně rozeštvávají společnost. (Což se samozřejmě zase velmi hodí určitým skupinám.)

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

9. 6. 2011 18:26
Re: Od zdi ke zdi

Vždyť je to zbytečné! Každý může začít  jako řemeslník a pokud bude dobrý, vydělá víc než leckterý "manager".Nějak jsem si nevšiml, že by někdo "pohrdal" manuální prací - to už spíš někteří manuáně pracující pohrdají "bílými límečky". Tady většinou nejde o pohrdání ale o závist kvůli platům. Tohle by nejlépe vyřešil trh "bez přívlastků", bez kamarádšoftů a "solidarit". Právě "lidskost" a "solidarita" umožnuje to, aby si kamarádi stanovovali neúměrné platy, zvýhodňovali se při přijímání do práce, omlouvali si špatnou práci a přehazovali ji na "v kolektivu neoblíbené" jedince. Nejspravedlivější systém by byl systém řízený výhradně penězi a výkonem - prostě místo by dostal ten, kdo by podával nejlepší výkon. Aby se tohle dalo ověřit, musela by existovat možnost propouštět bez sankcí - za předpokladu, že by manažeři šli opravdu jen po zisku a vzali by toho nejlepšího. Jakékoli "ohledy" na slabší znamenají diskriminaci  schopnějšího a pokles efektivity.

0 0
možnosti
MV

marek.voksay,blogidnes

9. 6. 2011 14:47
hezky Stanislave

R^

0 0
možnosti
KD

Zbloudilý

9. 6. 2011 14:54
Re: hezky Stanislave

Děkuji Marku :-) Krásný den...

0 0
možnosti
RC

josefbad

9. 6. 2011 14:11
Lenin

vypadate jako Lenin!

Jak rad bych dal pokazenou konvici nejakemu sikovnemu opravari spravit. Jenze oni si nauctuji vic, nez kolik stoji nova! Za televizi to bylo naposledy podobne - cena opravy=1/2 nove televize. atd. atd.

0 0
možnosti
KD

Zbloudilý

9. 6. 2011 14:17
Re: Lenin

Díky za poklonu, syfilidu zatím nemám :-) S tou cenou máte pravdu, pokud jsou to podnikatelské opravny. Já mám kámoše, spraví vlastně všechno, jen si posedíme, pokecáme dáme pivko a je to... Mezi lidmi to zaplať Bůh ještě fungíruje... Krásný den.

0 0
možnosti
JV

georgino

9. 6. 2011 13:53
Co dodat?

Nic, moc dobře napsaný, škoda, že to nebudou číst ti, co by měli. Mimochodem, někde jsem četl, že pan Kalousek studoval na VŠCHT nějakou ekonomiku, tenkrát jsem žasnul, že něco takového tahle škola učí. Nepátral jsem po tom. Díky a hezký den.

0 0
možnosti
KD

Zbloudilý

9. 6. 2011 13:57
Re: Co dodat?

Oni to číst budou, však čekám, kdy už se do mně pustí :-) Taky krásný den.

0 0
možnosti