Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
F

FiS95

7. 8. 2012 11:42
Stát ale nemá z čeho je platit.

A nevidím jediný důvod, proč by lidé měli ze svých daní udržovat nekonkurenceschopné pracovní místo. Přečtěte si Co je a není vidět od Bastiata a pochopíte, že státem vytvořená zaměstnanost ničí soukromá pracovní místa.

0 0
možnosti
JD

TýpekzPostalu

2. 8. 2012 11:12
je to jednoduchý

stačí zavést 4 pracovní dny a je po problémech. :-)

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

2. 8. 2012 11:18
Re: je to jednoduchý

jisteze ... a take snizit platy o petinu ... a popravde receno, ja bych s dovolenim zustal u te stavajici pracovni doby, a stavajiciho platoveho ohodnoceni ;-)

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

2. 8. 2012 10:37
no ...

a ty statni podniky, ktere budou zamestnavat nezamestnane a nezamestnatelne, bude dotovat jako KDO ? vyrobky takoveho statniho podniku budou naprosto nekonkurenceschopne, na volnem trhu je nikdo nekoupi, tedy existuji v zasade dve moznosti, jak udrzet podobny podnik v provozuschopnem stavu: bud do takoveho podniku stat kazdy mesic napcha x penez, pricemz x >> suma vsech moznych pridavku, prispevku a davek, ktere by zamestnanci takoveho podniku dostali na pracaku, nebo "moudry strycek stat" ROZKAZE, ze vyrobky a sluzby takoveho podniku musi POVINNE vyuzivat kazdy obcan statu, at chce, nebo nechce ... a dekuji, ani jedna z uvedenych moznosti me nikterak nelaka.

0 0
možnosti
S

stedrik

2. 8. 2012 10:44
Re: no ...

ty výrobky právě budou dostávat místo platu a zaměstnanci je po večerech a víkendech budou prodávat na živnostenský list.:-)

1 0
možnosti
PM

petrik1960

2. 8. 2012 9:30
ono to těm levičákům

v těch palicích zůstane věčně. Klidně si ty lidi zaměstnávejte sám. U možněte jim to právo využít , sám a za své. Na ty to vyzkoušené propadáky své daně dávat nechci.

0 0
možnosti
FH

Bouše

2. 8. 2012 9:23
Umělá zaměstnanost - to už tady bylo ...

:-/ Rv

0 0
možnosti
PZ

PeTaX

2. 8. 2012 8:19
Budování státních podniků

je přesně cesta k centralistickému socialismu, ne k řešení problému.

0 0
možnosti
PK

Paeris Kiran

2. 8. 2012 8:52
Re: Budování státních podniků

Řešení by to přirozeně bylo... za podmínek že by ty "státní" (ono v podstatě jakékoli) vyráběli něco co někdo jinde na planetě koupí alespoň za výrobní náklady. (nebo si někdo místní prodejem svých služeb a zboží do zahraničí vydělá alespoň tolik aby zaplatil celkově všechny náklady systému s tím že si "užije" luxusní službu navíc)

Jako v principu to za určitých podmínek řešení být může... ovšem tak nějak se obávám že nejsou splněny vnější podmínky pro realizaci tohoto "řešení".

Něčím za ropu a plyn platit musíme... a to něco prostě nemůžeme spotřebovat na zaměsnávání lidí které nepřinese alespoň stejně nebo více prostředků

0 0
možnosti
U-UV

Urb - Uničtoženie vraga

2. 8. 2012 1:11
Pod vládou pravice má ústava cenu trhacího kalendáře

Každé ústavní právo má poznámku, že platí v rámci zákona, který ho upravuje. Každý zákon platí jen na základě prováděcí vyhlášky. Každá vyhláška je podřízena právnímu názoru posuzujícího úředníka. Každý úředník je podřízen svému nadřízenému. Nadřízený je jmenován vládnoucí stranou. Každá strana, v případě, že je pravicová, je v majetku horních 10.000. Těch horních 10.000 jsou mafiáni, tuneláři, vesměs pohrobci veksláků z dob socializmu. Veksláci za socializmu byli vesměs členové podsvětí, kriminální živly. Vítejte v realitě demokracie, ála post Big Velvet.

0 0
možnosti
MP

Martin5.35

2. 8. 2012 8:59
Re: Pod vládou pravice má ústava cenu trhacího kalendáře

Ale to jste popsala ten Váš milovaný systém, nějak jste se trapně sekla.

0 0
možnosti
MP

Martin Procházka

1. 8. 2012 22:17
Vy jste se nepoučil...

Byla zde povinnost pracovat, všechno bylo státní a za 40 let jsme sesvištěli z předních příček světových ekonomik...no však víte kam. Po porážce soudruhů nám zde zůstal bankovní socialismus, stát vlastnil veškeré banky...To skončilo kumulovanou ztrátou 400mld. zataženou daňovými poplatníky a nucenou privatizací za pakatel. Máme státní České dráhy, prakticky synonymum pro něco, co nefunguje.ČSA jsou ve stavu klinické smrti. Výjimkou potvrzující pravidlo je ČEZ, který se alespoň zčásti ze státního podniku dokázal proměnit na jakž takž moderní společnost, ale mnoho práce tam ještě je a mnoho šrámů za sebou jeho úspěch zanechal, nebýt nucené liberalizace od EU, rovnou bychom z něho mohli udělat druhý daňový úřad. Lesy ČR likvidují trh se dřevem kdoví v čí prospěch.

Vy si pořád myslíte, že stát umí podnikat? Probuďte se už, sami máme málo a ještě budeme financovat podnikatelské pokusy státu..Rv

1 0
možnosti
SS

strycek-Joe s.r.o.

1. 8. 2012 22:30
Re: Vy jste se nepoučil...

co to blábolíte, Váš režim, složený ze soukromých subjektů dojíždí k nule. Jediné, co jakž takž funguje je ČEZ, který neustále ždímáte a vyžíráte - kdyby byl 100% státní, měl by z něj státní rozpočet 2x tolik ! Je to kvalitní firma, žádný black out ještě v Česku nebyl, zatímco v USA, INdii a Německu ano !

1 0
možnosti
PH

petrph

1. 8. 2012 22:10
já bych dokonce navrhl

"Aniž by to vynášelo zisk". Stát by si tím prostě hradil (pouze vy výši těch platů) spousta činností, které mu jinak -ale s přiraženou marží účtují firmy. Dejme tomu, stavba sociálních bytů, výroba potravin pro sociálně slabé (místo peněžních dávek),stavba dálnic, opravy vládních budov, atd...

2 0
možnosti
P

papajos

1. 8. 2012 22:21
Re: já bych dokonce navrhl

dobrej blábol... a dát jim kouli na nohy

0 0
možnosti
SS

strycek-Joe s.r.o.

1. 8. 2012 22:03
Právo na práci zajistí každý slušný režim

, kterému není lhostejné, zda se povaleči povalují na všech nádražích a roznášejí nakažlivé nemoci mezi slušné lidi. Bohužel, pan Kalousek toto ještě nepochopil a do konce volebního období, nebude-li vynesen, asi nepochopí Rv

1 0
možnosti
MP

Martin V2

1. 8. 2012 22:40
Re: Právo na práci zajistí každý slušný režim

Přesně tak. Zlatý gulagy.R^

1 0
možnosti
  • Počet článků 64
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1715x
Jsem člověk. A pevně věřím, že člověkem zůstanu.
Stanislav VeselýVytvořte si svou vlastní vizitku