Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IJ

bojovnik2

21. 4. 2010 20:36
Často při svém zaměstnání

 spolupracuji s policisty a moje dlouholetá zkušenost je jednoznačná - na policii nadávají a policisty urážejí jen podvodníci, lumpové všeho druhu a jiná narušená sebranka. Ne, že bych se nesetkal také se špatnými policisty, u kterých jsem nechápal jak mohli projít psychotesty, ale byla to naprostá vyjimka - nějakých 5% z celkového počtu.

0 0
možnosti
RJH

Rob J.H.

21. 4. 2010 16:59
šlo by to i jinak...

Do nedávna platilo v Anglii, že vás nesmí policie zastavit, pokud nemá nějaký konkrétní jasně pojmenovatelný důvod - čili, ve většině případů, pokud jste něco neprovedli. Nemůžu si pomoct, ale to, že s policajtem se člověk dává do řeči tehdy, když něco vyvede, mi logiku dává. U nás by to asi nepochopili. Bohužel, na nátlak EU musela Británie přijmout systém, který popisujete a který je běžný nejen u nás, ale na celém kontinentálním buzerplace. Ovšem u nás je situace přec jen jiná. V té Británii se toho po přijetí evropských manýrů moc nezměnilo, protože policajti tam zkrátka nejsou zvyklí buzerovat. U nás se podle mě na buzerování vysloveně třepou. Normálně se tahle parta bojí jezdit na eskalátorech, ale jak můžou na někoho dělat ramena kvůli vyplivnutý žvejkačce, to jsou gerojové.

0 0
možnosti
PW

Paul Weiss

21. 4. 2010 20:19
Re: šlo by to i jinak...

Konkrétním jasně pojmenovatelným důvodem může bý například pátrání po pachatelích trestné činnosti nebo po odcizených věcech. Možná byste se divil, kolik aut, na první pohled neporušujících dopravní předpisy, má pozměněná identifikační čísla (tzv. VIN) a jezdí na jiných než přidělených registračních značkách. Nebo kolik na první pohled bezproblémových aut převáží kradené věci. Možná byste se na ty "zbytečné buzerující kontroly" díval jinak, kdyby se vám takhle vrátilo odcizené auto či nářadí...

0 0
možnosti
PP

politik,tvůj pán

15. 4. 2010 16:40
policejní stát

Kdo se informuje a je schopen ve větším měřítku sledovat jednotlivé střípky,musí připustit,že tzv. západní demokracie již nějaký čas budují stále silnější policejní státy.Většina států s tzv. zastupitelskou demokracií není nic jiného než fašistické zřízení,kde politiku a ekonomiku země ovládá finanční a průmyslová elita,která prosazuje své zájmy na úkor většinové společnosti.

Tato elita si moc dobře uvědomuje,že stále více nepopulární omezení a kontrola povedou k nepokojům,zločinosti a občanské neposlušnosti.Proto se utahují postupně šrouby,a díky novým technologiím to lze uskutečnit.

Hlavním cílem je,aby lidé tento systém absolutní kontroly pomocí strachu sami chtěli.Lze to sledovat názorně na názorech lidí,kteří naivně bojují za správnost náhodných represivních kontrol,svlékacích rámů na letištích atd.Ten kdo prodá svoji svobodu za svoji bezpečnost,není hoden ani jednoho.

0 0
možnosti
B

bakules

15. 4. 2010 16:22
bohužel je to tak,že jednotlivé hlídky

jsou hodnoceny podle počtu zachytů.Proto se snaží najít cokoli jen aby nebyli obviněni že se flákají.Je to neschopnost ,tupost nebo lenost jejich nadřízených kteří

neumí hodnit praci jinak než součtem pokutových bloků.

0 0
možnosti
P

pavel2345

15. 4. 2010 16:02
policie

Me vzdycky dostane, jak kdyz neco udela spatne/splete se policajt, je to 10x horsi, nez kdyz to udela bezny obcan. Jenze uz si nikdo neuvedomuje, ze bezny obcan muze vsechno, co mu zakon nezakazuje, kdezto policista musi to, co mu zakon prikazuje.

Ono mozna kdyby dnesni pomatena spolecnost neplejtvala penezi na vsemozny multi-kulti (a)socialni blbosti, ale zvysila platy policistum, ze by nemeli takovy podstav a nebrali tam kazdeho joudu, ktery tam bohuzel opravu nema co delat a kazi sboru povest.

0 0
možnosti
VB

velky bratr

15. 4. 2010 13:54
fasisticka policie se znakem SS na autech

Na tech novych autech je dulezity symbol SS, ktery podle meho nazoru umoznuje bez jakychkoliv rizik zakonneho postihu osloveni pane SSaku. Pokud se to ujme, prestane je to bavit a treba se zacnou chovat jinak.

V soucasnosti je to primarne buzeracni sluzba nasi mafie s nazvem CR - jaky je rozdil mazi mafii a statem? Oba subjekty okradaji sve objekty, poskytuji jim nezadane sluzby jako protihodnotu a usurpuji si monopol na nasili.

0 0
možnosti
CM

big mountain

15. 4. 2010 13:36
........a něco z mého sudu 4

z blbostmi

a na důležitější věci má méně času, ještě jsem se dozvěděl že by při

nákupu auta které je po technické, také neřešil zda másvětla v

nepořádku pokud dobře svítí, takže to vyřešil domluvou. Tak takhle

jednají ti naši pohači s chrániči.

0 0
možnosti
CM

big mountain

15. 4. 2010 13:36
......a něco z mého soudku 4

a potom jeden celý rok to nikomu z jejich

kolegů nevadilo. Dejchnout už mi nedali měli asi už splněno a mne to

stálo 50 minut času. V servisu dali světla do správného stavu a já se

vydal na úřad kde mi úředník povídal že mu tam posílají lidi

0 0
možnosti
CM

big mountain

15. 4. 2010 13:35
.....a něco z mého soudku 3

vysvětlují co všechno mám špatně a že světla jsou

nehomologovaná uf, uf, říkám si co jsem to koupil za krám a ještě po

technické, policisté všechno fotí zkoumají a chtějí pokutu, kterou

odmítám a raději podepisuji oznámení na správní odbor dopravy s

výhradou že na technické

0 0
možnosti
CM

big mountain

15. 4. 2010 13:34
.....a něco z mého soudku 2

Objednal jsem auto do servisu a zase

drandím za denního světla a už svítím naplno abych neprovokoval,

jenže ouha ve zpětném zrcátku vydím majáček a už po

mě jdou jakto že mám xenonová světla. Povídám že snad něčím svitit

musím, to už mi

0 0
možnosti
  • Počet článků 64
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1715x
Jsem člověk. A pevně věřím, že člověkem zůstanu.
Stanislav VeselýVytvořte si svou vlastní vizitku