Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

carolusI

9. 1. 2012 22:42
Co to melete o Bílé Hoře

O církevních restitucích vyšel zákon. Račte si vyhledat.  Je ostuda, že ani po dvaceti létech se s tím stát nedokázal vypořádat.  Stejně tak nejsou dosud dořešené restituce zemědělců. A  Pozemkový  fond, který tyto ukradené majetky spravuje s nimi nehorázně šmelí.  Finanční náhrada církvím je pouze za majetek, který byl prokazatelně v majetku církve do r.48 a po té byl státem zašantročen a rozkraden. A z vlastní zkušenosti Vás mohu ubezpečit,  že toho rozkradeného a zničeného bylo mnohem víc, než bude stát hradit.  Na zničený mobiliář a umělecká díla se restituce nevztahují.  Ale strefovat se do církve je moderní tak si taky přisadíme.

Rv

0 0
možnosti

marka40

10. 1. 2012 7:34
Re: Co to melete o Bílé Hoře

Přesně.R^

0 0
možnosti

Faustino

9. 1. 2012 19:49
0 0
možnosti

Martin Kavka

9. 1. 2012 16:47
Autore

Mate hezke motto. Take verim spolu se slovy Mistra Jana z Husi, ze pravda (Bozi) a laska (Bozi) zvitezi. A vite co? Ja bych ty cirkevni budovy dal Vam a vasim spolukritikum, bez dalsich restituci a starejte se :) My uz si jako mnohokrate v historii nejak poradime ;)

0 0
možnosti

Zbloudilý

9. 1. 2012 17:10
Re: Autore

My, věřící ateisté věříme v pravdu a lásku lidskou. Ovšem, absolutní :-)

0 0
možnosti

Pacik

9. 1. 2012 16:37
Ach jo

Nebojme se,nebudeme vyslyšeni.Sice bylo napsáno blogů na toto téma ,že to dá na velkou bibli atd...Naši zákono....to bohužel číst nebudou.Vždyť jsme jen světčí.Suma sumárum si ulevujeme.A,světe div se,bylo to možné i v minulém režimu.

1 0
možnosti

Zbloudilý

9. 1. 2012 16:40
Re: Ach jo

Nechci se stát pouhou ovcí která se neptá, jen obhajuje každé rozhodnutí bačovo... Vždyť nám přeci nažrat dá.... Díky....

0 0
možnosti

spv0034

9. 1. 2012 16:15
ministr Besser komplic kriminálníka: "církvi majetek občanů!

Církev kdysi užívala státní majetek, a stát si ho odebíral kdykoli zpět. Velká část kdysi tzv. "církevního" majetku pochází z krádeží tisícileté totality.

Náš návrh: když návrat, tak převést původním vlastníkům, kterým ho církev ukradla. Potomkům vlastníků, pokud je nestihla upálit církev protože mysleli samostatně, ještě před početím dětí. Občanům, jejich zástupcům tedy obcím, nebo zůstane státu. Který jej bude spravovat, nebo prodá, kde bude potřeba pro rozvoj země.

Jestli se nějaké infantilní ovce potřebují plazit před pedof....: ať si ho zaplatí, do pytle v kostele nebo přes odvody ze mzdy. Jejich mzdy.

Ne mzdy jiných lidí, proti jejich vůli a přesvědčení, násilím.

http://www.spolpv.org

14 0
možnosti

pesimistafurt

9. 1. 2012 16:18
Re: ministr Besser komplic kriminálníka:

z vašeho ubohého příspěvku stačí jen první věta na důkaz toho, že o historii naprosto nic nevíte; resp. víte to, co vám navykládali komouši v hodinách dějepisu a občanské nauky.To je ovšem právě ubohé.

4 0
možnosti

pesimistafurt

9. 1. 2012 15:57
Autor si jednak plete pojmy s dojmy,

jak sám tvrdí; jednak se nebude nic vracet žádným abstraktním církvím, ale konkrétním  právnickým subjektům - farám nábož.spolkům, biskupstvím, klášterům. Nad prolomením roku 48 tady pláčí vesměs absolventi vokovické sorbóny a závistivci, ktrým chcípla koza a tak totéž přejí druhým. Kdybychom po roce 89 zlikvidovali komouše a vrátili tenkrát všem, co jim bylo ukradeno, tak by si dnes tayd nikdo nemohl honit triko.

3 0
možnosti

Zbloudilý

9. 1. 2012 16:06
Re: Autor si jednak plete pojmy s dojmy,

Co je to vokovická sorbóna? Díky za objasnění....

0 0
možnosti

Bára33

9. 1. 2012 15:43
Lež, nebo neznalost?

Je fakt, že si tu každý bloger může psát co chce - ale vyložené lži? Než začnete psát, osvěžte si své znalosti dějepisu - ovšem ne z komunistických učebnic. Restituce jsou ohraničeny rokem 1948 - nikam dál nikdy nešly a ze zákona ani jít nemohou. Masaryk "vzal" šlechtě tituly, ovšem už ne majetek. Protože neměl rád katolíky, uvažoval tom, že jim část majteku vašimi slovy "sebere" - ale pak tehdejší politici sami uznali, že stát je špatným hospodářem a k žádnému vyvlastňování nedošlo - o čemž svědčí i tehdejší pozemkové knihy. Ty z r. 1948 jsou přitom základním podkladem k navrácení toho, co tehdy církvi patřilo.  No a už vůbec nemluvím o vašem typicky komunistickém argumentu cílícím na lidskou závist - že jeden farář kamsi přijel v mercedesu... buďte si jist, že z platu faráře si ho určitě nepořídil. Kdyby byla možná záporná karma, tak za tenhle článek určitě...

9 0
možnosti

viet

9. 1. 2012 15:47
Re: Lež, nebo neznalost?

A co komunista Josef II. a jeho náboženský fond, Barčo? Už tehdy ten majetek nebyl církevní. Ty to víš, ale musíš nalhat, viď!:-/

5 0
možnosti

marek.voksay,blogidnes

9. 1. 2012 15:40
Výborně napsáno pane kolego .....

R^

4 0
možnosti
  • Počet článků 64
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1715x
Jsem člověk. A pevně věřím, že člověkem zůstanu.
Stanislav VeselýVytvořte si svou vlastní vizitku