Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

qqx

25. 10. 2011 23:36
Hm,

to, že Vám někdo vložil reklamu do filmu, nemá nic společného s autorskými poplatky, ale s pravidly provozování konkrétních www stránek. Autorské poplatky za hudbu inkasují v ČR následující instituce :

Intergram - svaz výkonných umělců

OSA - ochranný svaz autorský

OAZA - sdružení zvukových mistrů - autorů - aktuálně se nechává zastupovat Intergramem

S těmi se musíte finančně srovnat, chcete-li dodržet zákon - ten se jmenuje (překvapivě) Autorský zákon.

0 0
možnosti
K

Kassy11

25. 10. 2011 16:39
Práva ke skladbě nebo k nahrávce?

No a nešlo náhodou o autorská práva k nahrávce? On tu Mou vlast musel nějaký orchestr pod vedením nějakého dirigenta zahrát, někdo ji musel s použitím nějaké techniky natočit, cédéčko vyprodukovat, distribuovat... A to klidně mohli udělat nějací "Amíci". Kdybyste to chtěl udělat sám, klidně můžete, na hudbu jako takovou už se autorská práva nevztahují. Ale vy jste použil nahrávku někoho jiného, které ho stála nějaké úsilí  a nějaké peníze, nemůžete ji tedy zveřejňovat jen tak zadarmo (jestlipak jste v tom svém videu aspoň uvedl, kdo vlatsně tuto konkrétní nahrávku nahrál a vydal?). Neříkám, že jsou správné částky a způsob, jakým se autorské poplatky vybírají, ale samotný fakt, že nemůžete jen tak svévolně použít cizí dílo, je v pořádku.

0 0
možnosti
NN

akazu

25. 10. 2011 15:51
Tak tohle dost dobře nechápu.

Bedřich Smetana umřel v roce 1884 a oni od toho mají práva i v roce 2011? Co je tohle za nesmysl? Tohle je 127 let po smrti! Tak tohle je teda pěkná ...... (nedostává se mi slušných slov).

0 0
možnosti
C

cqd.cqd

25. 10. 2011 16:02
Re: Tak tohle dost dobře nechápu.

Asi tak, pokud se nepletu - autorský práva platěj 50 let po úmrtí autora... Je ale možný, že mi něco uniklo

0 0
možnosti

mokikin

25. 10. 2011 15:41
ad reklama

Souhlasím s vámi ACTA je zrůdnost, ale co se týče reklamy vkládané do vašeho videa - je to daň za to, že využíváte "cizí" služby "zdarma"... z něčeho se provoz toho serveru platit musí... (a samo to musí generovat zisky)

0 0
možnosti
KD

Zbloudilý

25. 10. 2011 15:47
Re: ad reklama

Pokud bych byl génius Smetanova typu a udělal si muziku ke svým amatérským fotkám, asi bych byl nas...án, kdyby mi do toho vkládali reklamu. Ale muziku jsem holt neslořil, jen jsem jí dal jinou tvář. To výsledné je moje. Nekradu, dávám. Na You tube jsem viděl spoustu "Filmů" kterým autor nedá nic svýho, jen si zkopíruje muziku a nechá černou díru v obraze. Darmo mluvit....

0 0
možnosti
  • Počet článků 64
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1715x
Jsem člověk. A pevně věřím, že člověkem zůstanu.
Stanislav VeselýVytvořte si svou vlastní vizitku