Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MW

už máme dost asiatů kteří si tady dělají co chtějí ..je to jen organizovaný zločin (mafie)

a  až němci a rakušani nás museli  přinutit začít něco dělat  proti dogám ,které tady

ve většině  vyrábějí Vietnamci..

Jako Češi bychom se měli začít bránit těm rádoby asijským podnikatelům,kteří tomuto 

státu nic nedávají..jejich rodiny se zde akorát přijedou vykurýrovat a jejich děti zde zadarmo studují naše školy..

je třeba začít bourat ty jejich tržnice,přestat u nich nakupovat .. České zboží od českých výrobců,pěstitelů a prodejců ..nepotřebujeme tady vietnamce,číňany !ať táhnou pryč!!

0 0
možnosti
MI

M31i51l11a31n 82I88l77l49e93k

11. 7. 2014 12:19

"Co je důležité pro prosperitu? Ať se nám to líbí nebo ne, navýšení počtu obyvatel řízenou imigrací." ..... Čekal jsem, že ve článku najdu vysvětlení tohoto tvrzení. Ale argument, že Německo prosperuje a má větší procento imigrantů, mi nestačí.

3 0
možnosti
SP

Přeji dobrý den Milane, multikulti je cesta, která nás nemine. Dobře? nebo špatně? je to skutečnost. Pokud chceme ty správné imigranty, tak musíme doplnit angličtinu jako druhý oficiální jazyk, ať jim i nám dáme šanci a můžeme si alespoň trochu vybírat. Imigranty s podobným základem, jinak to bude ještě komplikovanější. Pokles počtu obyvatelstva + stárnutí populace = pokles cen nemovitostí, přebytek starých nemovitostí, nutný extrémní nárůst produktivity práce, ... Hlavně zde chybí dlouhodobá koncepce státu a vše začíná u demografie. To je nutný první krok!  Děkuji za příspěvek

0 0
možnosti
MI

M59i33l12a80n 71I39l26l92e36k

11. 7. 2014 12:15

Nevím, proč se nám pořád předkládá, že multikulti je správná cesta. Já osobně nevidím lepší řešení, než že Čech bude žít v Čechách, Francouz ve Francii a Súdánec v Súdánu? Proč by mělo být špatné, že národní stát nechce přijímat imigranty? Z čím vzdálenější země navíc imigrant přijde, tím odlišnější je jeho kultura, výchova,... tím hůře zapadne do společnosti. Z rozdílů vznikaji konflikty.

3 0
možnosti
SS

S tím si také lámu hlavu, proč je taková propaganda multikulti. Stojí to peníze a přináší zvýšenou kriminalitu a konflikty. Politici argumentují zamezením demografického úbytku obyvatel, což je blbost, to nastává a mnohokrát nastalo naprosto přirozeně. Druhý argument jsou jakési humanitární důvody, což se mi vůbec nezdá. Humanita může jít do prd.le, pokud stát bude ekonomicky krachovat a směřovat k občanské válce. A ani nějaké kulturní obohacení tuto ekonomickou zátěž nevyváží a navíc, jako cenu má takové obohacení dnes, když doma mají všichi internet a o kulturních zvycích si mohou číst nebo mohou cestovat. Nevím, něco za tím vězí. Dosud hýbaly světem jenom peníze nebo moc, ale já nějak nevidím to pojítko s multikulti-propagandou, i když určitě existuje.

1 0
možnosti
JR

J22a11n 31R97á34ž

11. 7. 2014 10:36

Odmítám přijmout jako důvod pro podporu imigrace, že česká populace vymírá. 

No a co! Tak bude Čechů za padesát let o půl milionů méně. A nic zlého  se nestane. Jen bude víc bytů prázdných, spotřebuje se méně vody, bude méně odpadků a na silnicích méně aut. Argument, ze nebude na penze je nesmysl. Je přece lepší si na penzi našetřit, než spoléhat na to, že nás ve stáří budou živit imigranti.

4 0
možnosti
SP

Přeji dobrý den Honzo, máte pravdu. Je dobře, mít našetřeno a spoléhat se sám na sebe. Ale chybí dlouhodobá jistá a jasná perspektiva. Musela by být minimální inflace, stejné ceny .... Dnes nikdo neví co bude zítra, deflace, hyperinflace, měna ...Takže úspory? peníze, nemovitosti, zlato,...přeji Vám pevné zdraví a věrné příbuzné, to je asi jediná jistota. Imigranti jsou taky jistota, je pouze otázka jak se k tomu budeme stavět. Děkuji za příspěvek

0 0
možnosti
SS

Imigranti, co zde pracují, mohou být přínosem, pokud... To, že jsou pracovití a usměvaví Vietnamci samo o sobě k prosperitě nevede. Přišli a začali prodávat zboží podřadné kvality, což zlákalo Čechy mající hluboko do kapsy. Tak odvedli zákazníky prodejcům českého zboží, potažmo českým textilkám, což přispělo k jejich krachu (jasně, byly i jiné faktory) a krachu drobných prodejců končících na úřadech práce. A Čech? Mnul si ruce, jak ušetřil, ale vietnamské zboží podřadné kvality kolikrát vydrželo jedno vyprání, a tak mohl ten kousek vyhodit a zajít na tržnici znova pro nový... Tak Čech neušetřil, ale utratil stejné nebo i větší peníze a zároveň to mělo negativní vliv na české prodejce a výrobce...

Ve švédsku tvoří imigranti cca 18% a výdaje státu za ně vysoko přesahují částku, kterou imigranti do státní kasy přinášejí. A hádejte, které komuny ve Švédsku jsou nejvíce prodělečné? Ano, ty s největším počtem imigrantů.

A argument vymíráním české populace je nesmyslný. Vychází z představy, že imigranti budou pracovat, a tak odvedou daně, ze kterých se bude platit důchod současným důchodcům. Ovšem nezaměstnanost u imigrantů je cca 50% (Švédsko) a mají většinou velký počet dětí (děti stojí stát více než dospělí). Imigranti teď přicházejí hlavně ze Středního Východu a severní Afriky, takže z muslimských zemí. Ženy muslimky mohou pracovat jen ve školství nebo pečovatelských profesích a to pouze se svolením manžela. Ovšem často nemají potřebné vzdělání, podobně jako jejich muži, jenže ženy jsou na tom se vzděláním ještě hůř. Navíc nevím, jak se taková muslimka postará o pána v domově důchodců, pokud třeba pán potřebuje přebalit, když muslimka nesmí vidět nahého cizího muže... Většina těchto žen ale zůstává doma a rodí děti.

Kvalita vzdělání imigrantů je různá. Ti ze Středního Východu a Afriky, pokud už nějaké vzdělání mají, většinou nedosahují takové vzdělanostní úrovně jako Evropané, což se odráží na kvalitě prováděné práce (viz zdravotníci ve skandinávských zemích).

2 0
možnosti
MW
ZS

Sám jste si odpověděl. Imigranti, co zde pracují, státu peníze přinášejí. S imigranty, co dělají akorát problémy, jsou pouze výdaje.

2 0
možnosti
MI

M39i27l23a88n 37I85l45l82e17k

11. 7. 2014 12:20

Pozn: To neznamená, že ti, co pracují, nepřináší i problémy.

1 0
možnosti
VK

Demografické ukazatele měli na mysli skandinávské země v 60 a 70. letech. Otevřely se přílivu cizinců a běžte se podívat do Švédska nebo Norska či Dánska jak to tam teď vypadá. Malmo je nejvetší tragédií ale rozhodně není osamoceno. Takže imigranti prosím NE.

2 0
možnosti
SP

Přeji dobrý den Václave, určitě existuje velké množství variant. Žádné imigranty, ale začne padat domácí trh,ceny nemovitostí ... Čekat na kvóty z EU, budeme mít alespoň viníky. Myslím si,že imigrantům stejně neutečeme, tak musíme dát šanci alespoň těm "dobrým" - s podobným kulturním základem.Větší odlišnosti = větší komplikace. Doplnil bych u nás druhý úřední jazyk angličtinu. Těch možností je hodně jak se připravit. Děkuji za příspěvek

0 0
možnosti
  • Počet článků 65
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1858x
Po druhé ženatý, čtyřnásobný otec, dvojčata kluci a mladší dcery.

 

Narodil jsem se a i dnes převážně žiji v Liberci. Několik let jsem žil v Praze, Brně, ale i a na malé vesnici v Kostomlatech nad Labem - Rozkoš. Od léta 2014 částečně bydlíme v Orlandu v USA 

 

Spoluvlastním firmy, které jsou dodavatelem služeb převážně výrobním závodům v automobilovém průmyslu v ČR i zahraničí.

 

Rád cestuji po celém světě. Mám rád SVOBODU, přijímám ZODPOVĚDNOST a vím, že musím pro úspěch RISKOVAT. Nebojím se změn a své myšlenky umím reálně naplnit.

 

V prosinci 2013 jsem radikálně upravil stravovací návyky a změnil odpovídajícím způsobem tomu i životní styl. Zhubl jsem cca 30 kg a změnil velikost oblečení z velikosti XL na XS.

 

V dubnu 2015 jsem otevřel se svoji manželkou a dalšími spolupracovníky bistRAWveg v Liberci -  RAW veganské vitariánské bistro. Plánujeme rozšířit naše bistRAWveg v dalších městech a zahraničí. 

 

Více informací o mě najdete na facebooku www.facebook.com/stanislav.petricek.5

Seznam rubrik