Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

omlouvám se za ten závěr a ty chyby, ale psát na tabletu není "můj šálek kávy".

Hezký den všem diskutujícím

0 0
možnosti

... na růžích mít ještě nějakou dobu nebudeme :-)

0 0
možnosti

Mě Vaše články, týkající ze změny životního stylu, velmi oslovují, neboť sám procházím obdobným procesem. Společný máme cíl, jen cestu mám trochu jinou. Ne moc, ale v určitém směru nejsem tak disciplinovaný a občas si "zahřeším" trochou tepelně upravené stravy občas, hlavně teď v těch vedrech, jedním či dvěma pivy. Od ledna tohoto roku jsem přešel na syrovou stravu, tj. snažím se nejíst tepelně upravenou stravu, zejména se vyhýbám jídlům z masa, mléka a vajec. Samozřejmě, když žena naplánovala dovolenou v pivnícch lázních s vepřovými hody, tak jsem si trochu "zobnul", abych nehladověl, ale hned po návratu domů jsem se důkladně pročistil a vrátil zpět ke svým oblíbeným ranním ovocným koktejlům, odpoledním zelenovým salátům a večerním zeleninovým salátům s kousky chleba, krekrů apod. Denně se snažím cvičit (joga, sufijské tance, posilovací cviky) a cca půl hodiny medituji. 

Samozřejmě jsem také neplánovaně zhubl, z 80 kg na 66 kg, také jsme museli obměnit můj šatník, neboť se žena nevrdržela koukat na to, že to oblečení na mě visí jak na ramínku :-)

Jak mi je? Vrátit k "normální stravě už bych se nechtěl. Neznám únavu po hlavním jídle, více mě baví cvičit, číst, experimentovat. Více mi to "pálí", nerozčiluji se tolik, více se usmívám a raduji ze života. I zdravotně jsem na tom líp, i když je stále co zlepšovat.

A pokud jde o tu "normálnost" ve stravě, tak tu dodržuje většina "civiilizované" populace a místo, aby se zdraví této poulace zlepšovalo, tak naopak se zhoršuje. Ročně narůstá počet nemocných rakovinou, cukrovkou, srdečními nemocemi, a podobnými "civilizačními"" chorobami, které "zaostalé" státy s převážně rostlinou stravou téměř neznají. 

Proto jsem se také rozhodl vzít odpovědnost za vlastní zdraví do svých rukou a změnit tak, rodičí, učiteli a medii "naordinovaný", životní styl. A ty ostré, někdy až urážlivé reakce  "rozumných" lidí ukazují, že v Čechách na růč

0 0
možnosti
Foto

R^ A ano, ty nastavené vzorce přepočítat dá pořádnou práci... Budu Vás chodit číst pravidelně.

1 0
možnosti

Přeji dobrý den Renato, děkuji Vám za důvěru

1 0
možnosti

Možná, že v některých věcech to opravdu trochu přeháníte a některé zavánějí až šarlatánstvím, ale stejně vám držím s tím zdravým životním stylem palce. Nechápu posměšné až nenávistné příspěvky. To může patrně napsat jenom člověk, který neví, co je to zadýchat se u zavazování tkaniček ;-)

3 0
možnosti

Přeji dobrý den Pavle, musím přehánět v nadpisech, fádní název neupoutá. V obsahu se snažím být věcný. Bude Vám divné co napíšu, ale jsem PRAGMATIK. Jakmile začnete "řešit" energie má to určitě v našich končinách nádech šarlatánství. Různé příspěvky? Každý máme své názory, své pravdy, výchovu, křivdy ,  ....forma je občas taková jaká je, no co už :-) Děkuji Vám za příspěvek

0 0
možnosti

Nezbývá mí, než napsat článek znovu, ale pro mentálně postižené. Snad pochopíte...;-D;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti

3 základní potraviny-slivovice, česnek, med.

0 0
možnosti

Moc v pohodě nejspíš nejste když se z toho musíte vypsat.:-P

0 0
možnosti

Pane Klaudo, máte taky někdy rozumnou myšlenku? Vtipy zbožnuji ale musí mít úroven;-DPrimitivní vtipy nesnáším, tím vynikal i Rath.

0 0
možnosti
Foto

Chápu potřebu zhubnout a pročistit se, ale mám dojem, že vy už lehce kloužete k extrému. Proč jíst 1x denně ? Proč spát 5 hodin? Proč pracovat 19 hodin?...Osobně se o podobné věci snažím taky a dělají mi dobře, jen používám mírnou formu: ráno voda s citronem, pak strouhané jablko s mrkví, semínka, med, rozinky a oliváč...piji vodu( někdy na chuť i dvě tři pivka, ale to spíš výjimečně), k obědu zelenina na různé způsoby, někdy s kuřecím nebo hovězím masem či rybou. Vesměs bez přílohy. Když mám chutě, tak třeba tvaroh s medem a sluneč. semínkama. Pročišťuju se rozmixovanou kopřivou, kterou piju denně paňáka tři týdny ob tři měsíce. Spím 8 hodin a jezdím skoro denně na kole cca 5km. Jsem odpočatá, najezená, vyspalá a nepotřebuju si ulítávat do představ....Žiju v reálu.

2 0
možnosti

Přeji dobrý den Johano, to nemáme zas až tak rozdílné názory.Máme podobný styl. V porovnání s Vámi nejsem extremista :-) Děkuji za příspěvek

0 0
možnosti

Při hladovce hrozí spíše nerovnováha hladiny cukru než ohrožení srdce. Proto je tak důležité pravidelně snídat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 65
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1858x
Po druhé ženatý, čtyřnásobný otec, dvojčata kluci a mladší dcery.

 

Narodil jsem se a i dnes převážně žiji v Liberci. Několik let jsem žil v Praze, Brně, ale i a na malé vesnici v Kostomlatech nad Labem - Rozkoš. Od léta 2014 částečně bydlíme v Orlandu v USA 

 

Spoluvlastním firmy, které jsou dodavatelem služeb převážně výrobním závodům v automobilovém průmyslu v ČR i zahraničí.

 

Rád cestuji po celém světě. Mám rád SVOBODU, přijímám ZODPOVĚDNOST a vím, že musím pro úspěch RISKOVAT. Nebojím se změn a své myšlenky umím reálně naplnit.

 

V prosinci 2013 jsem radikálně upravil stravovací návyky a změnil odpovídajícím způsobem tomu i životní styl. Zhubl jsem cca 30 kg a změnil velikost oblečení z velikosti XL na XS.

 

V dubnu 2015 jsem otevřel se svoji manželkou a dalšími spolupracovníky bistRAWveg v Liberci -  RAW veganské vitariánské bistro. Plánujeme rozšířit naše bistRAWveg v dalších městech a zahraničí. 

 

Více informací o mě najdete na facebooku www.facebook.com/stanislav.petricek.5

Seznam rubrik