- Napište nám
- Kontakty
- Reklama
- VOP
- Osobní údaje
- Nastavení soukromí
- Cookies
- AV služby
- Kariéra
- Předplatné MF DNES
Konečně opět po Járovi český genius
Lide si myslí že takova matematika, fizyka nebo chemie jsou velmi těžké vědy. Pravda, ale studovat medicínu je těžší, už proto že je v plenkách. Víme o lidském zdraví kulový, a 99% toho co se publikuje jsou domněnky. Jeden řekne to a druhý ono, já jím špek, maso, šunku, smažené, sice nepřeháním, a v mých letech mám podle laboratoře cholesterol, tlak a cukr jako mladík. Jiný jí "zdravě" a dostane infarkt ve třiceti. A dokoři se můžou dohadovat proč, napíšou knihy které za pár let jsou směšné jako když v dávných dobách doporučovali na všechno pijavice.
Ano, a zejména ty vlastní tuky.
Můj otec ovšem byl hubený jako lunt, nikdy nejedl nic tučného a měl pohybu dost. Ale infarkty chytil 3. Příčina: stres a nadměrné vypětí v práci.
Ještě na začátku 20. století pokud se udál nějaký ten infarkt sběhla se na něj podívat celá nemocnice "co to jako je ten infarkt", byl velkou vzácností.//nějaký zdroj, to by mě zajímalo
Jestli vám stačí tento http://www.ulekare.cz/clanek/historie-nemocneho-srdce-11425
jednoznačnou příčinou srdečně cévních onemocnění je to, že jsou lidé líní jako vši a nevyvíjejí dostatečnou fyzickou aktivitu. Dodnes existují lokality, kterých jsou lidé živi jen z chleba, špeku, cibule a česneku a zalévají to samohonkou. Dožívají se v naprostém zdraví vysokého věku a až do toho vysokého věku také každý den pracují
Teď jste uhodil hřebík na hlavičku. Mnoho oficiálních nutričních doporučení je dnes ušito na kancelářského člověka s minimem pohybu. To mi příjde naprosto absurdní. Lidské tělo je určeno k pohybu a jeho nedostatek je v podstatě patologický jev.