Zlatý bludný balvan pro oficiální (pa)vědu č. 3 - po ovoci se tloustne

Homo naturam ignoransvyzkoumal :kdo jí hodně ovoce tak tloustne   . Příroda tvrdí : sundej klapky z očí, pořádně se kolem sebe rozhlídni a uvažuj v širších souvislostech.

Kéž by vědci,  předtím než zaboří svůj pohled do laboratorních hračiček za milióny, šli prostě někam na  čerstvý luft na louku, pořádně se kolem sebe  rozhlédli a vzali  selský rozum do hrsti. Ušetřily by se neuvěřitelné finanční prostředky. Pozitivní je, že pravda nakonec i vědě navzdory vyplave napovrch, jen to trvá zbytečně dlouho.

Toto bude zřejmě můj nejkratší článek :-) není dohromady o čem polemizovat.

Prostě a jednoduše - po světě jsou tisíce tzv. frutariánů. Nejedí nic jiného než (syrové) ovoce, k tomu trochu zeleniny a ořechů, někteří ani to ne. VŠICHNI DO JEDNOHO po přechodu z "běžné stravy" šli s váhou výrazně dolů. Na frutariánských diskuzních fórech zcela chybí téma "jak se zbavit faldíků" ba naopak velmi jim dominuje "jak nevypadat jak z koncentráku". Prostě sacharidy z ovoce (a zeleniny) a sacharidy z obilí a luštěnin či dokonce extrahovaného cukru jsou každé o něčem jiném, z těch prvních neztloustnete ani za milión let...

Sám jsem se v tomto světě pohyboval 7 let, vím o čem mluvím.

A to jsme se od malinkých přírodních plodů typu lesních jahod, malin či borůvek dostali šlechtěním k nepřirozenému megaovoci jak velikostí tak obsahem cukrů.

Tento stravovací systém dnes právě z výše zmíněného důvodu nepokládám za přirozený a tudíž zdravý ale je krásnou názornou ukázkou z praxe "jak je to s tím ovocem a obezitou". Že vědci chodí s klapkami na očích a nevidí to a Petriho miskám a svým hejblátkům v laboratořích důvěřují víc ? Nu, co na to říct...klasika.

To to to to je konec přátelé :-)

Autor: Stanislav Kunc | čtvrtek 16.7.2015 8:30 | karma článku: 15,59 | přečteno: 764x