Věda o tom, že "jste to co jíte" nemá ani páru, bohužel jí toto ani nezajímá... (2. část)

Můj projekt (viz níže) přihlášený do soutěže Expedice Neuron o grant Nadačního fondu Neuron na výzkum byl bez udání důvodu zamítnut. Pravda - čekal jsem to, opustit dosavadní dogmata dá fušku :-)

Znaje historii a osud mnoha zásadních objevů v minulosti (moje nejoblíbenější story je jak nebohého pana doktora Semmelweise, objevitele původu horečky omladnic poslali jeho současníci k šípku) mně to nepřekvapuje, leč tajně v koutu duše jsem doufal, že se mi povedlo snést dosti důkazů...i nestalo se. 

Tedy od časů páně Semmelweisových se moc nezměnilo, medicína na tento krok není ještě připravena, předkládám váženému čtenářstvu k volnému naložení s těmito informacemi...Snad jen ještě uvedu, že důkazy proti mým tvrzení neexistují (pokud ano, prosím o zaslání na můj níže uvedený mail, odměním částkou 1.000 Kč), žádná studie, žádný výzkum, bohužel realitou i 21. století je, že medicína "vaří z vody" a chce-li být člověk zdravý musí si vše sám nastudovat.

Úměrně se zvyšující se křivkou spotřeby cukrů a rostlinných tuků "co ochrání Vaše srdce" se zvyšuje i křivka srdečně-cévních onemocnění, vzrušuje to někoho ? Medicínu tedy rozhodně ne...

Rehabilitace živočišných tuků

Detail přihlášky

  • ID žádosti: 16
  • posl. změna: 5. 10. 2015, 12:19:00

Abstrakt

Ověřit mnohé poznatky ze světa o naprosté bezpečnosti konzumace velkého množství živočišných tuků. Ověřit poznatky z těchto výzkumů o naopak zcela zásadní negativní roli sacharidů a rostlinných tuků jako viníka (nejen) srdečně-cévních onemocnění. Ověřit vhodnost vyhýbání se nepřirozeným surovinám.

Cíl expedice

Vyléčení tisíců pacientů. Ušetřit tyto pacienty strádání zapříčiněných vedlejšími účinky současných léčiv, která navíc nevyléčí. Ušetřit obrovské finanční prostředky ve zdravotnictví. Otevřít cestu k výzkumu nepatentovatelných léčebných metod, kterým se právě z tohoto důvodu nikdo nevěnuje.

Popis vědeckého přínosu expedice, proč je to důležité?

Srdečně-cévních onemocnění neustále přibývá, začínají se vyskytovat i u velmi mladých lidí. Pokud místo řešení pouhých následků formou léků na snižování cholesterolu nepřejdeme k řešení příčiny - konzumací nepřirozeně velkého množství sacharidů z nepřirozených zdrojů a zcela nepřirozeného množství omega 6 mastných kyselin zanícených cév, tak se bude situace nadále zhoršovat. Výsledky přinesou jedno revoluční prozření - zdraví i nemoc je nutno hledat primárně v ne/přirozeném životním stylu.

Video

https://youtu.be/_y5c7akOdWA (omlouvám se za nízkou technickou kvalitu videa, nemám bohužel k dispozici nic lepšího :-) )

Ostatní text

HISTORIE

Srdečně-cévní onemocnění jsou relativně mladá onemocnění. Ještě na začátku 20. století pokud se udál nějaký ten infarkt sběhla se na něj podívat celá nemocnice "co to jako je ten infarkt", byl velkou vzácností. Lidi konzumovali po tisíce let živočišné tuky, všechny ta sádla a másla, tučné maso a srdečně-cévní nemoci tolikero žádné.

POLOVINA 20. STOLETÍ

Stačilo pár let a ze srdečně-cévních onemocnění se stal zabiják číslo 1.

Věda tehdy místo položení si otázky co se mezi začátkem a polovinou 20. století tak výrazně změnilo v lidské stravě...rozkvět mlýnů a cukrovarů... není náhodou za nárůstem těchto onemocnění nějak vinný nárůst spotřebysacharidů ? A to  navíc hlavně sacharidů nepřírodního původu, takových které by sama příroda dodnes nevytvořila, tedy umělých jako je v obilí, luštěninách a zejména extrahovaný cukr ? Nebude třeba pes zakopaný v nahrazení slazení medem za bílý cukr, ještě jakež takež sacharidů v "pomalé" variantě z celozrnné mouky bílou ? Jde o suroviny nepůvodní, nepřírodní jo tam by to mohlo být, pojďme se tomu věnovat.

Bohužel takto tehdy nikdo neuvažoval...místo toho na základě jedné jediné a to velmi zfušované studie z roku 1970 byly za viníka problémů označeny živočišné tuky... A bez už jakékoliv studie byly doporučeny tuky rostlinné, člověk poprvé ve své evoluci jich začal konzumovat tak obrovské množství. Jenže ty jsou, stejně jako sacharidy silně prozánětlivé, není divu, že situace v srdečně-cévních onemocněních je dnes horší než před zavedením tohoto opatření.

DNEŠEK

Zaplaťpánbů, sice se zpožděním 70 let, milionů zbytečně zničených životů a předčasných úmrtí ale konečnězačíná svítat , výzkumy ze Švédska a USA, nebo kniha "Velká cholesterolová lež", autor MUDr. Dwight Lundell, (kardiochirurg s pětadvaceti lety praxe, více než 5000 operací srdce) shodně dokazují, že za tato onemocněnínemohou živočišné tuky ale mikrozáněty v tepnách zaviněné sacharidy a omega 6 kyselinami konzumovanými v nepřirozeném množství. Za všechny :

„Potřebujeme velkou veřejnou kampaň proti cukru, stejně silnou jako tu, která v sedmdesátých a osmdesátých letech démonizovala nasycené tuky." tvrdí kardiolog James DiNicolantonio z New Yorku.

Co je s podivem, že v TV stále běží reklamy na "báječné" rostlinné tuky co "ochrání Vaše srdce", o tunách reklam na sladkosti ani nemluvě...

----------------------------------------------------------------------------

Z časových důvodů se nezúčastním diskuze, máte-li něco opravdu konkrétního a zásadního na mne prosím kontaktovat na mail kunc.standa@seznam.cz, odpověď (i s dotazem či námitkou) budu publikovat v diskuzi.

 

Autor: Stanislav Kunc | pondělí 2.11.2015 7:45 | karma článku: 12,08 | přečteno: 597x