Samovyléčení nádoru (1/3)

3 fakta - rakovinu máme všichni, IS ji umí likvidovat, u někoho přejde v nádor - faktor 1 : zvyšující počet nových rakov.buněk - 50% úspěchu : změna prostředí - posílení psychiky  -------------------------------------------------------------------------------

Sám jsem nikdy diagnostikovaný nádor neměl, nikoho jsem zatím neléčil. Níže uvedená moje teorie pochází z mého zájmu o tuto problematiku... je mi jasné na jak tenký led se pouštím. Každý ať zváží podle svého vědomí a svědomí, já osobně bych se léčil takto :

Nejprve fakta :

1.fakt – mít v sobě rakovinné buňky je zcela běžné, běžnější než rýma. Mám je v sobě já, vy i všichni ostatní lidé. Vznikají jako „zmetky“ ve výrobě miliónů nových buněk denně. A to v řádu několika desítek či max.stovek kusů denně.

2.fakt – náš imunitní systém umí s těmito rakovinnými buňkami bojovat a vítězit. Celý proces můžete krásně pozorovat on-line zde (www.novinky.cz/veda-skoly/261998-vedci-nafi lmovali-souboj-bunky-s-rakovinou.html) a udržuje jejich celkový počet na "rozumné míře"

3.fakt – u některých z nás tato „běžná rakovina“ přechází do tvorby nádorů. Což je následek buď :
faktor 1 :  toho, že denně začnou přibývat ne stovky ale desetitisíce rak.buněk
faktor 2 :  naopak začne ubývat, slábnout kapacita IS v schopnosti je ničit
Nejčastěji jde o vzájemnou kombinaci obojího. Jedno je jisté - dosavadní životní styl vedl k nádoru, má-li nastat obrat je bezpodmínečně nutná jeho radikální změna, pokračování v něm by znamenalo pokračovat směrem nežádoucím. Můj názor, jakým směrem by tato změna měla proběhnout :

Faktor 1

Nejprve malé opáčko chronicky známých faktů :

Základní podmínkou pro to aby tento faktor nastal je kyselé vnitřní prostředí v těle. Rakovinové buňky vytvářejí energii anaerobní fermentací (procesem, který fermentuje glukózu a vytváří energii). Rakovinové buňky mohou vzniknout pouze v kyselém, málo oxidovaném prostředí. Metabolická acidóza je výraz používaný pro označení nezdravé úrovně kyselosti v těle. Kyselost se měří podle velkého počty kladně nabitých iontů H+, které se párují s molekulami kyslíku a vytváří vodu, a tím snižují úroveň kyslíku v těle.

Zdravé buňky používají kyslík k vytváření energie prostřednictvím dýchání; za nepřítomnosti kyslíku normální buňky umírají. Nicméně některé buňky se na prostředí s málo kyslíkem adaptují a zmutují a začnou vytvářet energii prostřednictvím fermentace (proces nepoužívající kyslík). Tato fermentace vytváří vedlejší produkt kyselinu mléčnou, která dále zvyšuje kyselost v těle, což vytváří prostředí pro prospívání rakovinových buněk.

! Nádor nemůže žít v zásaditém a vysoce okysličeném prostředí !

Také tolik obávané metastáze se mohou projevit jen tehdy, pokud se jim poskytne potřebné kyselé prostředí – v zásaditém se nemohou rozšířit, neboť jim nesvědčí

Faktor 1 - jak na něj

A nyní tedy jak tohoto stavu - neutrálního pH tělesných tekutin (to jest silnému odkyselení v případě již nemocného) dosáhnout. Na celkovém okyselení organismu se podílí :

z 50% - okolní prostředí, zejména "kyselý" či naopak zdravý kyslík

z 50%  - strava

prvních 50% - okolní prostředí

Tuto část je nutno pořešit jako první. Jak jsem již ve své knize "7 podmínek zdraví... 9/18 a 10/18" uvedl, dnešní člověk se až 23 hodin z každého dne pohybuje po nezdravém vzduchu, to jest vzduchu prostém záporných iontů kyslíku. A celou tuto dobu se pohybuje tedy v prostředí nabitém pouze kladnými ionty, což vede k silnému okyselení těla. Každý pobyt v "civilizovaném" interiéru okyseluje tělo.

Proto je rakoviny v rozvojovém světě daleko méně než ve vyspělém... s přechodem ze slaměných a hliněných chatrčí do obydlí z nepřírodních materiálů s betonovými základy se situace vyrovnává. Taktéž výskyt kupříkladu rakoviny plic, doteď v hliněných chatrčích mizivý začíná růst. A pak, že za ni prý může půdní plyn radon :-) Stejně tak další viník - kouření. Po druhé světové válce bylo kouření pandemicky rozšířeno ale výskyt rakoviny plic byl stejně minimální jako v rozvojovém světě. Teprve výstavbou Faradayových klecí po 2. světové válce začíná křivka lézt nahoru...Ne, že by kouření neškodilo ale jsou tady daleko silnější hráči ve hře o naše zdraví...

opatření :

Bohužel je nutno ukončit pracovní poměr, ničeho nelze dosáhnout při současném chození do práce (vzhledem k charakteru a používanému stavebnímu materiálu budov) a celý čas během dne použít ve prospěch svého vyléčení. Ideální (pro nás středoevropany) je přestěhovat se (dočasně, po dobu léčení) za zdravým vzduchem do Alp - ale pouze v případě, že umíte perfektně tamější řeč a máte tam již z dřívějška vybudované sociální kontakty - viz psychika níže. Levnější a skoro stejně ideální forma je přestěhování do některých z našich hor či podhůří. Samozřejmě jen těch ekologicky nenarušených. Není-li ani to možno tak alespoň na nějakou tu vysočinu. A pokud ani to ne tak alespoň jakákoliv lokalita mimo velká města, v prostředí co nejméně poznamenaném civilizací.

Ale zvolit vhodnou lokalitu ještě samozřejmě není zdaleka všechno, pokud se přestěhujete do Alp do betonového bunkru, to už jste mohli zůstat doma na sídlišti :-) Typ obydlí - ideálem je cokoliv, co nemá betonové základy či dokonce železný skelet (Faradayova klec), je postavené jakž takž iba len z přírodních materiálů (dřevo, hlína, kámen). A ideálně s velkou obytnou verandou, obyvatelnou celodenně včetně při dešti apod. Samozřejmostí je výhradně přírodní prostředí v okolí domu.

Co nejvíc času trávit přímo v přírodě (minimum je 6 hodin rozprostřených v průběhu dne, a to :  5.00-7.00 hod (nejvyšší koncentrace záporných iontů v průběhu dne), 1,5 hod.dopoledne, 1,5 hod odpoledne, 19.30-20.30 hod (či mírně později, to aby nebyl příliš dlouhý počet hodin strávených v interiéru v kuse mezi večerním příchodem a ranním odchodem z domu - velmi důležité zejména není-li dům konstrukce zcela ideální), zbytek sice doma ale na verandě (včetně spánku). Je dobré několikrát během dne provádět dechová cvičení pro prohloubení a zesílení dechu. Nebojte nic složitého, jen si vzpomeňte jak se nadechnete a vydechnete když vaše dítě žadoní o nafoukání nafukovacího balónku :-) Úplně stejně pomalinku nadechnout celou kapacitu plic a stejně pomalinku (jak do balonku) ho zase celý do posledního zbytečku vydechnout. Tento cvik zopakovat 10x a celou sérii 4x během dne a je vystaráno. Dojde k posílení svalů nutných k dýchání, rozšíření kapacity plic. To, že se první dny bude z takového dýchání točit hlava s náběhem na mdloby ("otrava" kyslíkem :-) a zívání je jen známkou dosavadního nedostatečného "povrchového" dýchání. Po pár dnech to přejde...

Tato opatření směřují prostě k tomu aby v ideálním případě člověk pobýval 24 hodin denně na dostatečně ionizovaném vzduchu, tj. s 1250 zápornými ionty/cm3. Za 24 hodin denně nadýchá 6-8 kg vzduchu, bude-li 100% z něj dostatečně záporně ionizovaného dojde k velmi prudkému okysličení a tedy alkalizaci těla (znáte ze své praxe - jsme zvyklý vyjít z budovy "okysličit si mozek", zůstaneme-li venku celý den okysličíme si celé tělo... :-)

Jak už jsem uvedl, je toto opatření nutno udělat jako první. Nyní si povíme proč. Krom zásobení buněk kyslíkem dojde po pár dnech takového režimu zcela samovolně ke zlepšení psychiky : nabytí zdravého sebevědomí a pozitívního myšlení. Aniž by jste se do tohoto stavu chtěli nějak vědomě "vcítit" či vás někdo k němu nabádal, řádně okysličené tělo produkuje zdravé a výhradně pozitivní myšlenky. K tomu dojde tím, že se výrazně zvedne hladina neurotransmiterů (zkratka NTM) jak je popsáno v "7 podmínek zdraví... 9/18 a 14/18. Od této chvíle již nemocný nebude pochybovat o tom, že "se z toho dostane", bude se cítit naprosto báječně a všemocně. A pozitivní myšlení (ne to mozkem psychice "nakázané" ale toto skutečné, vyvěrající ze změněné chemie v hlavě) je jeden z nejdůležitějších faktorů nutných k vyléčení.

Samozřejmě tuto změnu chemie v hlavě lze ještě zesílit využitím dalších zdrojů NTM viz "7 podmínek zdraví... 12/18 - pobytem na slunci (ale samozřejmě ne se "opékat" :-), pohybem, fyzickou prací, sociálními vazbami (patřit do nějaké komunity či party, cítit sounáležitost s nějakou skupinou), starat se o zvířata atd., možností je mnoho, jen je využít (ionizovaný vzduch je ale nenahraditelný !).

Stejně tak je nutno na mimimum omezit zdroje stresu viz "7 podmínek zdraví... 15/18 ", protože bude-li se člověk nervovat tak značná část předešlé práce na psychické pohodě přijde vniveč (další dobrý důvod proč vypadnout z pracovního procesu :-).

pokračování 2/3

(další informace v knize Sedm podmínek pro zdraví, štíhlou postavu a spokojený život bez jo-jo efektu)

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Stanislav Kunc | sobota 26.5.2012 13:53 | karma článku: 27,60 | přečteno: 3970x