Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
EK

Eles

28. 7. 2011 13:09
odpovědi

- protože jste dospělý muž, pravd. bez jakékoliv poruchy imunity, u kterých je normální, že několik let (i desítek) neonemocní. Ty komunitní infekce postihují zejména děti a oslabené seniory. Otužováním tomu taky napomáháte, to je jasné.

- znám blíže několik psů, a žádný až na zranění rovněž nikdy neměl výtoky z očí, ani jinou infekci (a to žerou vesměs granule, konzervy a zbytky od jídla - vařeného). Lidé výtoky z očí taky běžně netrpí.

- protože kdyby savci umírali po každém zraněních, tak už je planeta osídlena jinými druhy. Samozřejmě, že imunitní systém s nákazou či lokální kontaminací bojuje a v drtivé většině případů vyhrává. A dělo se tak i před ATB. Ty mají za cíl zkrátit průběh lehčích infekcí nebo léčit ty těžké. Kdyby je králík dostal, tak by byl původní stav obnoven třeba už za 2 týdny.

- protože existují předpisy a hygienické kontroly, takže salmonela v přírodních produktech je spíš vzácná. Miluju tatarák, stejně jako tisíce dalších.

0 0
možnosti
EK

Eles

28. 7. 2011 13:13
Re: odpovědi

nebojte, až se s kontaminovaných žloutkem setkáte, zaručeně onemocníte, protože salmonela stačí v malém počtu bakterií na vyvolání onemocnění.

Jestli jste vědec, můžete prokázat teorie tím, že zajdete na mikrobiologické oddělení jakékoliv nemocnice, požádáte o misku s vykultivovanými koloniemi salmonely enteritis (či typhi) nebo toxickou E.coli, namažete na chleba, a sníte. Pak se uvidí. Mimochodem, takhle se v minulosti věžně pracovalo, pokud chtěl někdo prokázat svojí novou objevnou hypotézu - většinou ji prokázal na sobě.

0 0
možnosti
SK

Standa K.

8. 6. 2011 16:57
o.k. přejděmež k hmatatelnému :-)

myslím, že v oblasti divokých zvířat je to patová situace, zkusme to jinak :

- proč já ani moji psi a králík nikdy nemáme rýmu (psi v okolí mají nudle u nosu celkem standartně) ? angínu ? chřipku ? a to chodím tak málo oblečen až se na mně okolojdoucí udiveně dívají jako na cvoka :-)

- proč jsem já, moji 2 psi (2,5 a 1 rok), králík (5 let) NIKDY neměli žádný výtok z očí ?

- proč se mému psu po dovádění s králíkem a jeho pokousání vyhojilo mokvavé, se slezlou srstí místo (dle veterináře - silná bakteriální nákaza) bez jakýchkoliv ATB (po cca. 5 týdnech už zcela obnoven původní stav) ?

- proč jsem nedostal salmonelu, hygienu mám v paži (nějaké umývání rukou před jídlem nehrozí, po "malé" taky ne, když mně upadne jídlo na zem tak to neřeším šup s tím do pusy), jím syrové žloutky

0 0
možnosti
SK

Standa K.

8. 6. 2011 17:11
Re: o.k. přejděmež k hmatatelnému :-)

- proč moje zvířata vůbec nesmrdí, nikdy je nekoupem, protože není důvod ?

- proč moje zvířata nebyla nikdy nemocná, proč nejsem nemocný já ?

Brzo už je uvidíte ve videu, které už je natočené, chystá se do vysílání :-)

Znovu opakuji - zkuste to sami na sobě a poznáte jak to všechno skutečně je...

No nic, jdu si zaběhat, nevím jak je u vás u nás dost hnusně, poprchává, hodím na sebe vasila a bermudy a jdu ven... běhám bos :-)  (polní cesta) být na syrovým je prostě neskutečná radost ze života, přírody, souznění s ní, milujete sebe i všechny lidi kolem sebe (ikdyž s váma třeba zrovna nesohlasí v nějaké i-diskuzi :-)), "trpíte" nadbytkem energie... ale je fakt, že přechod není zas až tak jednoduchý, chce to hodně nastudovat, letos o tom taky ještě natočím video s podrobným návodem

0 0
možnosti
JD

brachy123

7. 6. 2011 22:21
ehm

Jo zvirata nejsou az tak moc nemocný, fakt, ale proc? Jedinci ktere se dozili produktivního veku, uz probehli selekcí. Cca z 10 zvírat 1 se dozije dospelosti. Jo mozna je nezabije bakterie, ale dravec... proc? bakterie ho oslabila a nemnel sanci uniknout.

Dale ebola v prirode zabiji ohromne mnozstvi zivočichu. Staci par uzliku a nemate moc velikou sanci na prežiti.

A na vaši sirovou stravu: preju vam tou hezkou žižalku do jater, at si to užijete spolu. Nezlobte se ale dive zvirata su nacpaný parazitmi, umíraji na lecos, jenom, že to nevidite, neznamena ze se to nestava.

0 0
možnosti
SK

Standa K.

8. 6. 2011 11:39
Re: ehm

"jenom, že to nevidite, neznamena ze se to nestava. " - jenom, že to nevidite, neznamena ze se to STAVA. :-)

je to fakt zvláštní - NIKDY ŽÁDNÝ člověk neviděl desítky či stovky divoce, přirozeně předtím žijících uhynulých zvířat ale přesto věří, že se toto děje - připomíná mi to sektu :-)

pro všechny předchozí tvrzení prosím (stejně jako u jiných) : kdy, kde, za jakých okolností (skutečná divočina bez možnosti lidského vlivu ?...) atd., takhle jsou to jenom obecná tvrzení :-)

děkuji za váš příspěvek

0 0
možnosti

Johny_S

7. 6. 2011 12:33
Kraviny.

Chovaná zvířata samozřejmě trpí epidemiemi a v chovech je potřeba dodržovat určité hygienické postupy. Divoká zvířata také trpí epidemiemi. Tepelná úprava potravin s tím nijak nesouvisí. Mimochodem, vámi zmiňovanou BSE nezpůsobují baktérie ani viry, ale priony.

0 0
možnosti
SK

Standa K.

7. 6. 2011 15:01
Re: Kraviny.

"Chovaná zvířata samozřejmě trpí epidemiemi" - nezpochybňuji však taky dostávají tepelně upravenou stravu :-)

"a v chovech je potřeba dodržovat určité hygienické postupy" - nezpochybňuji, buď mikroorganismy udrží v rozumném množství IS nebo je nutno desinfikovat, ATB atd., mně se víc líbí ta 1. cesta :-)

"Divoká zvířata také trpí epidemiemi" - zpochybňuji, kdy, kde, která ? ať jsem hledal jak jsem hledal tak max. toto : http://stanislavkunc.blog.idnes.cz/c/117729/Znam-jednu-divku-ta-ma-dukaty-ma-dukaty.html. děkuji za čas věnovaný specifikaci námitky

"BSE nezpůsobují baktérie ani viry, ale priony." - o.k. šlo jen o příklad nejznámější epidemie, mohl jsem tedy uvést kulhavku či slintavku

0 0
možnosti
EK

Eles

6. 6. 2011 22:57
Psychopat

To už se nedá jinak nazvat. Autor sám vyrostl na tepelně upravené stravě a díky tomu se vůbec dožil produktivního věku. Najednou se z něj stal hrdina, který propaguje syrové. Haha, to brzo. Ty teorie jsou směšné a v těle máte autore trilióny bakterií stovek druhů stejně jako každý jiný. Imunitě nerozumíte vůbec.

A přestaňte alespoň srovnávat nejrůznější zvířata s lidmi. Je uplně jedno, že šakal žere výkaly a mršiny ze země, protože jde o úplně jiný druh než jste Vy. Schválně se taky koukněte, kolika se dožije v průměru let...a pak srovnávejte. Že to je nesmysl? Samozřejmě.

Mimochodem, žížalém se dobře žije v půdě, kde rostou a prosperují. Neznají chřipku, ani HIV. Nechcete taky někám zalézt a sdílet s nimi tu radost ze zdravého životného stylu? :)

0 0
možnosti
  • Počet článků 215
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1856x
pozorovatel (bez patentu na rozum) na cestě kunc.standa@seznam.cz

Nemoc i zdraví hledej ve střevech.

Kam stoupne stát tam 100 let tráva neroste.