Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VP

Sípomat

21. 12. 2009 21:43
Nesmysly

Ze začátku vypadalo na slibný článek,ale čím dále jsem četl,tím víc jsem se utvrzoval,že naprosto nevíte o čem mluvíte. Než začnete o něčem psát,doporučuji projít nějakou literaturu. Většinu vašich otázek by zvládla vyřešit učebnice pro střední školy.

0 0
možnosti
SK

Standa K.

22. 12. 2009 15:40
Re: Nesmysly

tak nějakou tu literaturu jsem prošel ale ze střední už jsem nějaký ten rok :-)

Pokud jsou odpovědi tak jednoduché poprosím Vás alespoň o jednu, díky !!

0 0
možnosti
A

Alfie

21. 12. 2009 20:12
Daň za přežití

Ta skvěle zdravá zvířata totiž projdou v útlém věku drsným filtrem - přežijí jen nejsilnější a nejodolnější mláďata a do dosažení úplné dospělosti je takových filtrů čeká ještě několik, přičemž oné dospělosti se obvykle dožije jen zlomek toho, co se narodilo. To už jsou pak ovšem skutečně odolní jedinci, které jen tak něco neporazí. Ale i tak se zvířata ve volné přírodě obvykle dožívají mnohem nižšího věku, než stejný druh chovaný v zajetí.

Člověk už po mnoho generací snižuje kojeneckou úmrtnost takřka k nule a zdravotní péče po celé dětství je zaměřena na to, aby se dospělosti dožil pokud možno každý, kdo se narodil. Nejsme zvyklí podléhat přirozenému výběru a zdravotní kvalita populace tomu odpovídá.

0 0
možnosti
KS

Tuubeen

21. 12. 2009 18:23
Bojím se,

že se v něčem mýlíte. Například volně žijící kočky bývají v mnohem horším zdravotním stavu, než kočky chované volně nebo alespoň polovolně (přičemž už i ty polovolně chované a drobná zvířata lovící právě MAJÍ parazity v trusu, chlamydiovou infekci s výtokem z očí, rhinotetrachitis atd., FeIV, FeLv, parvovirózu...) a jejich koťata umírají mnohem dříve a mnohem častěji. Totéž platí o lvech.

O dobytku umírajícím po napadení plazmodií slyším prvně, neměly ty problémy být s babesií? Také nevím o tom, že by např. spavá nemoc decimovala jen lidi a dobytek a vynechávala divoká zvířata - gazely na ni umírají stejně, jako hovězí dobytek a koně."Divoce žijící lidé", snad kromě severoamerických indiánů v předminulém století(?), umírají také mnohem dříve, než lidé "domestikovaní. " Sice je pravda, že bez elektřiny, plynu a nafty bychom my změkčilci byli mrtví raz dva, ale to neznamená, že v daných podmínkách na tom nejsme zdravotně lépe, než naší nevařící příbuzní.

0 0
možnosti
P

PetrBrno

21. 12. 2009 16:14
Proč někdo kecá takové nesmysly?

8-o  Z toho co si napsal není pravda absolutně nic. Snad jen to, že člověk bývá víc nemocný než jiní živočichové. To je ale způsobeno tím, že zvíře většinou uhyne hned při první chorobě. Buď ho porazí sama nemoc, nebo ho něco sežere.

0 0
možnosti
BH

BoboHml

21. 12. 2009 16:12
.

;-D;-D;-D;-D

0 0
možnosti
MK

wopi

21. 12. 2009 15:51
poněkud demagogické

:-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 215
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1856x
pozorovatel (bez patentu na rozum) na cestě kunc.standa@seznam.cz

Nemoc i zdraví hledej ve střevech.

Kam stoupne stát tam 100 let tráva neroste.