Extrémní stravování Homo sapiens

80-100% jídelníčku člověka tvoří produkty které nikdo jiný na této planetě buď vůbec nejí či případně ne v tom stavu jako on - převážnou většinu jídleníčku člověka tvoří produkty které po 99% své vlastní 2,3 milionu let trvající e

***********************************************************************************************

Dopsáno 27. 12. 2015 : TENTO ČLÁNEK JIŽ ZCELA ČI ČÁSTEČNĚ NEVYSTIHUJE MŮJ SOUČASNÝ NÁZOR, DOPORUČUJI PROJÍT MÉ NOVĚJŠÍ ČLÁNKY. Standa Kunc

************************************************************************************************

maso
Jestliže vám kdysi jako rychle všemi směry rostoucímu kojenci stačilo v samojediné monopotravině od vaší mámy - mateřském mléku obsah bílkovin 1,0-1,2 % , tak stejný obsah bílkovin v ovoci či o hodně vyšší v ořeších Vám bude dnes, když už nikam nerostete stačit taky.
Dám-li flákotu masa před lva, tygra, kočku, psa a člověka - v kom velmi rychle zmizí, olizujíc se od ucha k uchu ? A kdo se bude nad takovým jídlem ošklíbat a dá se do něj jen pokud již týdny nic jiného nejedl (jak se stalo, když se naši praprapředci vydali z naší rodné Afriky do Evropy a Asie, kde nenašli celoročně dostatek plodů ke své stravě) ? Ty zvířata si taky nedoběhnou do solného dolu a pak do Indie pro koření, neopečou si maso nad ohněm aby byli vůbec schopny ho pozřít...
Člověku maso jako takové prostě nechutná tak proč se do něj nutit ? Případně používat "oblbováky" jako sůl, koření a tepelnou úpravu abychom ho byli vůbec schopni dát do pusy? Lidé u nás neumírají na na nedostatek bílkovin, umírají na jejich přebytek...

mléko a spol.
Jestliže žádný jiný živočišný druh na této planetě nekonzumuje v dospělosti mléko a netrpí osteoporózou a vám jako kojenci stačilo z mateřského mléka, v době kdy Vám raketově rostli všechny kosti a zuby, 32 mg/100ml tak stejný obsah z ovoce a ořechů Vám dnes taky určitě bude stačit.
Konec konců, rád bych konečně někde viděl statistiku dokazující, jako například při souvislosti kouření-rakovina plic, že nemocní osteoporózou (tj. se stanovenou touto diagnózou) se rekrutují třeba z 70% z lidí co v životě konzumovali buď vůbec či minimálně mléko, pročpak asi nám takovou statistiku mléčné koncerny neomlátí řádně o hlavu ? Protože žádná taková neexistuje.... Koho jsem se, s touto diagnozou, osobně ptal - vždy šlo o denní uživatele minimálně 1-2 mléčných výrobků (měli by tedy oproti těm zvířatům mít "kosti z titanu"). Tedy spíš má pravdu alternativní teorie, že mléko vápník po pasteraci vázaný na kasein žádný tělu nedodává a naopak svoji kyselostí vápník z kostí a zubů vytahuje....

obilí a spol.
Jestliže žádný jiný volně žijící živočich nejí obilí (z toho prostého důvodu, že v divočině nikde neroste) a přesto mu energie nechybí tak proč zrovna u člověka by tomu mělo být jinak? Náš organismus nakonec stejně vše musí přetvořit na fruktózu, tu jedinou umí strávit... Tak proč mu práci neulehčit a přestat ho zatěžovat s energeticky náročnou přeměnou...

vzduch
Všichni ostatní tvorové mají k dispozici 24 hodin denně vzduch s dostatečným počtem záporně ionizovaných molekul kyslíku. Jen člověk  v posledních desetiletích žalostnou hodinku, dvě... A tak i z této základní naší živiny, které zkonzumujem 6-8 kg denně je jen cca. 20 deka stejných jako u všech ostatních tvorů této krásné planety :-( zbytek je radikálně jiný...

 

Právě konzumace těchto extrémních potravin, tedy surovin které :

    1. nekonzumuje žádný jiný živočich na této planetě
    2. které jsme po 99% naší vlastní 2,3 milionu let dlouhé evoluce nekonzumovali

je příčinou všech zdravotních obtíží a nemocí.

No, a největší extrém páchá člověk tím, že si jako jediný živočich svou potravu tepelně upravuje. Tím likviduje veškeré trávicí enzymy, následně dochází k nepřiměřenému zatížení slinivky břišní a jejím opotřebením k nedostatku metabolických enzymů - vstupní to bráně pro veškeré nemoci...

(další podrobnosti v knize zde)

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Stanislav Kunc | pondělí 24.9.2012 14:07 | karma článku: 24,71 | přečteno: 3276x