7 podmínek pro zdraví, štíhlou postavu a spokojený život (17/18)

podmínka č.7 : minimum civilizace, maximum přírody - co přechovávámoma - jak to bylo s cigaretami - causa DDT - nepouštět si chemii doslova na kůži -----------------------------------------------------------------

SEPTEGRAM - podmínka č.7

MINIMUM CIVILIZACE, MAXIMUM PŘÍRODY

V zásadě se dá prohlásit : Vše co vyrobí člověk mu nějakým způsobem škodí. Něco víc něco méně. A vůbec nic na tom nemění ani to když tento výrobek nese označení : „vědecky ověřeno - zdravotně nezávadný“.

Měli by jste klidné spaní kdyby jste měli doma v komoře nádobu s yperitem, byť dobře uzavřenou ? Že né ? A proč ne, byla by dobře uzavřená, yperit by z ní nemohl nijak unikat.

No vidíte a přitom v té komoře máte spousty podobných látek, které sice nejsou tak razantní ve svém účinku jako yperit ale přece jen vás dokáží například při náhodném pozření výrazně poškodit na zdraví či dokonce i zabít. Dokud jsou tam v té komoře pevně uzavřeny tak se dohromady nic neděje... problém nastává ve chvíli kdy tyhle látky si začneme rozmazávat po desítkách metrů čtverečních našich příbytků.

Všechny do jednoho se odpařují do interiéru. Doteď mělo toto počínání zdůvodnění „svatou válkou“ proti mikroorganismům. Nyní již víme (za předpokladu, že nejíme stravu tepelně upravenou, to jest v organismu zbytky zanechávající), že tito nám vůbec neubližují a důvod jejich likvidace připomíná středověký „hon na čarodějnice“ - ten byl též daný čistě jakýmsi virtuálním strachem bez řádného podkladu. Co nám ubližuje nesrovnatelně víc jsou ty chemické výpary...

Věda umí dobře zachytit a odfiltrovat věci které vás zabijí v řádu sekund, minut, hodin, dnů, týdnů, měsíců. A v řádu roků pokud vás zabije jedna konkrétní věc. Produkty které zabíjí v řádu desítek let či navíc v kooperaci s jinými působky jsou pro vědu až na vyjímky neodhalitelné.

Nikdy nikdo nikde nezkoumal, není zde žádná modelová běžná domácnost kde by se desítky roků zkoumal a měřil zdravotní stav jejich obyvatel při používání běžných prostředků. Nikdy nebyly zkoumány výrobky dohromady tak jak je to běžné v každé domácnosti,  ale vždy každý osamoceně, Žádný výrobek není testovaný 30 či 50 let na to jestli vám náhodou neuškodí.  Sto procent věcí které vás obklopují dostali razítko „vědecky ověřeno – zdravotně nezávadné“ na základě „fofrtestů“, na základě empirických odvození od vlivu na zvířata s krátkým životním cyklem (aby se stihlo vyzkoušet „co to udělá po vícero generacích“). Čili – žijeme v pořádně nevyzkoušených, nezkontrolovaných domácnostech, se zásobami chemikálií stačícími k otrávení všech členů rodiny a ještě by hodně zbylo...

Proto není snad ani jednoho roku kdy by se (konečně) neodhalila nová působka jako nebezpečná lidskému organismu. Působka která do té doby byla dlouhá léta naprosto „košér“, nebylo proti ní sebemenších výhrad a byla nám „vesele“ prodávána.

Ještě před pár generacemi se cigarety prodávaly v lékárnách (!) jako léčivo (!) a byly doktory (!) doporučovány například pacientům s tuberkulózou (!). A vedle nich vykřikovalo pár „fanatiků“ jakési vědecky nepodložené „bláboly“ o jejich zdravotní závadnosti.

A trvalo velmi dlouho a teprve díky osobní statečnosti a houževnatosti těchto „fanatiků“ byly cigarety dány na index a zmizely z lékáren.

Další příklad – věda vymyslela a vyrobila látku která se vzápětí stala nejhorší noční můrou lidstva. DDT. DDT bylo vyzkoušeno, prošlo všemi schvalovacími procesy, dostalo všechna potřebná razítka „vědecky ověřeno - zdravotně nezávadné“. Mělo jít o produkt který člověku absolutně neublíží. Jak je to ve skutečnosti už dnes víme...

Perlička -  víte jak se přišlo na škodlivost DDT ? Kdo čeká nějaký vědecký postup tak ho zklamu.  Krutý paradox – o škodlivosti DDT se ví díky jeho největším zastáncům a nadšeným propagátorům. Tito lidé, a buďme jim za to in memoriam vděčni, dělali takové bláznivé kousky, že ve snaze jasným důkazem přesvědčit o bezpečnosti nás, vědě nevěřící „tupé stádo“ si DDT veřejně mazali na chleba a jedli aby nás jasným důkazem přesvědčili o jeho bezpečnosti.

Když vzápětí onemocněli a umřeli začlo se zkoumat jak to s tím DDT teda je...

Ono vůbec – pročítat si historii medicíny je probírat se obrovským množstvím omylů. A domnívat se, že úderem 20.století tyto omyly skončili je mírně řečeno neprozíravé.

Tedy – nejpozději od této chvíle by člověk při spatření slov „vědecky ověřeno – zdravotně nezávadné“ měl zůstat ostražitý. Správně by tam měl být i nápis „ ministr zdravotnictví varuje : vše může být úplně jinak“. Bohužel pro lidstvo, dnes se už žádný dobrovolník pojídající dnes používané látky (například v zemědělství) nenajde a tak pohrobci DDT se používají vesele dál...

Kupříkladu takové migrény u žen. Naplácat si velmi agresívní chemikálii na vlasy (která dovede i zabít viz jedna z mnohých takových zpráv : http://zahranicni.eurozpravy.cz/evropa/35894-17leta-divka-zemrela-chvili-po-obarveni-vlasu/) a doufat, že nic z ní neproniklo pokožkou hlavy dovnitř je velmi bláhové. K tomu stačí další chemikálie nanést na obočí, řasy, rty. Pár mazlavých chemikálií ve formě krému rozetřít po celé pokožce na hlavě i těle. A dílo zkázy dokončit sprejem, jehož výpary pak bude ještě dlouho vdechovat. A po této „chemické válce“ se pak divit „z čeho mně k sakru zase bolí ta hlava ?“.

pokračování 18/18

(v papírové formě kniha zde)

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Stanislav Kunc | pátek 18.5.2012 9:26 | karma článku: 19,40 | přečteno: 2519x