Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

"Chvíli se zdálo, že Václav Havel chce navázat na Pražské jaro. Ale protože pocházel z elitní sociální vrstvy, nemohl ani při své inteligenci plně pochopit, že rovnost lidí není blábol komunistů, ale vize, ke které skutečně demokratický stát musí vývojově směřovat. Neztotožnil se ani s principy, na nichž Československo vzniklo, citově nepřijal reformační ideál a smysl českých dějin, jak jej chápal Masaryk, pokládal to za cosi už překonaného a vlastně směšného. Ačkoliv na rozdíl od Masaryka nebyl hluboce věřící, jeho vstřícnost k požadavkům římskokatolické církve mě zarážela a byl to důvod, proč jsme se přestali stýkat. "

spisovatelka Lenka Procházková, přítelkyně disidenta VH

0 0
možnosti

Ten pád z vysoké jahody vás poznamenal.;-€ Také diskutuji neslušně a nepodloženě (po vás) a vím to.RvRvRv

0 0
možnosti

K slušné a produktivní diskuzi patří věcné a fakty podložené argumenty.

Zdá se, že to je přesně to, co drtivé většině obhájcům VH v této diskuzi chybí (výjimka částečně p. Švadlenka, který místy přinesl několik věcnějších arugentů). Ironické, podrážděné a žlučovité poznámky útočící na osobu (např. „nesaháte VH ani po kotníky“, atp), překrucování či chybné vyvozování z napsaného v diskuzi, popřípadě výkřiky typu: „vše jsou nehorázné lži“ nebo „to se nedá číst“ diskuzi vedenou v Sokratickém duchu nijak nerozvíjí. Naopak.

Trochu málo po více než 25 letech budování havlovského pojetí „pravdy a lásky“ v naší zemi. O čem to svědčí? Snad o tom, že havlismus patří ideově k neomarxismu - protinárodnímu elitářskému směru, který neuznává věcnou diskuzi v případech, kdy názor oponenta je rozdílný. V rámci politické korektnosti jsou takoví oponenti onálepkováni jako např. hlupáci, rusofilové, hateři, nacionalisté, atp. a následně vytěsnění z další diskuze. S takovými se přece "slušný" člověk nebaví. A je to! Zase vítězství "pravdy a lásky nad lží a nenávistí"! No, když chybí věcné argumenty...

9 2
možnosti

Zjevně byste si měl doplnit vzdělání a zjistit, jaký je rozdíl mezi fakty, názory a pocity. Zatím jste předvedl jenom ty poslední dva, i když to mylně považujete za fakta. Rv

3 0
možnosti

V hejnu zdejších frustrátů a zoufalců jistě sklidíte nadšený potlesk. Jak je ostatně vidno níže v diskusi. Špinit se diskusí s vámi nehodlám. Jen jsem cítil potřebu vám říct, že něco tak ubohého až odporného, jako je tento článek, tato zcestná úvaha, to plivnutí, jsem dlouho nečetl. Mělo by mi vás být líto, ale není.

7 1
možnosti
Foto

VH jistě měl své chyby a nebyl vždy přínosem.

Ale vyslovenými největšími škůdci národa byli jiní, on nespadá do vrcholné kategorie.

1 0
možnosti

Havel je jednou z príčin rozpadu ČSFR. republika sa rozpadla až keď bolo jasné, že Havel je nezvoliteľný za prezidenta, nakoľko medzi slovenskými poslancami bol nevoliteľný. a slovenský poslanci len vyjadrovali odpor slovenských voličov k tejto kreatúre. republika by sa rozpadla možno o rok neskôr ale nezvolenie Havla bolo hlavnou príčinou rozpadu v roku 92. stačí si pozrieť wikia porozmýšľať. proste slobodomurár Havel MUSEL byť prezidentom a bolo jedno čoho.

1 5
možnosti

Co to plácáte? Příčinou rozpadu Československa byli slovenští nacionalisté vedení Mečiarem. Havel naopak rezignoval na svou funkci, když bylo jisté, že se republika rozpadne.

6 0
možnosti
Foto

;-(

8-oV. Havel : sametová lež - YouTube

8-oKGB vedla komunistického premiéra Adamce jako důvěrníka – Novinky.cz

1 0
možnosti
Foto

Díky za ten odkaz na YouTube.

0 0
možnosti

Tak nevím, zda jste ten odkaz nepochopil špatně spíše vy. Prvorepubliková ústava mimochodem nebyla postavena na národnostním principu, to dost dobře nešlo, když zde kromě uměle zkonstruovaných "Čechoslováků" byly také tři miliony Němců. Masaryk naopak usiloval o co nejrovnější přístup ke všem národnostem žijícím v našem státě. Národovectví bylo škodlivé a nakonec československý stát rozbilo. Nemohli za to jenom Češi, ale na tomto případě je jasně vidět, že národovectví nemusí posilovat jednotu státu. Zároveň pak přílišné národovectví podporuje uzavřenost, odloučenost od idejí, které se prosazují v jiných, často civilizovanějších národech. Pokud Havel kritizoval čecháčkovství, tak byl na téže straně jako Masaryk. Ten se ostatně neváhal postavit proti národoveckým čecháčkům, ať už to bylo ve sporu o Rukopisy nebo za hilsneriády.

7 2
možnosti

Národovectví rozbilo předválečný Československý stát? Asi jste pilně četl a vstřebal argumenty Henleina o útlaku Němců v Českoslovnesku a líbila se Vám jeho vize o preferovaném postavení Němců. Mimochodem, řekněte mi, proč odpůrci českého vlastenectví vzhlížejí jako ke vzoru k USA, kde národní hrdost je jedním z pilířů "síly" USA?!!! Tam se většina imigrantů okamžitě pokouší stát se Američanem, pokládá ruku na hruď a velebí vlajku s pruhy a hvězdami.....

0 0
možnosti

P53a73v11e80l 88K66u33l25a

10. 5. 2016 21:22

To mi řekněte, když si takhle plivnete na někoho, proti komu jste naprostá nula, je to lepší, než se třeba pomilovat ?:-)

7 3
možnosti
Foto

Všichni skuteční patrioti a národovci by si měli vzít příklad z následujícího videa. Tak šup, šup, začněte vymýšlet nová a echt česká slova.

https://www.youtube.com/watch?v=Qo1rHn4AwJs

3 0
možnosti
Foto

Martine, nejvíc oblíbené :-)R^R^R^díky moc a moc

1 0
možnosti
  • Počet článků 26
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2906x
Mám rád lidi a dobrou společnost. Zajímám se o železnici a historii vojenství. Chci se podělit o svoje myšlenky o životě. Proto si zakládám tento blog.

Seznam rubrik